Verse pasta maken

Gepubliceerd op 5 januari 2018 om 16:00

Verse pasta! Dat stond ook al zó lang op mijn lijstje om eens te doen, vooral omdat ik zelf gevulde pasta wil kunnen maken. Ik kocht in december een pastamachine & had in de kerstvakantie eindelijk tijd om er mee aan de slag te gaan. De jongens vonden het ook erg leuk, die hebben ijverig geholpen met draaien.


Pasta maken is eigenlijk supersimpel, zeker als je een pastamachine hebt. Ik moet er in elk geval niet aan denken om zelf eindeloos met deegrollers in de weer te zijn om lasagne te maken... :-) Maar voor het pastadeeg heb je maar een paar basisingrediënten nodig, en het maken van het deeg is ook niet zo ingewikkeld. Kan bijna niet mis gaan. 

Ik ga denk ik niet zo vaak zelf tagliatelle of spaghetti maken (dan is een pakje uit de winkel wel zo gemakkelijk), maar ik ga nu zeker vaak zelf gevulde pasta maken. Dat eten wij graag, maar in de winkel kom je meestal op een paar standaard variaties uit. Nu kan ik er lekker eindeloos mee variëren! :-)

Versepastamaken452-1.jpg

Ingrediënten

 • 200 gram tarwebloem
 • snufje zout
 • 2 middelgrote eieren
 • 1 eetlepel water
 • evt. scheutje olijfolieEn zo maak je 't

 1. Kneed alle ingrediënten in 8-10 minuten tot een soepel deeg. 
 2. Leg het deeg afgedekt in de koelkast en laat het daar minstens 1 uur staan. 
 3. Verdeel het deeg in 6 stukken. Druk elk stuk plat met je hand.
 4. Haal elk stuk door de pastamachine op stand 1 (de dikste stand). Vouw de uiteinden naar binnen en haal het deeg nog 3 keer door de machine, zodat je een soepel deeg hebt. 
 5. Haal het deeg daarna door een dunnere stand, zodat je de gewenste deegdikte hebt. Bestuif het deeg zo nodig met bloem. 
 6. Als je tagliatelle of spaghetti wilt maken, haal je de deeglap tot slot door één van beide mallen hiervoor. Bij mij wilde dat het beste als ik een vrij dikke deeglap gebruikte, die ik met bloem had bestoven. Het hangt een beetje van jouw pastamachine af hoe dik je deeg bij jou moet zijn. 
 7. Gebruik het verse deeg direct of laat het drogen voor later gebruik. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.