Baking soda, bakpoeder of zout?
In veel Amerikaanse recepten heb je baking soda nodig. Wat is dat precies? En kun je in plaats van baking soda ook gewoon bakpoeder of zout gebruiken? Hier lees je de verschillen!
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
9 mei 2015 09:47
In veel Amerikaanse recepten heb je baking soda nodig. Wat is dat precies? En kun je in plaats van baking soda ook gewoon bakpoeder of zout gebruiken? Hier lees je de verschillen!
8 mei 2015 09:34
Afgelopen week waren de aubergines in de aanbieding. Ze zagen er zo lekker uit, dat ik ze niet kon laten liggen! Ik had alleen geen gerecht met aubergine gepland, dus ik moest even wat bedenken. Het werd deze simpele aubergineschotel met rijst.
7 mei 2015 22:09
Ik ben gek op chocoladekoekjes. En verzot op M&M's. Combineer die twee met elkaar... nomnom! Het punt is dat ik het dan nooit bij één koekje kan laten. Daarom is deze smartieskoek in een mok ideaal. Daar kun je er precies één van maken!
5 mei 2015 20:37
Spinazie is één van onze favoriete groenten. Door de pasta, als salade, bij aardappels, als hartig hapje met feta of bij de rijst: je kunt er echt alle kanten mee op! Deze week maakte ik een spinazielasagne met pesto, en verse tomatensaus.
5 mei 2015 20:19
Stamppot eet je niet omdat het er zo mooi uit ziet; het is gewoon een lekkere stevige warme hap. En deze stamppot prei met pesto & walnoten is wat mij betreft een aanrader!
3 mei 2015 20:03
Vanavond aten wij kwarktaart als warm eten! Klinkt goed, hè? Oké, vooruit, we hadden natuurlijk wel een gezonde variant: spinazie-kwarktaart met feta, rozijnen en gerookte kipfilet. Lekker!!!
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!