Home » Nieuws

Nieuws

Râs al hânout krieltjes

Lekker & simpel, dit bijgerechtje: gebakken krieltjes met râs al hânout kruiden. Je hoeft de aardappeltjes niet te schillen; ze kunnen zo in de oven of in de pan. Ik wokte ze dit keer, en daarom gaarde ik ze eerst even voor in de magnetron (dan gaat het wat sneller). Maar je kunt ze ook meteen in de oven bakken.Râs al hânout is een Marokkaans mengsel waar wel 20 verschillende kruiden in kunnen zitten: o.a. piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Meestal wordt het gebruikt bij rijst, couscous, kip, lamsvlees en wild. Maar door de krieltjes smaakt het ook heerlijk!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Gevulde kip met pesto en kaas

Vul een stuk kipfilet met kaas en pesto en het wordt een compleet ander stuk vlees. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes of pasta! Ik wilde al heel lang een kipfilet vullen & dan bakken, maar ik stelde het steeds maar uit omdat het me zoveel werk leek. Dat viel reuze mee; eigenlijk ben je er een paar minuten mee klaar. En daarna hoeft het alleen nog maar in de oven. Best gemakkelijk, eigenlijk!Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Asperge lasagne

Het witte goud! ~ Er zijn weer asperges, en dit keer verwerkte ik ze in een lekkere lasagne met alleen maar groenten. En dat vult behoorlijk, zelfs zonder pasta & vlees!  Voor de grotere eters kun je er prima geruld gehakt en lasagnebladen aan toe voegen. Je hebt dan wel wat extra tomatensaus nodig als je lasagnebladen toevoegt, anders worden die niet goed gaar. Tenzij je verse lasagnebladen gebruikt, dat kan natuurlijk ook. Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Pippikakor (Zweedse chocoladekoekjes)

Alleen al de naam van deze knapperige Zweedse chocoladekoekjes met parelsuiker er op is leuk! Ze heten zo omdat het de favoriete koekjes van Pippi Langkous zijn. Tenminste, dat was alles dat ik er over kon vinden. Met dit simpele recept maak je een flinke stapel lekkere koekjes.  

Lees meer »

Rolo chocolate chip koeken

Gelukkig lag er nog één rol met Rolo's in onze voorraadkast. Precies genoeg om een stapel van deze lekker grote Rolo chocolate chip koeken te maken! En daar had ik nou juist zo'n zin in. Deze knapperige koeken hebben - behalve allemaal kleinere brokken chocolade - in het midden een lekker dik stuk chocolade met karamel. Yum! Maar misschien kun je deze koeken maar beter niet maken, trouwens. Ze waren hier namelijk in 2 dagen op. Allemaal...Ingrediënten voor 10 grote koeken

Lees meer »

Suikerwafels

Bij het opruimen van de bovenste kastjes in de bijkeuken kwam ik ons wafelijzer tegen. Die had ik al lang niet gebruikt! Ik maakte er dus maar weer eens deze suikerwafels mee. Met van die lekker dikke suikerbrokken er in! Ingrediënten voor 15 kleine wafels

Lees meer »

Lasagne alfredo

Vandaag geen lasagne met een rode saus, maar met een witte alfredo saus! Die saus maak je heel simpel zelf met wat boter, room en kaas. En daarna hoef je alleen nog maar de lagen lasagne, saus, groente & vlees te stapelen en in de oven te bakken... Lekker!  

Lees meer »

Appelboompjes

"Leuk, nog twee van die kleine appelboompjes er bij!" dacht ik. Maar ik zag thuis pas dat ik niet twee mini-boompjes had gekocht, maar twee appelbomen die wel 5 meter hoog kunnen worden... Oeps! Niet zo handig in onze kleine achtertuin, haha! :-)Dus ik heb mijn scout-skills maar weer eens tevoorschijn getoverd & heb twee mooie rekjes geknoopt. Eens kijken of we er zo in plaats van hóge appelboompjes ook bréde appelboompjes van kunnen maken! Wat denken jullie, zou dat lukken? 

Lees meer »

Triple chocolate cheesecake

Je moet er even een dagje voor uittrekken om 'm te maken, maar dan heb je een taart voor de echte chocoholics (en voor iedereen die niet op zijn gewicht hoeft te letten)! In deze cheesecake zitten niet alleen drie soorten chocolade, maar ook nog een dikke laag karamel met pinda's. Yum!  Ingrediënten voor 1 taart van 12-16 punten

Lees meer »

Indiase Aluu Gobi

Aluu gobi is zó lekker! Ik at dit gekruide Indiase gerecht met aardappels en bloemkool een poosje terug, toen we uit eten waren. Dat smaakte zo goed, dat ik het thuis ook wilde maken. En die missie is geslaagd hoor!  De lijst met ingrediënten die je nodig hebt is best lang, maar dat komt vooral door alle kruiden. Die staan hier allemaal standaard wel in de kast, dus dat was voor mij niet zo ingewikkeld. En die kruiden laten het niet alleen heerlijk smaken, maar ook heel erg lekker ruiken in de keuken. Zelfs mijn man (die niet tegen de geur van bloemkool kan) kwam tijdens het koken even informeren wat er toch zo lekker rook... :-)Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Kruimelcake

