Brownie-vanillecake

Gepubliceerd op 30 mei 2017 om 16:00

Van boven lijkt het een gewone vanillecake, maar de bodem is gemaakt van... brownie! Lekker hè. Ideaal als je niet kunt kiezen tussen een plak cake of een stuk brownie! :-)


Inmiddels al weer heel lang geleden bakte ik deze cake voor de eerste keer, maar toen was ik niet helemaal tevreden over de vanillecake. Die was vrij laag en klef, dus ik nam me toen voor om 'm nog eens te maken en dan het recept wat aan te passen. Dat bleef er nogal lang bij. Maar nu heb ik 'm eindelijk weer eens een keer gemaakt - en dit keer is de vanillecake prima gelukt! 

Brownie-vanillecake228-1.jpg

Ingrediënten voor 1 cake

Brownie:

  • 140 gram pure chocolade
  • 50 gram ongezouten roomboter 
  • 50 gram bruine basterdsuiker 
  • 1 middelgroot ei 
  • 35 gram bloem

Vanillecake:

  • 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 
  • 150 gram fijne kristalsuiker 
  • 3 middelgrote eieren 
  • 1,5 theelepel vanille-extract
  • 150 gram bloem
  • snuf zout


En zo maak je 'm

  1. Vet een cakeblik van 11 x 26 cm in of bekleed het blik met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Eerst maak je de brownielaag. Smelt de chocolade en de boter op een laag vuur. Als het is gesmolten haal je de pan van het vuur en laat je het mengsel iets afkoelen. Roer daarna de basterdsuiker er door heen. 
  3. Meng het ei er door. Mix daarna de bloem er door heen.
  4. Giet het beslag in het cakeblik en bak 15 minuten in de oven. Haal daarna het blik uit de oven. 
  5. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 graden.
  6. Nu ga je de vanillecake maken. Mix de boter en suiker door elkaar. Voeg daarna de eieren & vanille-extract toe & meng goed. Daarna doe je de boem en het zout er bij. Mix het beslag goed door elkaar.
  7. Giet het beslag over de brownielaag en bak de cake in 60-70 minuten gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. Laat de cake afkoelen op een rooster. 

Nog meer brownies:


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.