Nieuws

Quinoasalade met tomaat & munt

Wat nemen jullie meestal mee als lunch naar jullie werk? Wij nemen vaak brood mee, of een bak yoghurt met fruit en muesli. Maar af en toe ook een lekkere salade, zoals deze met quinoa, tomaat & munt.

Lees meer »

Kip hawaii

Kip hawaii! Een lekker en simpel rijstgerecht met broccoli, ananas, perzik & gemarineerde kip. En je hebt 't zomaar op tafel staan!

Lees meer »

Nachos ovenschotel

"Wie zijn bord helemaal leeg eet mag nog een wat extra chips!" 3x raden hoe snel de borden van de jongens leeg waren! :-D Ze waren wel te porren voor een nachos ovenschotel. Want ja: chips als avondeten! Ik bedoel maar :-)

Lees meer »

Pannenkoeken

Pannenkoeken! Ik maak ze echt nooit meer met een pakje pannenkoekmix. Een beetje bloem, zout, eieren & melk en je kunt altijd een flinke stapel lekkere pannenkoeken bakken. Zo simpel en veel goedkoper!

Lees meer »

Jachtschotel met appel & gehakt

Het is zomerweer! Mooi moment dus voor een stevig wintergerecht: jachtschotel! Haha, grapje :-) Zo koud is 't nou ook weer niet hier in Fryslân. Maar een lekkere stevige ovenschotel gaat er altijd wel in. Ik maakte deze jachtschotel met gehakt, wortel, zilverui & appel.

Lees meer »

Snelle granola

Zin in granola, maar te weinig tijd om het in de oven te maken? Geen nood! Deze lekkere & knapperige granola heb je in 5 minuten klaar.

Lees meer »

Chili con carne uit de oven

Volgens mij is er geen tussenweg: of je eet heel graag bonen, of je vindt ze afschuwelijk. Hoe is dat bij jullie? Wij zijn er gek op! Chili con carne is één van onze favorieten. En dit keer maakte ik dat gerecht in de oven. Dat kan namelijk ook; lekker handig!

Lees meer »

Brownie-vanillecake

Van boven lijkt het een gewone vanillecake, maar de bodem is gemaakt van... brownie! Lekker hè. Ideaal als je niet kunt kiezen tussen een plak cake of een stuk brownie! :-)

Lees meer »

Pittenbroodje in een ovenschaal

Het staat zo leuk, vind je ook niet? Zo'n pittenbroodje dat in een ovenschaal is gebakken. Het brood smaakt net zo lekker als wanneer je 'm in bijvoorbeeld een broodblik bakt, maar ik vind het gewoon leuk! :-)

Lees meer »

Zoete aardappeltaartjes met pesto

Zoete aardappeltaartjes met pesto! En ze zijn zo lekker dat ik niet zo goed kiezen kan kiezen wanneer ik deze taartjes het liefste eet. Als voorgerecht? Bij een high tea? Als hapje bij de borrel? Of gewoon als hoofdgerecht? Ik stem voor allemaal! :-)

Lees meer »

Update: onze bonenplantjes

Weten jullie nog die rode bonen die ik laatst met LJ in een vaas met natte watten had gedaan? Zo zien de bonenplantjes die daar uit groeiden er nu uit: ze zitten vol met lichtroze bloemetjes, en er groeien zelfs al kleine boontjes aan.

Lees meer »

Rolo cake

Het is wel duidelijk wat het lekkerste stukje van deze cake is, toch? :-D De bodem met Rolo's en Mentos choco & caramel is echt super lekker in combinatie met de vanillecake!

Lees meer »

Er groeien appeltjes in onze appelboom!

Wat een héérlijke dag, hè? Het begon al goed vanochtend: ik kreeg zomaar gratis een bos bloemen bij mijn boodschappen. Onze tuin staat volop in bloei & er groeien appeltjes in onze mini-appelboom! Ik kan de appeltaart al bijna ruiken... :-)

Lees meer »