Chocolademousse

Gepubliceerd op 25 juli 2018 om 16:00

Had ik laatst op speciaal verzoek van Wander chocolademousse gekocht... was die al door de andere mannen hier in huis opgegeten voordat hij zelfs maar een hapje had kunnen proeven! Dus maakte ik zelf maar nieuwe mousse. Vonden ze niet erg hier thuis... ;-)


Ik maakte met dit recept vier porties. Als je niet zo'n grote eter bent, dan kun je hier ook met gemak 6 of 8 kleinere porties van maken. Neem dan gewoon kleinere schaaltjes! Lekker met een beetje verse slagroom & chocoladehagels er bij. 

Ingrediënten voor 4 porties

  • 250 ml ongeklopte slagroom
  • 1 blaadje gelatine
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 middelgroot ei
  • 1 eidooier van een middelgroot ei
  • 25 gram fijne kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille aroma

 

En zo maak je 't

  1. Klop de slagroom stijf, en zet het daarna in de koelkast. 
  2. Laat het blaadje gelatine 5 minuten weken in een bakje met koud water. 
  3. Smelt de chocolade au-bain-marie.
  4. Roer ondertussen het ei, de eidooier, suiker en vanille aroma in een klein pannetje door elkaar. Hang dit pannetje in een grotere pan, waarin op de bodem een laagje water staat. Zet de twee pannetjes in elkaar op middelhoog vuur, en verwarm net zo lang tot het eimengsel 60 graden is. 
  5. Schep het eimengsel in een mengkom en mix het tot het een lichte massa is. 
  6. Knijp het blaadje gelatine uit en doe het in een mengkommetje. Zet die kom in een schaal met heet water, totdat de gelatine is gesmolten. Mix de gesmolten gelatine door het eimengsel. 
  7. Giet de chocolade er bij en mix alles door elkaar. Schep tot slot de opgeklopte slagroom er bij en mix kort tot alles goed is gemengd. 
  8. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en zet die 2 uur in de koelkast om op te stijven. 
  9. Serveer de mousse met slagroom. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.