Fryske sûkerbôle (suikerbrood)
FRYSKE SÛKERBÔLE! Is er iets lekkerders dan dit? Ik ben echt gek op suikerbrood. Deze bakte ik voor mijn collega's & hij ging helemaal op. Tot de laatste kruimel!
Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!
Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!
Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.
Veel bak- en kookplezier!
Sytske
16 sep. 2016 17:00
FRYSKE SÛKERBÔLE! Is er iets lekkerders dan dit? Ik ben echt gek op suikerbrood. Deze bakte ik voor mijn collega's & hij ging helemaal op. Tot de laatste kruimel!
15 sep. 2016 17:00
Na alle snelle & makkelijke vakantie maaltijden is 't nu weer tijd voor ander eten op tafel. Zoals deze Mexicaanse taco's met scholvis & tzatziki, bijvoorbeeld. Lekker!
14 sep. 2016 17:00
Samen met drie collega's trakteerden we ons hele communicatieteam & ik bakte het brood: suikerbrood, rozijnen-vijgenbrood, havermout-honing desembrood, meergranen desembrood met lijnzaad, dadel-vijgenbrood, spelt-maïsbrood, wit amandelmelkbrood & cornbread.
13 sep. 2016 17:00
Hebben jullie dit wel eens gedaan: met een driepoot met bakplaat pannenkoeken bakken boven een kampvuur? Best leuk om te doen, maar lang niet zo simpel als het misschien lijkt!
12 sep. 2016 17:00
Uit eten in Slowakije is leuk! Het kost namelijk bijna niks & je kunt er heerlijk eten. Wij zijn tijdens onze vakantie dan ook veel vaker uit eten geweest dan we anders in de zomer deden. Met zijn vijven kost dat meestal nogal wat... maar dit keer was 't prima te doen! En dat vonden wij natuurlijk érg vervelend :-)
11 sep. 2016 17:00
Ik ben zo heerlijk aan het bakken geweest dit weekend! Ik maakte gisteren baguettes, ciabatta en een mega focaccia met rozemarijn, oregano & zeezout. Dat deed ik tijdens een workshop bij Mannin van baksels.net - en ik heb er weer heel veel opgestoken!
Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!
Meer weten? Kijk dan bij over mij!
Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!