Quinoasalade met tomaat & munt
Wat nemen jullie meestal mee als lunch naar jullie werk? Wij nemen vaak brood mee, of een bak yoghurt met fruit en muesli. Maar af en toe ook een lekkere salade, zoals deze met quinoa, tomaat & munt.
9 jun 2017 16:00
Wat nemen jullie meestal mee als lunch naar jullie werk? Wij nemen vaak brood mee, of een bak yoghurt met fruit en muesli. Maar af en toe ook een lekkere salade, zoals deze met quinoa, tomaat & munt.
8 jun 2017 16:00
Ik gooi bijna nooit eten weg. Met restjes kun je namelijk nog zoveel lekkers maken! Zoals deze andijvieschotel met krieltjes, tomaat & hüttenkäse.
7 jun 2017 16:00
Kip hawaii! Een lekker en simpel rijstgerecht met broccoli, ananas, perzik & gemarineerde kip. En je hebt 't zomaar op tafel staan!
6 jun 2017 16:00
Eten jullie wel eens gnocchi, een Italiaanse pastasoort? Deze lekkere ovenschotel met gnocchi, tomaat, ham & hüttenkäse heb je in een handomdraai op tafel staan!
5 jun 2017 11:00
Voor als je straks bij de lunch zin hebt in een andere tosti dan de gewone met ham & kaas: maak er eens eentje met appelstroop & kaas! Super lekker :-)
4 jun 2017 16:00
"Wie zijn bord helemaal leeg eet mag nog een wat extra chips!" 3x raden hoe snel de borden van de jongens leeg waren! :-D Ze waren wel te porren voor een nachos ovenschotel. Want ja: chips als avondeten! Ik bedoel maar :-)
3 jun 2017 16:00
Pannenkoeken! Ik maak ze echt nooit meer met een pakje pannenkoekmix. Een beetje bloem, zout, eieren & melk en je kunt altijd een flinke stapel lekkere pannenkoeken bakken. Zo simpel en veel goedkoper!
2 jun 2017 16:00
Het is zomerweer! Mooi moment dus voor een stevig wintergerecht: jachtschotel! Haha, grapje :-) Zo koud is 't nou ook weer niet hier in Fryslân. Maar een lekkere stevige ovenschotel gaat er altijd wel in. Ik maakte deze jachtschotel met gehakt, wortel, zilverui & appel.
1 jun 2017 16:00
Zin in granola, maar te weinig tijd om het in de oven te maken? Geen nood! Deze lekkere & knapperige granola heb je in 5 minuten klaar.
31 mei 2017 16:00
Volgens mij is er geen tussenweg: of je eet heel graag bonen, of je vindt ze afschuwelijk. Hoe is dat bij jullie? Wij zijn er gek op! Chili con carne is één van onze favorieten. En dit keer maakte ik dat gerecht in de oven. Dat kan namelijk ook; lekker handig!
30 mei 2017 16:00
Van boven lijkt het een gewone vanillecake, maar de bodem is gemaakt van... brownie! Lekker hè. Ideaal als je niet kunt kiezen tussen een plak cake of een stuk brownie! :-)
28 mei 2017 16:00
Het staat zo leuk, vind je ook niet? Zo'n pittenbroodje dat in een ovenschaal is gebakken. Het brood smaakt net zo lekker als wanneer je 'm in bijvoorbeeld een broodblik bakt, maar ik vind het gewoon leuk! :-)
27 mei 2017 16:00
Een ovenschotel met pasta gaat er altijd wel in! Dit keer geen lasagne of cannelloni, maar Trofie pasta met spinazie, geitenkaas, walnoten en een tomaten-roomsaus.
26 mei 2017 16:00
Zoete aardappeltaartjes met pesto! En ze zijn zo lekker dat ik niet zo goed kiezen kan kiezen wanneer ik deze taartjes het liefste eet. Als voorgerecht? Bij een high tea? Als hapje bij de borrel? Of gewoon als hoofdgerecht? Ik stem voor allemaal! :-)
25 mei 2017 16:00
Weten jullie nog die rode bonen die ik laatst met LJ in een vaas met natte watten had gedaan? Zo zien de bonenplantjes die daar uit groeiden er nu uit: ze zitten vol met lichtroze bloemetjes, en er groeien zelfs al kleine boontjes aan.
24 mei 2017 16:00
Het is wel duidelijk wat het lekkerste stukje van deze cake is, toch? :-D De bodem met Rolo's en Mentos choco & caramel is echt super lekker in combinatie met de vanillecake!
23 mei 2017 16:00
Bloemkool & champignons zijn echt een hele lekkere combinatie, wist je dat? Ik maakte er deze ovenschotel met aardappelblokjes en een kaassausje mee.
22 mei 2017 19:57
Wat een héérlijke dag, hè? Het begon al goed vanochtend: ik kreeg zomaar gratis een bos bloemen bij mijn boodschappen. Onze tuin staat volop in bloei & er groeien appeltjes in onze mini-appelboom! Ik kan de appeltaart al bijna ruiken... :-)
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!