Home » Nieuws

Nieuws

Eieren in de vorm van een hartje

Onze jongens vinden een simpele maaltijd vaak het allerlekkerst. Met wat lekker fruit, vers gebakken stokbrood & een gekookt eitje zijn ze al blij. Helemaal als het eitje een leuke vorm heeft. Lief hè, deze eierhartjes?

Lees meer »

Spelt busbrood

Speltbrood is lekker! En de broodvoorraad in onze vriezer was bijna op, dus ik bakte meteen maar twee verse speltbroden. Die gaan zo dadelijk met beleg & al in de vriezer: dan hebben we kant-en-klare lunches die zo mee naar het werk kunnen. Lekker handig!

Lees meer »

Gebakken uienringen uit de oven

Lekker als borrelhapje: gebakken uienringen. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Ik bakte ze in de oven, dus ze zijn een stuk gezonder dan gefrituurde uienringen. Kun je ze daarna dus wel dippen in een sausje! :-)

Lees meer »

Appelkruimel koekrepen

Is dit nou koek, of is het taart? Ik sneed dit appelkruimel gebak met noten in koekrepen, maar je kunt er ook grotere gebaksvierkantjes van snijden. Ze zijn in elk geval erg lekker én heel erg simpel om te maken!

Lees meer »

Panettone

Panettone ~ hoera, ze zijn gelukt! :-) Ik word altijd zo blij als een bakproject na een paar pogingen goed lukt. En een panettone - een Italiaanse kerstbrood - is nogal een project. De eerste bakpoging was niet zoals ik wilde. Maar met deze 2 broden ben ik héél tevreden!

Lees meer »

Verse pasta maken

Verse pasta! Dat stond ook al zó lang op mijn lijstje om eens te doen, vooral omdat ik zelf gevulde pasta wil kunnen maken. Ik kocht in december een pastamachine & had in de kerstvakantie eindelijk tijd om er mee aan de slag te gaan. De jongens vonden het ook erg leuk, die hebben ijverig geholpen met draaien.

Lees meer »

Panettone met kersen, pistachenoten & chocolade

Panettone met kersen, pistachenoten & chocolade ~ alleen dan níet zoals ik 'm wilde hebben. Een panettone is een heel luchtig Italiaans kerstbrood... maar mijn brood werd nogal compact, zeg maar. Ook al klopte de verhouding meel-vocht wel, bijvoorbeeld! Maar ja. Ook hier lukt niet alles in één keer. En dat is juist ook wel weer leuk hoor, want dat schreeuwt natuurlijk om een nieuwe poging!

Lees meer »

Witlof met honing & geitenkaas

Hoe vaak eten jullie witlof? Ik ben de enige hier thuis die 't eet, al ben ik er ook niet echt gek op. Tenzij ik ze met honing & geitenkaas maak. Dat is zó lekker! Moet je echt eens proberen, als je witlof niet lekker vindt...

Lees meer »

Kerstbrood tosti met appel & kaneel

Lekkerrrrr: een kerstbrood tosti met appel & kaneel! De spijs is lekker warm (yum!) en in het brood zitten zachte kaneelsuikerappeltjes. Ik bedoel maar... ik hoef niet verder uit te leggen dat dat lekker is, toch? Ideaal om je oude kerstbrood mee op te maken!

Lees meer »

Bananensplit ontbijt

Hallo, 2018! Na al die gezellig feestdagen met héél veel lekker eten begin ik het nieuwe jaar met een heerlijk ontbijt: een bananensplit! Maar dan de gezonde variant, met yoghurt, muesli & fruit.

Lees meer »

Het beste van 2017

Aan het eind van het jaar vind ik het altijd leuk om terug te kijken: welke recepten vielen het meest in de smaak? Eén ding is wel duidelijk: jullie zijn net als ik zoetekauwen! De aardbeienslof staat met stip op 1, op de voet gevolgd door het millionaire's shortbread en de gevulde speculaas rondo's. Ook de avocado yoghurt taart scoort hoog!

Lees meer »

Oliebollen uit de oven

Gaan jullie dit jaar ook oliebollen bakken? Ik weet nog niet helemaal of ik er mee aan de slag ga. Vorig jaar maakte ik zelf oliebollen uit de oven. 100% zonder vet, maar wel heel erg lekker! Misschien dat ik die dit jaar maar weer ga maken. Je kunt ze met zo'n kant-en-klaar pak maken, maar zelf maken is ook helemaal niet zo ingewikkeld!

Lees meer »

Kersenflappen

Kersenflappen zijn óók lekker met oud & nieuw! Of gewoon op elk willekeurig ander moment in het jaar. In de zomer kun je ze met verse kersen maken; lekker met zelfgemaakte slagroom er bij!

Lees meer »

Appelbeignets uit de oven

Appelbeignets uit de oven: lekker én zonder geklieder met hete olie! Hartstikke handig. Je hebt ze zomaar klaar en ze zijn zowel warm als koud heerlijk. Vooral de lekker knapperige kaneelsuikerlaag op de bovenkant :-)

Lees meer »

Kniepertjes

Geen zin in oliebollen tijdens oud & nieuw? Bak dan eens kniepertjes! Dat zijn opgerolde, zoete en knapperige wafeltjes die vooral in Drenthe, Groningen, Twente & de Achterhoek worden gegeten tijdens de jaarwisseling. Lekker met slagroom er in!

Lees meer »

Crème brûlée

Crème brûlée ~ Eindelijk kan ik ook dat van mijn 'nog-te-maken-lijstje' schrappen! Dit nagerecht is helemaal niet zo moeilijk om te maken, maar je hebt er wel een beetje tijd & geduld voor nodig. En dat is 't wel waard, hoor! Zo lekker, die knapperige suikerlaag met de romige vla er onder... :-)

Lees meer »

Schuimkransjes

"Skûmkes!" riepen de jongens enthousiast toen ik hier mee bezig was. Ze keken ze zo'n beetje uit de oven, deze schuimkransjes. Ik wilde de kransjes in de kerstboom hangen, maar zeker 50% heeft dat niet eens gehaald, haha!

Lees meer »