Gevulde speculaastaart
Voor een gevulde speculaastaart is er nooit een verkeerd moment, vind je ook niet? Zelfs als Sinterklaas al lang weer uit Nederland is, smaakt speculaas nog steeds heel erg lekker!
5 jan. 2020 16:00
Voor een gevulde speculaastaart is er nooit een verkeerd moment, vind je ook niet? Zelfs als Sinterklaas al lang weer uit Nederland is, smaakt speculaas nog steeds heel erg lekker!
3 jan. 2020 16:00
Hachee is een perfect gerecht om in de slowcooker te maken! Ik testte het eerst uit met een mix uit een zakje, want ik heb al een aantal andere gerechten laten mislukken in de slowcooker ;-)
30 dec. 2019 16:00
Als we op vakantie zijn in Hongarije kopen we altijd wel een keer krémes, gebakjes met gele room en bladerdeeg. Het lijkt wel wat op onze tompouce; ze zijn in elk geval net zo lastig om zonder knoeien op te eten! :-)
23 dec. 2019 16:00
Een paar weken geleden kreeg ik als verlaat verjaardagscadeau een aantal mooie kleine bakringen. Die stonden al even op mijn wensenlijstje, om er kleine luxe koeken mee te kunnen bakken. Ik maakte er als eerste deze chocoladekoeken mee. Van die kleine bakringen kun je lang niet overal vinden in 'gewone' winkels. De mijne komen bij Meijer Metaalwaren vandaan. Ik was er al langer naar op zoek, dus ik ben blij dat ik er eindelijk een aantal van heb. Ideaal om luxe koeken te bakken, zonder dat die koeken meteen enorm groot zijn! Ingrediënten voor 12 koeken
28 okt. 2019 16:00
In onze tuin hebben we een heel klein Redlove appelboompje staan. De appeltjes daarvan hebben hebben rozerood vruchtvlees. Dit jaar zaten er maar liefst 53 appels aan de boom en daarmee bakte ik 2 appelkruimeltaarten. En die werden van binnen ook mooi rood!
25 okt. 2019 14:00
Super makkelijk om te maken, deze heerlijke brosse kaaskoekjes. En je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig. De koekjes zijn erg lekker bij de borrel!
22 okt. 2019 17:00
Zijn jullie kinderen (als jullie die hebben) ook van die kieskeurige eters? Ze wilden niet eens één slokje kefir drinkyoghurt, want dat was niet 'de gewone' yoghi. Ik maakte er dus maar een taart van en die hebben ze héérlijk opgegeten. Gefopt! :-)Voor de toplaag gebruikte ik zelfgemaakte bramenjam, maar je kunt er ook een andere soort jam voor gebruiken. Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes
16 okt. 2019 16:00
Als liefhebber van brood bakken was één van de eerste dingen die ik me afvroeg toen ik mijn slowcooker had: kun je er ook brood in bakken? Ja dus! Dit tarwebrood maakte ik in 2 uur tijd in de slowcooker.
12 okt. 2019 16:00
Voor mijn verjaardag kreeg ik dit jaar een slowcooker: die stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het eerste wat ik er in maakte waren deze krieltjes met spek. Die vielen in de smaak! Het laatste half uur kookte ik ook nog wat sperziebonen er bij in de pan. Ik gebruikte sperziebonen uit blik, maar het is natuurlijk nog lekkerder om verse sperziebonen te nemen. Die moet je dan wel meteen vanaf het begin mee koken en niet pas op het laatste moment.
5 okt. 2019 16:00
"Gooi je BIER door het brood?" vroegen de jongens met opgetrokken wenkbrauwen. Ja dus! En ook nog olijven en feta, met als resultaat een heerlijk broodje waar je helemaal geen werk van hebt. Je hoeft het deeg niet te kneden en het hoeft ook niet te rijzen!De jongens dachten trouwens dat het brood naar bier zou smaken, maar dat is helemaal niet zo. Daar proef je niks meer van!Ingrediënten voor 1 klein brood
2 okt. 2019 16:00
Van mijn broer en schoonzus - die op vakantie gingen en daarom de koelkast leeg moesten maken - kreeg ik een grote bak dikke Griekse yoghurt. Onze jongens zijn niet zulke yoghurteters, dus ik besloot om er dan maar een taart van te maken. En die ging natuurlijk moeiteloos op!Om smaak aan de taart te geven roerde ik er een restje zelfgemaakte bramenjam (zonder pitjes) door heen. Daardoor kreeg de taart ook meteen een mooi roze kleurtje! Je kunt natuurlijk ook een andere smaak jam gebruiken, en je kunt ook vers fruit door de yoghurt roeren. Dat is ook erg lekker! Ingrediënten voor 1 taart
29 sep. 2019 16:00
Wie jarig is trakteert! En omdat ik héél veel collega's heb om te trakteren (op het werk én bij voetbal) en ik niet zoveel tijd had, maakte ik een paar hele grote bakplaten vol met kruimeltaart met zelfgemaakte bramenjam. Zomaar klaar!
