Nieuws

Patat bakken in de skottelbraai

Favoriete vakantiemaaltijd van de jongens, uiteraard: patat op de camping! Op de skottelbraai kun je prima Franse frietjes bakken. Heel snel klaar en minstens zo lekker. En of je nu opgebakken aardappeltjes of opgebakken frietjes eet... dat maakt ook niet zoveel uit, toch?Onze drie jongens maken we er in elk geval heel erg blij mee. Meer handige recepten voor op de camping vind je hier (en hier specifiek voor de skottelbraai). Ingrediënten

Lees meer »

Bramen-appeljam

Een paar weken terug ontdekten we achter de kerk een heleboel dikke, rijpe bramen. Die moesten we natuurlijk wel plukken! Samen met Wander maakte ik er vier potten lekkere bramen-appeljam van. Zonder pitjes, want daar houden de jongens niet van :-)

Lees meer »

Anti-wesp: citroen met kruidnagel

Wij hebben de eerste wespen al weer gezien, jullie ook? Hessel riep weken geleden al dat er wespen waren, en toen wilde ik dat eigenlijk niet geloven - dat leek me nog veel te vroeg voor de tijd van het jaar. Maar hij had dus wel gelijk :-) Ik heb eens ergens gelezen dat wespen weg blijven als je citroenen met kruidnagels er in neer zet. Dat is natuurlijk een super simpel middeltje, dus dat wil ik wel eens even testen! Hebben jullie dat al eens geprobeerd? Of gebruiken jullie iets anders om wespen weg te jagen?

Lees meer »

Anti-wesp: citroen met kruidnagel

Wij hebben de eerste wespen al weer gezien, jullie ook? Hessel riep weken geleden al dat er wespen waren, en toen wilde ik dat eigenlijk niet geloven - dat leek me nog veel te vroeg voor de tijd van het jaar. Maar hij had dus wel gelijk :-) Ik heb eens ergens gelezen dat wespen weg blijven als je citroenen met kruidnagels er in neer zet. Dat is natuurlijk een super simpel middeltje, dus dat wil ik wel eens even testen! Hebben jullie dat al eens geprobeerd? Of gebruiken jullie iets anders om wespen weg te jagen?

Lees meer »

Aardbeien kwarktaart met bastognebodem

Tropische temperaturen; dat vraagt om een zomers taartje met héél veel aardbeien! Deze kwarktaart maakte ik met aardbeienkwark, aardbeienjam en een dikke bastognebodem. En heel veel verse aardbeien, natuurlijk.

Lees meer »

Koken op de camping

Wat voor eten staat er deze zomer bij jullie op de campingtafel? Meestal houd ik het redelijk simpel... Ik sta het hele jaar al zó vaak in de keuken, dus als ik vakantie heb dan bak ik er meestal niet zoveel van :-) Ik vind het altijd wel super leuk om in de vakantie lokale gerechten te proeven en te maken. En elke zomer experimenteer ik ook altijd wel met bijvoorbeeld een andere manier om brood te bakken of iets nieuws voor op de skottelbraai. Ben jij nog op zoek naar een beetje inspiratie? Op deze pagina kun je een aantal makkelijke campingrecepten vinden!

Lees meer »

Gevulde aubergines met rijst & kipgehakt

Ik ben de koelkast & voorraadkast weer eens aan het uitmesten! En met alles wat ik vond heb ik het avondeten gemaakt: Vandaag is dat aubergines met basmati rijst, kipgehakt & lekker veel kruiden! Het ruikt altijd zo lekker, rijst met al die verschillende kruiden er door. Dit is een lekker & gezond recept: het vult goed, je krijgt een heleboel groenten binnen en het is toch een behoorlijk light gerecht. Ideaal, toch?Je kunt dit gerecht trouwens zo light of niet-light maken als je zelf maar wilt. Als je een balansdagje hebt, dan gebruik je wat meer groente, en minder rijst, kip & kaas. En wil je juist een wat stevigere maaltijd, doe dan wat meer kip & rijst door de vulling, en strooi er wat extra kaas over heen.  

Lees meer »

Witte bonen brownies

Tijd voor een nieuw brownie-experiment: dit keer brownies gemaakt van witte bonen! Er zit geen boter of bloem in deze brownies. En hoewel er (wat mij betreft in elk geval) niks boven een 'klassieke' brownie gaat, is deze gezonde variant verrassend lekker! 

