Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Honing knoflook zalm

Honing en knoflookboter is sowieso al lekker... Smeer dat op een stukje zalm & je hebt een heerlijk & makkelijk visje voor bij de warme maaltijd. Je maakt de zalm heel eenvoudig in de oven; lukt altijd!

Lees meer »

Overnight oats (havermout)

De naam zegt het al: deze havermout zet je een nachtje in de koelkast! 's Ochtends is de havermout lekker zacht geworden & kun je zo je ontbijt opeten. En 't zit in een potje, dus je kunt het ook meenemen naar school of je werk!

Lees meer »

Zuurdesem stokbrood

Stokbrood! Gemaakt met zuurdesem, dus zonder gist. Dat betekent dat het lang heeft staan rijzen, waardoor het brood heel veel smaak heeft gekregen. Zo lekker!

Lees meer »

Speculaas, taai-taai & banketstaaf

Laat pakjesavond maar komen! Wij zitten er klaar voor, met zelfgebakken taai-taai, speculaas & banketstaaf. Het resultaat van een gezellig avondje bakken bij Mannin. Vooral de speculaasjes, die zijn zó lekker! Wat is jullie favoriete Sinterklaas-snoepgoed?

Lees meer »

Zo maak je de frituurpan schoon

Honderden recepten staan er inmiddels op mijn site, en welke wordt het beste bekeken? ... een schoonmaaktip, haha! Misschien moet ik toch maar over andere dingen gaan bloggen - al is dit gewoon een vet handige & simpele manier om je frituurpan schoon te maken.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!