Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Poğaça (zachte Turkse broodjes)

Poğaça zijn luchtige Turkse broodjes die je gewoon zó kunt eten, of met een vulling er in. En ik was helemaal niet van plan om ze te maken... er zit een heel verhaal aan deze broodjes!

Lees meer »

Fries gebak & koek

Sûkerbôle en oranjekoek ken je ongetwijfeld. En dúmkes heb je vast ook wel eens gegeten. Maar welke Friese lekkernijen ken je nog meer? En waar zou je graag een recept van willen? Dan ga ik daar eens mee aan de slag!

Lees meer »

Chocolade havermout mokcake

Dit is zo'n leuk cakeje: een gezonde, suikervrije (en tóch lekkere) chocolade havermout mokcake. Ik vind het elke keer weer een verrassing als er binnen twee minuten een cake uit de magnetron komt!

Lees meer »

Waldkorn vloerbrood

Hoi! Ik had weer eens wat nieuws: een rond deegrijsmandje. Niet noodzakelijk, maar wél leuk: dan kun je van die mooie randen in je brood maken! Ik maakte er een waldkorn vloerbrood mee.

Lees meer »

Kipfilet in tomatenmarinade

Lekker bij de rijst: kipfilet in een pittige en super simpele tomaten marinade. De marinade heb je in een minuutje klaar & de oven doet het bakwerk. Lekker makkelijk!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!