Het beste van 2017

Gepubliceerd op 31 december 2017 om 15:00

Aan het eind van het jaar vind ik het altijd leuk om terug te kijken: welke recepten vielen het meest in de smaak? Eén ding is wel duidelijk: jullie zijn net als ik zoetekauwen! De aardbeienslof staat met stip op 1, op de voet gevolgd door het millionaire's shortbread en de gevulde speculaas rondo's. Ook de avocado yoghurt taart scoort hoog!


Verder vonden jullie de aardbeien zandtaartjes, de citroencake met blauwe bessen, de perzik yoghurttaart, appeltaart en gevulde speculaastaart heel lekker. Er zit er één uitzondering op al dat zoets tussen, want jullie waren ook erg gecharmeerd van onze koffiecuplade. Misschien moet ik Jan Albert maar vragen om een klus-blog te beginnen...! :-)

Hieronder vind je de complete top 25, plus de recepten die al een paar jaar hoog scoren. Met de linkjes naar de recepten natuurlijk! 

1. Aardbeienslof
Een aardbeienslof is één van de favoriete soorten gebak bij ons thuis. Alleen al het sloffendeeg zonder iets er op is super lekker - en helemaal met verse aardbeien, banketbakkersroom & slagroom er bij!  

Aardbeienslof243-5.jpg

2. Millionaire's shortbread

Millionaire's shortbread, dat moet je wel lekker vinden! Dit is een twix in taartvorm: een lekker kruimelige koekbodem met daar op zoete karamel & een dikke chocoladelaag. Echt onweerstaanbaar lekker! :-)

Millionairesshortbread272b-2.jpg

3. Koffiecupla

Wat vinden jullie van onze lade voor de koffiecups? We hebben 'm al een tijdje hoor, maar ik vind 'm te leuk om niet even aan jullie te laten zien! Ik heb een heel heel handige man (had ik al eens verteld, toch?) & die maakte deze mooie lade onder de plank waar ons Nespresso apparaat op staat!

Nespressocuplade21-3.jpg

4. Gevulde speculaasrondo's

Gevuld speculaas is veel te lekker om alleen tijdens de Sinterklaastijd te eten... Wij lusten dat het hele jaar door wel & dus bakte ik deze dikke speculaas koeken met amandelspijs. Zó lekker! 

Gevuldespeculaasrondos22-1.jpg

5. Avocado yoghurt taart

Groene taart! Ik vind alleen de kleur al leuk :-) Deze avocado yoghurt taart kun je zonder gewetensbezwaren eten - hij kan zelfs prima als ontbijt! Er zit geen boter of slagroom door, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Lekker & gezond dus! 

Avocadoyoghurttaart22b-3.jpg

6. Aardbeien zandtaartjes
Een taartje met verse aardbeien ziet er altijd zo aanlokkelijk uit, vind je ook niet? Deze aardbeien zandtaartjes zijn fris, niet te zoet en hebben een heerlijke koekbodem. Een echt zomergebakje!

Aardbei-zandtaartjes-2-7.jpg


7. Citroencake met blauwe bessen

Deze citroencake met blauwe bessen heb ik al heel wat keren gemaakt. En dat is ook niet zo gek: hij is namelijk véél te lekker! Een heerlijke combi van fris, zoet en zuur, met een dikke laag glazuur er over heen.   

Citroencakemetblauwebessen152-2.jpg

8. Perzik yoghurt taart

Ik ben gek op kwark- en yoghurttaart. Zo'n heerlijk frisse taartpunt met een lekkere koekbodem... dat gaat er altijd wel in! Deze taart maakte ik met perzikyoghurt.

Perzikyoghurtswirltaartje22-3.jpg

9. Rode appeltaart

Het ultieme gebak: voor mij is dat een stukje ouderwetse zelfgebakken Hollandse appeltaart. Die staat bij elke verjaardag bij ons thuis op tafel! De appeltaart die je hier op de foto ziet maakte ik met rode Red Love appeltjes van de appelboom uit onze tuin. 

Appeltaartmetrodeappels-3.jpg

10. Gevulde speculaastaart

Gevuld speculaas is één van de gebaksoorten die heel gevaarlijk zijn bij ons thuis. En dan bedoel ik dat in de zin van: zómaar ineens is 't op (en niemand weet wie dat heeft gedaan!). Veel te lekker, speculaas met amandelspijs. En dus nemen we zo'n speculaastaart meestal maar mee naar het werk. Dan eten we er zelf één stukje van en delen we de rest uit aan onze collega's. Verstandig, hè? :-)

Gevulde-speculaastaart-2-182-1.jpg


En deze vonden jullie ook lekker:
11. Banoffee taart
12. Appel-karamelkoeken
13. Notenslof met karamel
14. Marmercake met walnoten
15. Krtkova torta
16. Frambozen kruimeltaart
17. Kniepertjes
18. Snelle brownies
19. Mango kruimeltaart
20. Chocoladecake
21. Gevulde courgettes
22. Gevulde portobello's
23. Taartraster vlechten
24. Karamel-notentaart met chocolade
25. Melktert


Tot slot: deze recepten/tips scoren structureel goed:
26. Een schone oven zonder schoonmaakmiddel
27. De frituurpan schoonmaken
28. Oud stokbrood weer vers maken
29. Yoghurtbroodjes
30. Wraps bewaren
31. Rode krieltjes uit de oven
32. Tips voor een perfecte cake
33. Basisrecept: zand taartbodem
34. Cruesli koekjes
35. Suikerbrood
36. Gevulde varkenshaas in bladerdeeg
37. Boffert
38. Sloffendeeg (basisrecept)
39. Appel plaatcake
40. Havermoutbrood

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.