Râs al hânout krieltjes

Gepubliceerd op 16 mei 2018 om 16:00

Lekker & simpel, dit bijgerechtje: gebakken krieltjes met râs al hânout kruiden. Je hoeft de aardappeltjes niet te schillen; ze kunnen zo in de oven of in de pan. Ik wokte ze dit keer, en daarom gaarde ik ze eerst even voor in de magnetron (dan gaat het wat sneller). Maar je kunt ze ook meteen in de oven bakken.

Râs al hânout is een Marokkaans mengsel waar wel 20 verschillende kruiden in kunnen zitten: o.a. piment, kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte peper en gemalen kurkuma. Meestal wordt het gebruikt bij rijst, couscous, kip, lamsvlees en wild. Maar door de krieltjes smaakt het ook heerlijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500-600 gram mini rode krieltjes
  • bakboter
  • 3-4 theelepels râs al hânout kruiden
  • 1-2 eetlepels olijfolie

 

En zo maak je ze

  1. Was de krieltjes schoon met koud water en snijd ze eventueel door de helft (als het hele kleine krieltjes zijn hoeft dat niet beslist). Je hoeft de krieltjes niet te schillen.
  2. Doe de krieltjes in een schaal of kom die in de magnetron kan. Vul de kom met water, zodat de krieltjes helemaal onder water staan. Zet de kom in de magnetron en verwarm 10 minuten op 900 watt.
  3. Giet de krieltjes af. Dep ze droog met een theedoek of stuk keukenpapier.
  4. Verhit wat olie of boter in een wok. Bak de krieltjes in 15-20 minuten goudbruin.
  5. Meng op het laatst een eetlepel olijfolie door de krieltjes en breng ze op smaak met een flinke hoeveelheid râs al hânout kruiden. Roerbak nog 4-5 minuten. 
  6. In de oven bakken kan ook: meng dan de krieltjes met de olijfolie en de kruiden, doe ze in een ovenschaal en bak ze bij 200 graden in 25-30 minuten gaar.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.