Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Bosbessen peer salade

Deze is lekker! Wij houden sowieso wel van salades, maar dit is er zeker eentje om vaker klaar te maken. En ook weer eens wat anders dan anders, deze bosbessen peer salade met geitenkaas en honing mosterd dressing.

Lees meer »

Pastaschotel met ham & aubergine

Afgelopen zondag kwamen er onverwacht vijf mensen mee eten. Gezellig! Ik had het avondeten al klaar staan in de koelkast... maar dat was natuurlijk nooit genoeg voor 10 mensen. Ik maakte er dus deze snelle pastaschotel met ham & aubergine bij!

Lees meer »

Zomerse chili con carne

Volgens de statistieken eten we bruine bonen vooral in de winter. Maar ook in de warmere maanden is het prima te eten, vind ik. In deze zomerse chili con carne zit vooral véél fruit. Lekker fris dus!

Lees meer »

Aardappeltjes uit de oven

"Is dit wel kidsproof?" vroeg iemand mij laatst over een bepaald recept. Nou, deze aardappeltjes uit de oven zijn dat in elk geval wél! Ik maakte één ovenschaal mét kruiden, en eentje zonder. En dus vond iedereen hier thuis het lekker!

Lees meer »

Tagliatelle met aubergine & pomodori

Oké. Niet oordelen op basis van de foto's. Die zijn prut! Ik weet het. Eerst dus even proeven. Wij hebben deze tagliatelle met aubergine & pomodori uit de oven al meerdere keren gegeten en we vinden 'm erg lekker! Dus.

Lees meer »

Pizza met salami

De alltime favorite van onze middelste zoon: pizza met salami. Als dat op tafel staat, dan gaat zijn bord zonder problemen en in rap tempo leeg!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!