Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Zuurdesem stokbrood

Stokbrood! Gemaakt met zuurdesem, dus zonder gist. Dat betekent dat het lang heeft staan rijzen, waardoor het brood heel veel smaak heeft gekregen. Zo lekker!

Lees meer »

Speculaas, taai-taai & banketstaaf

Laat pakjesavond maar komen! Wij zitten er klaar voor, met zelfgebakken taai-taai, speculaas & banketstaaf. Het resultaat van een gezellig avondje bakken bij Mannin. Vooral de speculaasjes, die zijn zó lekker! Wat is jullie favoriete Sinterklaas-snoepgoed?

Lees meer »

Zo maak je de frituurpan schoon

Honderden recepten staan er inmiddels op mijn site, en welke wordt het beste bekeken? ... een schoonmaaktip, haha! Misschien moet ik toch maar over andere dingen gaan bloggen - al is dit gewoon een vet handige & simpele manier om je frituurpan schoon te maken.

Lees meer »

Walnoten kruidcake

Dit is er weer eentje die je écht moet ruiken! Als deze walnoten kruidcake vers & warm uit de oven komt... ooo, wat ruikt dat heerlijk! De geur van alle kruiden komt je meteen tegemoet. Probeer er dan maar eens vanaf te blijven... :-)

Lees meer »

Roggebrood zonder rogge (knäckebröd 1.0)

Roggebrood zonder rogge! Vinden jullie dat niet bijzonder? Ik wilde knäckebröd maken, maar in plaats daarvan werd het een soort roggebrood. Wel lekker, maar niet wat ik wilde. Dat wordt dus nóg een keer proberen... :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!