Home » Nieuws

Nieuws

Bakken met avocado's

Ik eet bijna nooit avocado's. Jullie wel? Ik hoor heel vaak dat ze zo gezond zijn, maar er zijn zoveel ándere lekkere dingen om te eten dat avocado's bij ons thuis toch amper op tafel staan. Maarrrr deze week kreeg ik een doos vol met avocado's, om allemaal lekkere dingen mee te maken. Hoe leuk is dat!

Lees meer »

Visstick ovenschotel

Wij eten echt nooit vissticks. Maar nu kreeg ik bij de boodschappen gratis een doos met 15 vissticks. En die bakte ik niet gewoon in de pan, maar ik maakte er deze ovenschotel met krieltjes, snijbonen & lekker veel kaas mee!

Lees meer »

Chocolade havermoutkoekjes (zonder bakken)

Chocoladekoekjes die je niet hoeft te bakken! Dat klinkt bijna een beetje te mooi om waar te zijn, vind je ook niet? ... Nou, dat klopt ook wel, haha! Deze koekjes zijn eigenlijk geen koekjes maar zijn meer een soort fudge. Al was dat niet wat het Amerikaanse recept beloofde... :-)

Lees meer »

Krentenbrood tosti met tomaat

Tosti met krentenbrood! Als je dat nog nooit hebt gemaakt, dan moet je dat écht eens proberen! Zo lekker, die combinatie van zoete rozijnen met gesmolten kaas... :-)

Lees meer »

Pepernotencake

PEPERNOTENCAKE! Daar is het nu echt de tijd voor. En zelfs als Sinterklaas helemaal niet in aantocht is kun je deze cake prima op tafel zetten. Lekker met zacht geworden kruidnootjes & speculaaskruiden er door.

Lees meer »

Pepernoten

Ik zeg heel vaak 'pepernoten' als ik het over kruidnoten heb. Maar er zit een behoorlijk verschil tussen die twee: échte pepernoten zijn een beetje taai en smaken heel anders. Ik vind ze lekker, jullie ook?

Lees meer »

Speculaascake

Speculaascake! Super simpel om te maken & heel erg lekker. Hij is mooi bruin geworden door de bruine basterdsuiker - en die geeft er samen met de speculaaskruiden lekker veel smaak aan.

Lees meer »

9-granenbrood

Dit is één van onze favoriete broden (oké, dat zeg ik geloof ik bij bijna elk brood, haha!). Ik bakte het met 9-granenmeel & daar heb ik al heel wat broden mee gebakken. Er zit zo lekker veel smaak aan! :-)

Lees meer »

Kabeljauw lasagne met boursin

Eet je graag vis, maar vind je 't lastig om dat goed klaar te maken? Deze lasagne met kabeljauw is dan net iets voor jou. Die is super makkelijk én heel lekker - vooral met de boursin & kaas er bovenop!

Lees meer »

Yoghurtbroodjes

Deze yoghurtbroodjes zijn heel erg simpel om te maken. Je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig & ze hoeven niet te rijzen! Ze lijken wel wat op naan of pitabroodjes.

Lees meer »

Gevulde speculaas rondo's

Nog meer Sinterklaas lekkers! Wij lusten deze gevulde speculaas rondo's trouwens het hele jaar door wel, hoor. Maar nu Sinterklaas er weer is kunnen we deze lekkere dikke koeken gewoon eten zonder dat we er een of ander excuus voor hoeven te verzinnen. Zó lekker!

Lees meer »

Kruidnoten

Hallo, Sinterklaas! Ik houd zo van deze tijd van het jaar. Jongens die vol spanning naar het Sinterklaasjournaal kijken... zou het dit jaar wel goed komen met de stoomboot, het grote boek van Sinterklaas en de pakjes? Zo leuk! En dan al die lekkere dingen die bij Sinterklaas horen... Met de jongens heb ik al een flinke lading kruidnoten gebakken. Wij zijn er helemaal klaar voor! :-D

Lees meer »

Koffiecups lade

Wat vinden jullie van onze lade voor de koffiecups? We hebben 'm al een tijdje hoor, maar ik vind 'm te leuk om niet even te laten aan jullie te laten zien! Ik heb een heel heel handige man (had ik al eens verteld, toch?) & die maakte deze mooie lade onder de plank waar ons Nespresso apparaat op staat!

Lees meer »

Waldkorn vloerbrood

Het meel moest op! Dus ik ben maar aan het bakken geslagen & maakte o.a. deze twee waldkorn vloerbroden. Lekker, wij zijn gek op korn brood! En al helemaal als het vers uit de oven komt. Dat ruikt ook zo lekker in huis! :-)

Lees meer »

Ketjap spätzle

Bij spätzle denk ik altijd aan Zwitserland! Daar at ik 't voor het eerst, nu alweer twee jaar geleden (kunnen we weer terug?). En sindsdien staat het thuis ook regelmatig op tafel, maar dan geef ik er vaak mijn eigen draai aan. Vandaag maakte ik 't met ketjap & varkensvlees. Ook lekker!

Lees meer »