Gnocchi ovenschotel met tomaat

Gepubliceerd op 6 juni 2017 om 16:00

Eten jullie wel eens gnocchi, een Italiaanse pastasoort? Deze lekkere ovenschotel met gnocchi, tomaat, ham & hüttenkäse heb je in een handomdraai op tafel staan!


In de supermarkt vind je gnocchi in het schap met de spaghetti & macaroni. In Nederland is vooral de aardappelvariant bekend. Die is gemaakt van aardappels en tarwemeel. Om er gnocchi van te maken worden de aardappelen eerst gekookt en gepureerd. Daarna wordt de aardappelpuree met het meel & wat zout gekneed en gevormd tot ronde balletjes. Je hoeft de gnocchi daarna alleen nog te koken: als ze komen bovendrijven zijn ze gaar.

Gnocchi worden vaak geserveerd met een saus van tomaten of van zachte kaas. En dat is een lekkere combinatie: ik maakte een ovenschotel met tomaat en hüttenkäse en die vonden we erg lekker. Wij deden er ham door, maar kort gebakken spekjes smaken er vast ook goed bij. 

Gnocchitomaatovenschotel235-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram gnocchi
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 150 gram hamreepjes
  • 300 gram basis tomatensaus pikant (ik gebruikte zo'n vierkant pakje van de AH, maar een andere tomatensaus kan ook)
  • 200 gram hüttenkäse met bieslook & peterselie
     

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Breng in een pan een flinke hoeveelheid water aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de gnocchi in de pan. Kook ze tot ze boven komen drijven. Giet ze daarna af.
  3. Verhit een beetje boter of olie in een koekenpan en fruit de ui. Meng de gnocchi, ui, tomaten, hamreepjes en tomatensaus door elkaar. Schep het in een ovenschaal. Verdeel de hüttenkäse over de ovenschotel. 
  4. Zet de schotel in de oven en bak hem in 30 minuten gaar. Lekker met wat sla er bij.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.