Appelkruimeltaart met rode appels

Gepubliceerd op 28 oktober 2019 om 16:00

In onze tuin hebben we een heel klein Redlove appelboompje staan. De appeltjes daarvan hebben hebben rozerood vruchtvlees. Dit jaar zaten er maar liefst 53 appels aan de boom en daarmee bakte ik 2 appelkruimeltaarten. En die werden van binnen ook mooi rood! 


Ik had één van de twee taarten naar een overleg op het werk meegenomen, want ik had iemand van een organisatie met wie we samenwerken beloofd bij de eerstvolgende vergadering iets lekkers mee te nemen. Jullie raden natuurlijk al wie er bij dit overleg níet was... :-D Gelukkig vond iedereen die er wél was het helemaal niet erg om een stukje taart te eten. Volgende keer maar weer gebak mee! 

Ingrediënten voor 2 taarten van elk 10-12 stukjes

Voor het deeg:

  • 200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 400 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 1 middelgroot ei, geklutst
  • snuf zout

Voor de vulling:

  • 1000-1100 gram geschilde Redlove appels, in kleine blokjes (als je Redlove niet kunt vinden kun je ook een andere zoetzure appel gebruiken, zoals Elstar appels)
  • 130 gram kristalsuiker
  • 3 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels citroensap

Voor de kruimellaag:

  • 110 gram koude ongezouten roomboter, in blokjes
  • 150 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • poedersuiker

 

En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet twee lage ronde taartvormen van van 20 cm doorsnede in met boter of bakspray.
  2. Meng 130 gram suiker, de kaneel & citroensap door de appelstukjes. 
  3. Roer 200 gram suiker, 400 gram bloem, het bakpoeder en een snuf zout door elkaar. Kneed daarna de boter en het ei er door, tot je een soepel deeg zonder stukjes hebt. 
  4. Verdeel het deeg in twee even grote ballen. Bekleed met beide ballen de twee taartvormen (zowel de bodem als de randen). 
  5. Verdeel het appelmengsel over de twee  taarten.
  6. Nu moet je alleen nog de kruimellaag maken. Meng de bloem, suiker en zout in een kom door elkaar. Voeg de koude boter in kleine blokjes toe en kneed met je vingers tot een kruimelig deeg. Verkruimel het deeg over de twee taarten.
  7. Bak de taarten in 60 minuten in de oven goudbruin. Haal de taarten uit de oven en laat ze in de vorm goed afkoelen. Strooi er voordat je ze serveert poedersuiker over. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.