Volkoren kwarkbrood

Gepubliceerd op 20 september 2017 om 16:00

Warm is 'ie het allerlekkerst, dit volkoren kwarkbrood. En weet je wat zo mooi is aan dit brood? Je hebt 'm binnen een half uur klaar! Het hoeft niet te rijzen en maar 20 minuten in de oven. Super simpel!


De avond voordat onze buren op vakantie gingen, stond de buurvrouw bij ons op de stoep met een grote bak kwark & een pak yoghurt. Of wij dat ook nog wilden opeten, want het was ook zo zonde om het weg te gooien! En dus hadden wij de koelkast ineens extra vol staan - er stonden namelijk ook al drie volle pakken yoghurt & vla in. 

Wij hebben dus de hele week heerlijk toetjes gegeten. En toen we daarna nóg yoghurt en kwark over hadden, ging ik er ook maar mee bakken. Ik maakte een heel erg lekkere yoghurtcake, en dit zachte kwarkbrood! :-) 

Volkorenkwarkbrood432-2.jpg

Ingrediënten voor 1 klein brood

 • 250 gram volkoren meel
 • 1 theelepel kristalsuiker
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel bakpoeder, gezeefd
 • 250 gram magere kwark
 • 1 middelgroot ei
 • handje rijstebloem


En zo maak je 'm

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Meng het meel met de suiker, zout en bakpoeder. Voeg de kwark en het ei toe en kneed het met je handen of een mixer met deeghaken in een paar minuten tot een goed gemengd deeg. Als alles goed is gemengd kun je stoppen met kneden. 
 3. Bestuif je werkblad met bloem. Leg het deeg er op en druk het met je handen tot een vierkante deeglap. Leg het deeg op de bakplaat. 
 4. Bestuif het deeg met wat rijstebloem. Gewone bloem kan ook, maar die kleurt tijdens het bakken bruin. Rijstebloem doet dat niet, daarom gebruik ik dat meestal. 
 5. Snijd het deeg aan de bovenkant kruislings in, zodat je vierkantjes krijgt. Dat staat leuk, maar zorgt er ook voor dat je het brood straks makkelijk in stukjes kunt breken. 
 6. Bak het brood in 20 minuten gaar in de oven. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.