Ricotta roomkaas cake
Een cake wordt echt zó veel lekkerder met een beetje kaas er door heen. Voor deze cake gebruikte ik ricotta en naturel roomkaas en jongens, wat smaakt hij goed!
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
25 okt. 2015 16:13
Een cake wordt echt zó veel lekkerder met een beetje kaas er door heen. Voor deze cake gebruikte ik ricotta en naturel roomkaas en jongens, wat smaakt hij goed!
25 okt. 2015 15:36
Wist je dat je de boter in een cake prima kunt vervangen door evenveel appelmoes? Ik had appelmoes over & besloot er kleine cakejes van te bakken.
25 okt. 2015 15:09
Ik bak voor de mannen thuis regelmatig ham-kaas tosti's, maar dit is er eentje speciaal voor de vega's. En hij is véél lekkerder dan een gewone kaas tosti: een tosti met kaas & appelstroop!
25 okt. 2015 11:47
Lekkere winterkost: een hartige taart met kip, doperwtjes, wortel, ui en aardappeltjes.
25 okt. 2015 10:25
Voor een roomsaus heb je heus geen slagroom nodig. Deze romige trottole met garnalen en spekjes bevat nauwelijks vet. Lekker én gezond dus!
25 okt. 2015 09:29
Pasta op zijn Mexicaans! Deze grote pastaschelpen vulde ik met Mexicaans gekruide groenten, bonen en gehakt. Samen met een salsasaus maak je er een heerlijke ovenschotel van.
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!