Home » Nieuws

Nieuws

Savooiekoolrolletjes met rijst

Van mijn zus kreeg ik een poosje terug enorme groene savooiekool (die zij weer van haar schoonzus had gekregen). Ik maakte er rolletjes van & vulde ze met rijst & champignons.

Lees meer »

Chocolade uit Roemenië

Roemeense chocolade! Op de verpakking stond in elk geval dat het chocolade is, maar wij vonden het meer op fudge lijken. Het is veel zachter en proeft ook echt wel wat anders dan de chocolade die wij kennen. Maar wel lekker!

Lees meer »

Volkoren kwarkbrood

Warm is 'ie het allerlekkerst, dit volkoren kwarkbrood. En weet je wat zo mooi is aan dit brood? Je hebt 'm binnen een half uur klaar! Het hoeft niet te rijzen en maar 20 minuten in de oven. Super simpel!

Lees meer »

De laatste oogst

De laatste oogst van deze zomer, denk ik... komkommers, tomaatjes & reuzegrote wortels! En er groeien ein-de-lijk mini aubergines (jullie dachten waarschijnlijk dat 't een eikeltje was, maar nee, dat is een aubergine). Zo leuk! Maar ik ben bang dat die niet meer rijp worden, nu het ineens herfst is geworden. Maar wie weet! Ik blijf nog even hoop houden :-)

Lees meer »

Appeltaart met rode appeltjes

APPELTAART! Want vandaag ben ik jarig, dus reden genoeg voor een taartje. Ik maakte deze appeltaart met appeltjes uit onze eigen appelboom. Die waren niet alleen vuurrood van buiten, maar tot mijn verrassing ook aan de binnenkant rood! En dat leverde dus een rode appeltaart op. Weer eens wat anders!

Lees meer »

Halva

Hebben jullie wel eens halva gegeten? Het lijkt net stopverf, vind je ook niet! Maar je kunt het echt eten hoor. Het is een Oriëntaalse lekkernij, gemaakt van o.a. zonnebloempitten, suiker en olie.

Lees meer »

Lasagne bechamel

Wist je dat het eigenlijk heel simpel is om zelf bechamelsaus te maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is in een paar minuten klaar. Ik maakte er lasagne bechamel met gehakt & courgette mee.

Lees meer »

Mie met tonijn uit de oven

De man hier in huis was erg blij: want er stond pasta met vis op tafel! :-) Ik maakte namelijk een ovenschotel met mie, tonijn & doperwten. Super makkelijk om te maken én ook nog gezond!

Lees meer »

Zelfgemaakte pindakaas

Wist je dat je heel eenvoudig zelf pindakaas kunt maken? Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig, het kost bijna niks & 't is zomaar klaar. In Nederland kunnen we natuurlijk in elke supermarkt pindakaas kopen, maar mochten we ooit gaan emigreren, dan maak ik 't zelf!

Lees meer »

Wrap met salami & tomaat

Wraps zijn ideaal om te vullen met gewokte gehakt & groente, of om borrelhapjes mee te maken. Maar je kunt er ook heerlijk mee lunchen! Deze wraps vulde ik met roomkaas, salami, tomaten & ijsbergsla.

Lees meer »

Kokos taartbodempjes

Ben je op zoek naar een alternatief voor mini taartbodems die vooral van bloem, boter & suiker zijn gemaakt? Probeer dan eens deze bodems met kokos! Ze zijn zoet, knapperig en er zit amper suiker in.

Lees meer »