2 sep. 2019 17:00
Vandaag een vegetarisch en light gerecht: courgette lasagne met zongedroogde tomaat, spinazie en geitenkaas. Zo lekker!Na een vakantie vind ik het altijd fijn om weer wat gezonder te eten. Niet dat wij het op vakantie nu zo bont maken hoor - ik kwam dit jaar zelfs net zo zwaar terug als dat ik voor vertrek was (best knap, al zeg ik het zelf!) - maar we eten wel altijd meer patat, ijsjes en lekkers dan thuis. Dus nu thuis maar weer eens 'gewoon' en met lekker veel groente. Ingrediënten voor 2 personen
17 aug. 2019 16:00
Dit is toch wel één van mijn favorieten, hoor! Een Zuid-Afrikaanse melktert, die stond al lang op mijn bak-verlanglijstje. Een poos terug had ik een mooie reden om 'm eindelijk eens te maken: de collega's van mijn man hadden wel weer eens zin in een taartje. En ik had alleen basisingrediënten in huis. Lekker toevallig, want daar kun je dus precies een melktert mee maken! :-) Een melktert (of in het Nederlands: melktaart) is een lichtzoet nagerecht uit Zuid-Afrika. De bodem van de taart is zoet & knapperig, en de vulling bestaat uit melk, eieren, suiker & bloem. Hoe je 'm maakt verschilt per recept: bij de ene methode bak je de vulling & bodem tegelijk, maar je kunt ook eerst de bodem bakken en daarna de vulling er in gieten. Ik koos voor dat laatste, dat vond ik wel zo makkelijk. Ik vind trouwens dat je melktert ook gewoon bij de koffie en thee mag eten hoor, en niet alleen als dessert. Beetje vers geklopte slagroom er bij... yum! En nu maar hopen dat de collega's 'm ook vonden smaken... :-) Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes
14 aug. 2019 16:00
Vis bak ik bijna nooit meer in een koekenpan, maar eigenlijk altijd in de oven. Dan lukt de vis namelijk elke keer :-) Net zoals deze zalm met honing-mosterd-balsamicosaus.
10 aug. 2019 16:00
Omgekeerde taarten zijn toch altijd wel een projectje. Ik ben altijd aan het stoeien met de karamel, en het omdraaien van de taart is ook altijd zoiets (het gaat altijd nét goed, haha!). Dit keer maakte ik een omgekeerde bananentaart. Weer eens wat anders dan een 'tarte tatin' met appel. Die laatste vind ik zelf wel lekkerder, trouwens. Maar dat is misschien mijn persoonlijke smaak! Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes
7 aug. 2019 16:00
Om een aardbeienslof te kunnen maken moet je eerst een 'slof' bakken: dat is de bodem van het gebak. En die heet zo omdat de ovale vorm wel een beetje op een slof lijkt! Grappig, hè?Voor die vorm heb je een aparte bakvorm nodig. Ik kon 'm in Leeuwarden nergens in een winkel kopen, dus ik heb 'm uiteindelijk online gekocht (ik heb deze). Met een sloffenbodem kun je allerlei verschillende soorten gebak maken: niet alleen een aardbeienslof, maar ook een notenslof met karamel of een slof met appel-kaneel of perzik of wat voor fruit dan ook. Ik bak meestal twee sloffenbodems tegelijk, en weet je wat zo handig is? Als je maar één sloffenbodem nodig hebt, dan kun je de andere gewoon in een goed afgesloten plastic zak in de vriezer bewaren! Dan hoef je bij het volgende feestje alleen nog maar de vulling en het fruit er op te spuiten en klaar! :-) Het recept voor sloffenbodems vind je hier.
3 aug. 2019 16:00
Sommige recepten maak ik maar één keer, andere maak ik steeds weer opnieuw. En jullie raden het al, een aardbeienslof is daar één van! Vooral omdat mijn man er zo dol op is en hij mij bij elke verjaardag of ander feest voorstelt om maar weer een slof te maken. En hoewel ik me elke keer voorneem om dan dit keer een slof met een andere vulling te maken - zoals bijvoorbeeld met karamel en noten, of appel-kaneel, of mango, of... - wordt het meestel tóch weer eentje met aardbeien. Want ja, als daar steeds expliciet om wordt gevraagd... dan heb je weinig keuze, hè? :-D Ik vind het altijd zo mooi staan, die vrolijke rode aardbeien op de witte slagroom en gele room. Maar ik ga de volgende keer toch echt ook een andere vulling proberen. Of ik doe fifty-fifty: ik maak er eentje met aardbeien en eentje met wat anders. Als ik het er hier thuis door krijg dan, tenminste... haha!