Nieuws

Kniepertjes

Geen zin in oliebollen tijdens oud & nieuw? Bak dan eens kniepertjes! Dat zijn opgerolde, zoete en knapperige wafeltjes die vooral in Drenthe, Groningen, Twente & de Achterhoek worden gegeten tijdens de jaarwisseling. Lekker met slagroom er in!

Lees meer »

Crème brûlée

Crème brûlée ~ Eindelijk kan ik ook dat van mijn 'nog-te-maken-lijstje' schrappen! Dit nagerecht is helemaal niet zo moeilijk om te maken, maar je hebt er wel een beetje tijd & geduld voor nodig. En dat is 't wel waard, hoor! Zo lekker, die knapperige suikerlaag met de romige vla er onder... :-)

Lees meer »

Schuimkransjes

"Skûmkes!" riepen de jongens enthousiast toen ik hier mee bezig was. Ze keken ze zo'n beetje uit de oven, deze schuimkransjes. Ik wilde de kransjes in de kerstboom hangen, maar zeker 50% heeft dat niet eens gehaald, haha!

Lees meer »

Gevulde varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg, gevuld met ham & walnotenpesto ~ Wij eten gewoon lekker al vóórdat het kerst is een groot stuk vlees! :-) Met kerst gaan we namelijk gourmetten, dat wilden de jongens graag. En daar past zo'n varkenshaas niet echt bij, hè?

Lees meer »

Hasselback potatoes

Ben je nog op zoek naar een makkelijk bijgerecht voor kerst? Deze hasselback potatoes zijn altijd een goed idee! Je hebt er niet zoveel voor nodig, je kunt ze vooraf al klaarmaken en dan hoeven ze alleen nog maar in de oven. De aardappels zijn lekker knapperig van buiten, en zacht van binnen. En ze zien er ook nog eens leuk uit, of niet?

Lees meer »

Mandarijntjes inmaken

Simpele projecten ~ mandarijntjes inmaken! Zonder chemische stofjes of ingewikkelde methoden. En dan heb je in april ook nog gewoon mandarijntjes in huis!

Lees meer »

Chocolatechip havermout-banaan koekjes

Een koekje waar je 5 ingrediënten voor nodig hebt, maar géén boter, suiker, eieren of bloem! Deze koekjes bestaan vooral uit banaan & havermout. Gezond hè? En om dat een beetje te compenseren deed ik er lekker veel pure chocolade bij. :-)

Lees meer »

Havermoutbrood

Er zit niet alleen havermout aan de buitenkant van dit brood, maar ook er door heen. Lekker! En weet je wat ook fijn is aan dit brood? Je kunt 'm meteen afbakken, maar ook een nachtje in de koelkast zetten en de volgende dag pas bakken. Handig als je gasten voor de lunch krijgt!

Lees meer »

Broodje avocado met tomaat & ei

LUNCH ~ Zijn jullie ook zo toe aan vakantie? Nog een weekje en dan hebben wij allemaal eventjes vrij. En daar kijken we zo naar uit: lekker uitslapen en niks moeten. Heerlijk!

Lees meer »

Soepstengels

Soepstengels zijn altijd lekker! Ik bakte gister een hele stapel voor een etentje vandaag in de kerk - maar de jongens wilden ze het liefst eigenlijk allemaal zélf opeten! Gelukkig had ik er genoeg gebakken, dus ze konden er toch nog een paar proeven. :-)

Lees meer »

Speculaas bonbons

Zelf bonbons maken: dat stond al heel lang op mijn wensenlijstje! Ik had al tijden een mal voor bonbons in de kast liggen, maar het was er nog nooit van gekomen - tot nu! Ik maakte met wat kruidnootjes een speculaasvulling. Lekker en helemaal niet ingewikkeld!

Lees meer »

Donuts uit de oven

Vinden jullie donuts ook zo lekker? Wij eten ze niet zo vaak, want doordat ze worden gefrituurd zijn ze nogal vet. Deze donuts bakte ik in de oven: minstens zo lekker én een stuk minder ongezond! :-)

Lees meer »

Guacamole

Guacamole! Ik ben niet zo'n avocado-eter, maar dit gaat er bij mij altijd wel in hoor. Lekker dippen met bugles of tortillachips... yum. De jongens waren er ook erg blij mee. Al was hun enthousiasme eigenlijk alleen maar voor de chips, haha!

Lees meer »

Ham-kaasbroodjes met mosterd-maanzaadsaus

Voor deze ham-kaasbroodjes hoef je geen meesterbakker te zijn. Je maakt ze namelijk gewoon met kant-en-klaar pizzadeeg! Lekker makkelijk dus & heel snel klaar :-) De zoete saus van mosterd & maanzaad zorgt voor een verrassende twist aan deze broodjes.

Lees meer »

Gekruide kip uit de braadzak

Braadstomen is echt super makkelijk! Voor deze maaltijd deed ik kip, aardappels & lekker veel groente samen met een lading kruiden in een braadzak. Even goed husselen & daarna kan het zó in de oven. Eet smakelijk!

Lees meer »

Paarse spruitjesgratin

Paarse spruitjes! Die kon ik natuurlijk niet laten liggen in de winkel. Zo leuk! :-) Hadden jullie ze al wel zien liggen (of zelfs al een keer gegeten)? Ik maakte er een lekkere gratin mee, met krieltjes en tutti frutti.

Lees meer »

Pindakaas fudge

Als je aan de lijn bent, dan kun je dit recept maar beter overslaan... deze pindakaas fudge is namelijk heel erg lekker, je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig & hij is in een paar minuten gemaakt...! :-D

Lees meer »

Pruimen-kaneeltaart

Lekker fris & zoet, maar met veel minder vet & suiker dan in heel veel andere taarten! Dat zijn toch gebakjes waar je blij van wordt, of niet? Wij vonden deze pruimen-kaneeltaart erg lekker, dus hij komt hier vaker op tafel!

Lees meer »