Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Muesli kletskoppen

Ik zou eigenlijk helemaal geen kletskoppen met muesli maken. Dit zouden namelijk dikke, zachtere mueslikoeken worden, haha! Maar het werden dus een soort kletskoppen. En dat was ook niet erg, want ze zijn heerlijk.

Lees meer »

Rollade

Wat doe je als vegetariër op een vrije dag? ... een rollade bakken, natuurlijk! :-D Normaal gesproken ben ik woensdag niet vrij, maar omdat ik komende vrijdag naar een landelijke bijeenkomst ga, heb ik mijn werkdagen maar omgeruild. Kon ik mooi die rollade maken. Van mijn schoonvader leerde ik hoe je die bakt zonder dat 'ie droog wordt.

Lees meer »

Chocolatechip koekjes (met een potje)

Zo moeder, zo zoon! ~ Onze Hessel van 5 bakte deze chocolatechip koekjes met nootjes helemaal zelf, met bakmix uit een potje (ook wel eens makkelijk). Die pot had ik afgelopen december van Sinterklaas gekregen.

Lees meer »

Roze koeken

Roze koeken! ~ Eigenlijk zijn het helemaal geen koeken, maar platte cakejes met een roze glazuurlaag er bovenop. Ze zijn helemaal niet zo moeilijk om te maken; de grootste kunst is nog om er voor te zorgen dat de cakejes plat blijven.

Lees meer »

Pretzels

Tijdens onze vakantie in Hongarije ontdekten de jongens zachte pretzels: en die vonden ze zó lekker! In Nederland kun je deze broodjes niet overal kopen, dus ik maakte ze zelf. Wist je dat je pretzels kort moet koken, voordat je ze in de oven bakt? Daardoor krijgen ze die mooie bruine kleur & knapperige korst.

Lees meer »

Gevulde koeken

Ik dacht altijd dat het maken van gevulde koeken heel lastig was (geen idee waarom ik dat idee had), maar dat valt echt reuze mee! Een heerlijk klusje voor op een zondagmiddag. En ze zijn erg lekker; zondagavond was er nog maar eentje over... :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!