Suikerwafels

Gepubliceerd op 10 mei 2018 om 16:00

Bij het opruimen van de bovenste kastjes in de bijkeuken kwam ik ons wafelijzer tegen. Die had ik al lang niet gebruikt! Ik maakte er dus maar weer eens deze suikerwafels mee. Met van die lekker dikke suikerbrokken er in! 

Ingrediënten voor 15 kleine wafels

  • 250 gram bloem
  • 90 ml halfvolle melk
  • 7 gram droge gist
  • 1 middelgroot ei
  • 1 eidooier 
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 135 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 170 gram parelsuiker (P4 of P5)

En zo maak je ze

  1. Meng de bloem, melk, gist, ei, eidooier, zout en vanillesuiker met een mixer met deeghaken door elkaar.
  2. Zet het deeg aan de kant, doe een theedoek over de kom en laat 30 minuten staan.
  3. Laat ondertussen een wafelijzer heet worden.
  4. Kneed de de zachte boter door het deeg en daarna de parelsuiker.
  5. Doe wat deeg op het wafelijzer en bak de wafels goudbruin. Bij mij duurde dat een minuut of 6-7. Laat de wafels daarna afkoelen op een rooster. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.