Home » Nieuws

Nieuws

Vanille cake

Een basisrecept voor een 'gewone' vanillecake. Zonder toeters en bellen en heel eenvoudig om te maken. Maar wees gerust: dat betekent niet dat het een saai smakende cake is!

Lees meer »

Pindakaaskoekjes

Eenvoudiger kan het bijna niet. Deze pindakaaskoekjes zijn echt zómaar gemaakt! En het enige dat je er voor nodig hebt is pindakaas, suiker en een ei.

Lees meer »

Courgette lasagne

Hebben jullie ook zo lekker gegeten tijdens de Paasdagen? Wij wel! Een heerlijk paasontbijt in de kerk, uitgebreid lunchen, verjaardagen met taart & hapjes... Het smaakte allemaal erg goed. Na dit weekend was het dus wel weer hoog tijd voor iets gezonds: een lekkere courgette lasagne met vooral véél groente!

Lees meer »

Soep met een dakje

Een gewoon soepje, maar dan nét even anders. Maak er een dakje bovenop en je alledaagse soep wordt ineens een mooi en verrassend voorgerecht!

Lees meer »

Chocolade kruidnoten ijs

Afgelopen kerst hadden wij pepernoten als dessert. Want ja, wij hadden er natuurlijk weer een heleboel over! Niet alleen gewone kruidnootjes, maar ook chocolade kruidnoten. En hoe lekker ik die ook vind: na 5 december is de aantrekkingskracht op de één of andere manier toch wat verdwenen. Daarom besloot ik er ijs van te maken!

Lees meer »

Kwark tiramisu

Tiramisu is een Italiaans dessert, dat meestal uit verschillende lagen biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei bestaat. In deze variant heb ik de mascarpone vervangen door kwark. Dat had ik namelijk toch al in de koelkast staan!

Lees meer »

Bruin brood met zonnebloempitten

In onze voorraadkast stond nog een pak mix voor bruin brood dat hoognodig op moest. Houdbaar tot deze maand! Een gewone bruine boterham vind ik wat saai, dus ik gaf er even een draai aan.

Lees meer »

Sandwich kaas appel

Dit is een combinatie die misschien niet heel erg voor de hand ligt. Maar ik kan je verzekeren: hij is heel erg lekker! Zeker eens proberen dus.

Lees meer »

Havermout pannenkoeken

Vanavond aten wij lekker dikke havermoutpannenkoeken. Het beslag daarvan is een stuk dikker dan gewoon pannenkoekbeslag, dus je krijgt ook stevigere pannenkoeken. Je hoeft er dus niet zo heel veel van te eten!

Lees meer »

Mini appeltaartjes

Voor mijn laatste verjaardag wilde ik graag trakteren op het werk. Ik besloot dat het zelfgebakken appeltaart moest worden: daar houden de meeste mensen tenslotte wel van. Ik vind het alleen zo'n geknoei, om op het werk een taart te snijden. De oplossing daarvoor vond ik in deze mini-taartjes!

Lees meer »

De website is klaar!

Wauw! De website is klaar! En wat zat 'ie snel in elkaar. Vorige week had ik nog helemaal geen plannen voor een website, en nu is staat hij er zomaar.

Lees meer »