Halušky
Dit is halušky! Nog nooit van gehoord? Snap ik, had ik ook niet tot vorig jaar. Halušky is het nationale gerecht van Slowakije. In de zomer van 2016 aten we 't in een Slowaaks restaurant. En nu maakte ik 't zelf. Lekker!
27 sep. 2017 16:00
Dit is halušky! Nog nooit van gehoord? Snap ik, had ik ook niet tot vorig jaar. Halušky is het nationale gerecht van Slowakije. In de zomer van 2016 aten we 't in een Slowaaks restaurant. En nu maakte ik 't zelf. Lekker!
25 sep. 2017 16:00
De bramenstruik bij mijn ouders in de tuin geeft elk jaar enorme grote & zoete bramen. Zo lekker! Ik maakte er deze suikervrije bramen-aardbeienjam van. Een super simpel klusje, je bent in een paar minuten klaar!
24 sep. 2017 16:00
Deze chocolade is zooooooooooooooooooo lekker! Als je ooit eens in zuid-Hongarije bent, dan moet je beslist even naar het dorpje Soltvadkert. Daar staat namelijk een geweldige ijs- en gebakssalon waar je niet alleen superlekkere chocolade kunt kopen, maar ook de meest fantastische ijsjes en allerlei Hongaars gebak. Wij zijn er wel 4x geweest, haha!
23 sep. 2017 16:00
PATAT op de camping! Zonder frituurpan & ook niet bij de snackbar gehaald, maar gewoon zelf gebakken op de skottelbraai. De jongens waren er héél erg enthousiast over!
22 sep. 2017 16:00
Van mijn zus kreeg ik een poosje terug enorme groene savooiekool (die zij weer van haar schoonzus had gekregen). Ik maakte er rolletjes van & vulde ze met rijst & champignons.
21 sep. 2017 16:00
Roemeense chocolade! Op de verpakking stond in elk geval dat het chocolade is, maar wij vonden het meer op fudge lijken. Het is veel zachter en proeft ook echt wel wat anders dan de chocolade die wij kennen. Maar wel lekker!
20 sep. 2017 16:00
Warm is 'ie het allerlekkerst, dit volkoren kwarkbrood. En weet je wat zo mooi is aan dit brood? Je hebt 'm binnen een half uur klaar! Het hoeft niet te rijzen en maar 20 minuten in de oven. Super simpel!
19 sep. 2017 16:00
Thuis maak ik regelmatig vis klaar in de oven, maar dat kan net zo goed op de camping. Dit zalmpakketje met groente maakte ik in de skottelbraai. Lekker simpel & snel klaar!
18 sep. 2017 16:00
De laatste oogst van deze zomer, denk ik... komkommers, tomaatjes & reuzegrote wortels! En er groeien ein-de-lijk mini aubergines (jullie dachten waarschijnlijk dat 't een eikeltje was, maar nee, dat is een aubergine). Zo leuk! Maar ik ben bang dat die niet meer rijp worden, nu het ineens herfst is geworden. Maar wie weet! Ik blijf nog even hoop houden :-)
17 sep. 2017 14:00
APPELTAART! Want vandaag ben ik jarig, dus reden genoeg voor een taartje. Ik maakte deze appeltaart met appeltjes uit onze eigen appelboom. Die waren niet alleen vuurrood van buiten, maar tot mijn verrassing ook aan de binnenkant rood! En dat leverde dus een rode appeltaart op. Weer eens wat anders!
16 sep. 2017 16:00
Hebben jullie wel eens halva gegeten? Het lijkt net stopverf, vind je ook niet! Maar je kunt het echt eten hoor. Het is een Oriëntaalse lekkernij, gemaakt van o.a. zonnebloempitten, suiker en olie.
15 sep. 2017 16:00
Wist je dat het eigenlijk heel simpel is om zelf bechamelsaus te maken? Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het is in een paar minuten klaar. Ik maakte er lasagne bechamel met gehakt & courgette mee.
14 sep. 2017 16:00
De man hier in huis was erg blij: want er stond pasta met vis op tafel! :-) Ik maakte namelijk een ovenschotel met mie, tonijn & doperwten. Super makkelijk om te maken én ook nog gezond!
13 sep. 2017 16:00
Wat een regen! Echt weer voor een stevige ovenschotel. Zoals deze met zuurkool, spekjes, appel, rozijnen & geitenkaas. Kunnen we er weer even tegen aan... Fijne avond!
12 sep. 2017 16:00
Wist je dat je heel eenvoudig zelf pindakaas kunt maken? Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig, het kost bijna niks & 't is zomaar klaar. In Nederland kunnen we natuurlijk in elke supermarkt pindakaas kopen, maar mochten we ooit gaan emigreren, dan maak ik 't zelf!
11 sep. 2017 16:00
Hoi! Nog een lekkere lunch: twee plakken zelfgebakken desembroodjes, belegd met pesto, salami, rucola, ei & pijnboompitjes.
10 sep. 2017 16:00
Wij eten echt veel te weinig tortellini! En dat terwijl we het alle vijf heel erg lekker vinden. Ik maakte bij deze tortellini's een curry sausje met tomaten & spekjes.
9 sep. 2017 16:00
Deze yoghurtcake met rozijnen is zo lekker! Vooral de bovenkant: een lekker knapperig suikerlaagje met amandelschaafsel. Hij is lekker zacht & luchtig, en je hebt er minder boter voor nodig dan voor een gewone cake.
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!