Cake met een dikke laag kruimels er op! Want de kruimels op een appelkruimeltaart of een kruimelvlaai zijn het lekkerste onderdeel van een taart... toch? En op een cake zijn die kruimels net zo lekker!Wil je deze cake voor een hele grote groep mensen bakken? Dan kun je het recept verdubbelen en er een plaatcake van maken (bak 'm dan in een groot bakblik van bijv. 23 x 33 cm). Waarschijnlijk heb je dan 10-20 minuten meer baktijd nodig. Of je bakt gewoon twee cakes in twee gewone cakevormen. Dat kan natuurlijk ook! ;-)

Lees meer »

Vanille-chocolade cupcakes

Dit zijn zulke leuke & lekkere cakejes: met vanille én chocolade, en ook de botercrème is een mix van die twee smaken! Dat is niet alleen lekker, maar ziet er ook zo mooi uit.Ik maakte deze cakejes al veel vaker; de jongens vinden ze erg lekker (en alle vriendjes die hier komen spelen lusten ook altijd wel zo'n cakeje). Van tijd tot tijd krijg ik dus de vraag: "Wanneer ga je weer eens cakejes bakken, met van die crème er op?" Die willen ze dan natuurlijk het liefst nog wel eerst zélf verder versieren, want dat is natuurlijk ook erg leuk! 

Lees meer »

Alfredo saus

Alfredosaus is een Italiaanse pastasaus gemaakt van boter, Parmezaanse kaas & room. Je kunt 'm kant-en-klaar in de winkel kopen, maar de saus zelf maken is ook helemaal niet zo ingewikkeld! In veel varianten van de saus wordt dikke room gebruikt. Maar ik had geen room in huis, dus ik koos voor een combinatie van kookroom & melk. En dat kon prima: de saus werd heerlijk! 

Lees meer »

Pesto pangasiusfilet met noten & citroen

Vis met een lekker knapperig laagje! Op deze pangasiusfilet zit een krokante topping van pesto, noten & citroen. Dat heb je in een paar tellen gemaakt & daarna hoeft de vis alleen nog maar in de oven!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Pindakaas-banaan tosti

Zo simpel en zo lekker: tosti's met pindakaas & banaan! Een broodje met pindakaas & banaan is zonder dat je 'm hebt gebakken ook al lekker trouwens. Maar warm is 'ie nog beter! En helemaal niet veel werk om te maken, dat scheelt ook weer :-) Ingrediënten voor 4 tosti's

Lees meer »

Courgette lasagne

Courgette lasagne met kaas en gehakt: lekker light & bomvol groente! Ik maak het vaak als we een aantal dagen vol met lekker eten hebben gehad: na de kerst of een verjaardag bijvoorbeeld. Na dat soort dagen (waar ik overigens erg van kan genieten hoor, ik houd wel van lekker eten!) heb ik altijd behoefte aan balans. En dan is zo'n gezonde maaltijd heel fijn. Een ovenschaal vol om lekker leeg te smikkelen en toch een lichte maaltijd! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Witbrood

Een gewoon versgebakken witbrood is één van de favorieten van de jongens. "Hij ruikt naar croissantjes!" vindt onze Wander. :-) En wat is er nu lekkerder dan nog een beetje warm wit brood met verse aardbeien...?Een simpel witbrood klinkt misschien wat saai om te bakken. Witbrood kun je overal kopen, dus waarom zou je het dan zelf maken? Maar zelfgebakken witbrood is echt véél lekkerder dan het brood uit de supermarkt. En bovendien weet je precies wat er in zit: geen gekke E-nummers en rare toevoegingen. Puur brood!Ingrediënten voor 1 groot brood

Lees meer »

Perzik-vanille tulband cake

Ik was aan de beurt om iets lekkers bij de koffie mee te nemen bij een cursus die ik volg. En dus bakte ik deze perzik-vanille tulband cake. Daar kun je lekker veel stukjes uit snijden, dus dan heb je altijd genoeg voor iedereen! Ik ben gek op mijn tulbandvorm. Het ziet er altijd zo mooi uit, zo'n supergrote ronde cake! Maar juist omdat een tulbandcake zo groot is bak ik 'm niet zo vaak... want wie moet al die cake opeten? Zelfs met zijn vijven thuis én een grote vriezer is dat nog wel een puntje. Dus als ik de kans krijg om voor een grote groep cake te bakken, dan bak ik een tulband cake! Ik maakte trouwens ook nog een kruimelcake. En een kersen-appeltaart. Ik kan gewoon nooit kiezen ;-) Er bleven dus toch nog een paar plakken cake over. Tot groot plezier van de jongens thuis, want die wilden best een stukje cake mee naar school!Ingrediënten voor 1 grote cake

Lees meer »