Gebakken uienringen uit de oven

Gepubliceerd op 8 januari 2018 om 16:00

Lekker als borrelhapje: gebakken uienringen. Knapperig van buiten, zacht van binnen. Ik bakte ze in de oven, dus ze zijn een stuk gezonder dan gefrituurde uienringen. Kun je ze daarna dus wel dippen in een sausje! :-)


Het is wel even een kliederprojectje om ze te maken, dat dan weer wel. Het snijden van de uien is op zich niet zoveel werk, maar daarna moet je ze door de bloem, ei & paneermeel halen. Dat leverde vooral veel rotzooi op; de hele keuken zat er onder (en ik zelf ook, haha!). Als je uienringen frituurt (in plaats van ze in de oven te bakken) heb je trouwens net zoveel rommel, want dan moet je ook éérst dat krokante laagje maken. Je moet er gewoon even de tijd voor nemen en niet te snel willen. 

Maar het resultaat was lekker, dus het was de moeite gelukkig wel waard. De uienringen zijn  warm lekker, maar je kunt ze ook prima eten als ze zijn afgekoeld. 

Krokanteuienringenuitdeoven473.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

 • 1 flink grote ui
 • 65 gram bloem
 • 1 theelepel zout
 • 1/2 theelepel paprikapoeder
 • snuf chilipeper
 • 170 gram paneermeel
 • 2 eieren, geklutst


En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 240 graden. 
 2. Pel het bruine schilletje van de ui. Snijd de ui daarna in schijven, zodat je ringen krijgt. Haal de ringen los van elkaar. Leg de ringen in een kom met koud water.
 3. Mix in een grote kom de bloem met het zout en de kruiden. Doe het geklutste ei in een tweede kom, en het paneermeel in een derde kom. 
 4. Haal de uienringen uit het water. Haal ze één voor één eerst door de bloem, daarna door het ei, en tot slot door het paneermeel. Zorg dat de ringen aan alle kanten goed bedekt zijn. 
 5. Leg de uienringen op een met bakpapier beklede bakplaat. Spray eventueel wat olie over de ringen (dan worden ze nog wat knapperiger). Dat hoeft niet beslist, als je geen spray hebt dan is dat niet erg. 
 6. Bak de uienringen in 15-20 minuten gaar en knapperig in de oven. Je hoeft de ringen tijdens het bakken niet om te draaien. 
 7. Je kunt ze warm maar ook koud eten. Lekker met bijvoorbeeld ketchup, bbq saus, zoete chilisaus (of mix zelf een lekker dipsausje). 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.