Lees meer »

Chocolademousse

Had ik laatst op speciaal verzoek van Wander chocolademousse gekocht... was die al door de andere mannen hier in huis opgegeten voordat hij zelfs maar een hapje had kunnen proeven! Dus maakte ik zelf maar nieuwe mousse. Vonden ze niet erg hier thuis... ;-)

Lees meer »

Straciatella sandwich ijsjes

IJSJES! Deze straciatella sandwich ijsjes moest ik héél snel op de foto zetten, want ze smolten natuurlijk al binnen een paar seconden! Het is ook veel te warm weer voor het maken van foto's. Je kunt veel beter ijsjes gaan eten! 

Lees meer »

Perentaart met noten

Geen appeltaart dit keer, maar een taart met peren & noten! Lekker weer eens wat anders. Door de peren is deze taart wat zoeter dan een taart met zure appels er in. Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie taart te nat blijft? Bij een appeltaart heb ik dat nog nooit meegemaakt en bij de eerdere perentaarten die ik met dit recept maakte ook niet, maar dit keer had ik er blijkbaar toch een paar te sappige peren tussen zitten. Hier kun je een paar tips vinden om dat te voorkomen! 

Lees meer »

Chocolade crêpes

Chocolade crêpes! Die kun je natuurlijk als warme maaltijd eten, maar wat dacht je van crêpes als dessert? Met een bolletje vanille-ijs, of een lekker zoete roomvulling er in... Een crêpe is gewoon een pannenkoek, maar dan een hele dunne. Daar kun je dan dus lekker veel van eten, want je zit niet zo snel vol na een paar crêpes. Da's dan weer handig, toch? :-)

Lees meer »

Courgette pizza

Geen pizzabodem van brooddeeg, maar een bodem gemaakt met courgette! Is het dan nog wel een pizza? Nou, eigenlijk niet echt, hè. Het smaakt er wel naar, maar is toch wel heel anders. Maar het is wel lekker, en ook een stuk minder vet! Dus deze courgette pizza is een mooi alternatief als je graag wat kilo's kwijt wilt raken, en tóch pizza wilt eten. Of voor als je gewoon een lichte maaltijd wilt eten. En je kunt er natuurlijk op doen wat je zelf maar wilt. Ik gebruikte wat ik nog had liggen: wat tomatensaus, een tomaat, geraspte kaas, paprika, lente-ui en een restje geitenkaas. Ingrediënten voor 1 pizza

Lees meer »

Salami pizza tosti's

Als je van salami pizza's én van tosti's houdt, dan moet je deze tosti's met salami & tomaat ook eens proberen. Heerlijk simpel en toch zo lekker!Toen ik deze tosti's een paar jaar geleden voor het eerst maakte, ging onze jongste zoon (destijds 3 jaar oud) er meteen mee vandoor. Hij pikte 'm zo uit de keuken en liep er al etend mee de woonkamer in, haha! Ingrediënten voor 2 tosti’s

Lees meer »

Meergranen sodabrood

Zelf brooddeeg kneden & zien hoe mooi het deeg rijst - dat geeft zoveel voldoening! Maar soms is 't ook wel makkelijk om snel te kunnen. Dit meergranen sodabrood hoef je niet te kneden, hij kan meteen de oven in. En dat is natuurlijk heel handig als je niet veel tijd hebt. Ik bakte dit brood op een dag waarop ik onverwacht thuis moest werken en ik geen vers brood meer in huis had. Ik had ook geen tijd om een brood te halen, dus ik besloot om zelf maar een broodje te bakken. Het deeg klaarmaken kostte hooguit vijf minuten tijd, en terwijl het brood in de oven stond kon ik mooi verder werken! 

Lees meer »

Pizza met artisjok, spinazie & tomaat

Een verse pizza met lekker veel groenten. En deze pizza met artisjok, spinazie & tomaat ziet er al heerlijk uit vóórdat hij de oven in gaat. Al die kleurtjes, daar houd ik zo van! :-)Ingrediënten voor 4 pizza's

Lees meer »

Bananencake met chocolade & cruesli

Is het een taart of is het een cake? Met een lading overrijpe bananen bakte ik deze cake met chocolade, rozijnen & cruesli. In de vorm van een taart, dus dan kan 'ie lekker ook voor een gebakje doorgaan. Toch? :-)Ik sneed de taart in 12 punten, maar je kunt er ook prima meer stukken uit snijden. Aan een kleine taartpunt heb je meer dan genoeg! Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!