Moestuin update: het groeit hard!

Gepubliceerd op 4 april 2017 om 16:00

Er wordt goed voor onze tomatenplantjes gezorgd door onze poes Puk. Ze was afgelopen week trouwens jarig: ze is 16 geworden! Zou je niet zeggen, hè? Oh en de AH heeft ook weer moestuintjes. Niet dat wij er al eentje hebben hoor... :-) Wij waren zelf al begonnen & alles groeit heel erg hard. Vooral de courgette! Je leest en ziet er hier meer over.


Tomaatjes! Het zijn heel veel tomatenplantjes, haha! Als ze straks naar buiten kunnen zal ik proberen of ik ze wat uit elkaar kan scheuren, zodat ze een beetje verspreid over twee hele grote tuinpotten kunnen worden geplant. Ondertussen worden ze dus vrolijk door onze poes Puk bewaakt; ze ligt er dagelijks heerlijk in het zonnetje naast te slapen. 

2017-04-02Moestuinupdate17tomaat.jpg

Dit is onze bramenstruik. Het is een tamme braam, dus er zitten geen doornen aan. Lekker handig! Vorig jaar heb ik 'm gekocht en geplant; toen hadden we nog geen bramen. Hopelijk deze zomer wel! 

2017-04-02Moestuinupdate5braam.jpg

En nog eentje die buiten staat: onze framboos. Favoriet van onze Hessel, die eet de frambozen er bijna af voordat ze überhaupt rood zijn gekleurd! Het struikje loopt heel mooi uit met frisgroene blaadjes.

2017-04-02Moestuinupdate4framboos.jpg

De appelboom zit vol met blaadjes en knoppen. Ik hoop zo dat er dit jaar wel appeltjes aan gaan groeien, en dat de bloesem er na de bloei niet opnieuw af valt! 

2017-04-02Moestuinupdate6appelboom.jpg

Ik heb ze inmiddels verpot in een grotere pot: de blauwe aardbei. Hij heeft de winter overleefd. Nu maar afwachten of er dit jaar ook aardbeien aan gaan groeien... en wat voor kleur die aardbeien dan hebben! :-)

2017-04-02Moestuinupdate3blauweaardbei.jpg

Deze plantjes worden nauwlettend gevolgd door de jongens: de komkommers. Daar zijn ze namelijk gek op (net als op augurken, maar die heb ik nu niet staan). Er groeien al meerdere blaadjes aan de komkommerplanten, dus dat gaat de goede kant op! 

2017-04-02Moestuinupdate10komkommer.jpg

Vorig jaar wilden de courgettes niet lukken: toen er eindelijk echte courgettes aan de planten groeiden, vielen die er na een poosje vanzelf weer af, omdat ze waren gaan rotten... beetje jammer. Dit jaar heb ik twee verschillende courgettesoorten gezaaid: de 'gewone' lange en groene courgettes (1e foto hieronder) en bolcourgettes in verschillende kleuren (2e foto hieronder). Ik ben benieuwd of het dit jaar wel gaat lukken! 

2017-04-02Moestuinupdate14courgette.jpg

2017-04-02Moestuinupdate11courgette.jpg

Deze plantjes vind ik er zo lief uit zien. Van die schattige blaadjes! Het hoort overigens niet thuis in de moestuin, want het is een witte acacia. Dat is een boomsoort waar hele mooie witte bloemen aan komen. Ik had nog een zakje met zaadjes liggen, dus die heb ik meteen maar gezaaid. 

2017-04-02Moestuinupdate12.jpg


En dit zijn aubergines! Ze lieten zich wat later zien dan de andere moestuinplantjes, maar ze zijn inmiddels goed bezig. Vorig jaar had ik ze veel te laat gezaaid en gingen ze uiteindelijk in de herfst dood, zonder dat er aubergines aan zaten. Nu dus eerder begonnen. 

2017-04-02Moestuinupdate9aubergine.jpg

Deze kleine sprietjes moeten uiteindelijk van die kleine ronde worteltjes opleveren. Ik dacht altijd dat ze die worteltjes rond sneden uit een hele grote winterpeen ofzo. Nee dus, haha! :-) Ze blijken gewoon zo te groeien. Ik ben benieuwd. 

2017-04-02Moestuinupdate8wortel.jpg

Nog iets dat de winter heeft overleefd: in de tuin ontdekte ik nog een pot bomvol met verse munt! Lekker. Daar kan ik binnenkort mooi muntthee mee maken! 

2017-04-02Moestuinupdate2munt.jpg

Wat hebben jullie allemaal al in tuin of vensterbank staan? 

xx Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.