Nieuws

Honing knoflook zalm

Zoete zalm uit de oven, met honing & knoflookboter. Lekker en zo gemakkelijk om te maken! Vis bakken in de oven lukt altijd :-) En deze zoete versie valt hier erg in de smaak.Ingrediënten voor 1 persoon

Lees meer »

Snelle chocolade havermoutcake

Binnen 10 minuten staat 'ie op tafel, deze gezonde chocolade havermoutcake met banaan. Je 'bakt' 'm namelijk supersnel in de magnetron - zomaar gepiept, dus! :-) Voor deze cake heb je vooral havermout, banaan & ei nodig. Er zit geen boter in, en in plaats van suiker gebruikte ik een beetje honing. Door de banaan en honing smaakt 'ie toch heerlijk zoet - daar heb je dus helemaal geen suiker voor nodig. Ik at de cake als ontbijt, toen 'ie nog warm was. Super lekker met pindakaas & banaan er op! Ingrediënten voor 1 kleine cake

Lees meer »

Koolraap frietjes

Van deze frietjes mag je zoveel eten als je maar wilt. Ze zijn namelijk gemaakt van... koolraap! Super gezond dus, én lekker! Ik houd trouwens ook wel van 'echte' patat, maar ik hoef er nooit zo veel van. Na een paar frietjes heb ik wel genoeg gehad. Dat ik weet dat ze zo vet & ongezond zijn draagt daar vast aan bij. Maar deze frietjes, die kun je zonder schuldgevoel eten. Sterker nog, hier kan best een extra klodder mayonaise bij!Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Sneeuwwitje (Albă ca Zăpada)

In de zomer van 2017 ontdekten we dit gebak in Roemenië: Albă ca Zăpada heet het; dat betekent 'Sneeuwwitje'. Je maakt 'm met allemaal lagen koek, met daartussen een frisse citroencrème. 

Lees meer »

Havermout appelkruimeltaart

Dit havermout appelkruimeltaartje is eigenlijk een heel gezond taartje: er zit geen suiker en bloem in, en maar een heel klein beetje boter! Ik vind een ongezonde appeltaart trouwens wel met stip het allerlekkerst, maar dit taartje is een goed verantwoord alternatief. De boter mis ik totaal niet in deze appeltaart, maar dat er geen suiker in zit - alleen maar een beetje honing - proef je wel. Gelukkig zitten er lekkere zoetzure appeltjes in. En de kruimellaag bovenop de taart is ook heerlijk! Ingrediënten voor 1 taartje van 8-12 punten

Lees meer »

Bombay curry met rijst

Vandaag eten wij Indiaas! Ik maakte gister al deze pittige Bombay curry met rundvlees, zodat alle smaken er daarna goed in konden trekken. Vandaag hoefde ik 'm alleen nog maar op te warmen!Er zijn heel veel verschillende soorten curry's: Indiase gerechten met een mix van diverse  kruiden. Ik maakte de curry dus al een dag eerder, en manlief was nogal teleurgesteld dat we 'm niet meteen diezelfde avond al aten. Het rook namelijk zo lekker! Maar een dag later is de smaak nog veel beter, dus het is het wel waard om er een dagje op te wachten...Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Chocolade muesli brood

Bakken met restjes levert hele lekkere dingen op! Met een beetje overgebleven muesli, een paar gekneusde appeltjes en wat cacao maakte ik dit chocolade muesli broodje. En wat is nou beter beleg voor een plakje chocoladebrood dan een lik boter en een flinke lading chocolade hagelslag? Lekkerrr! :-) Ingrediënten voor 1 (klein) brood

Lees meer »

Aziatische kip uit de oven

Ik was erg benieuwd of onze jongste déze kippenvleugeltjes uit de oven ook lekker zou vinden: ik had ze namelijk niet met gewone kipkruiden gekruid, maar met een zoete Aziatische marinade. Dat bleek geen probleem te zijn: hij likte zijn vingers er bij af! Onze oudste twee jongens zijn lang zo dapper niet, want zij wilden het niet eens proberen. Terwijl kip één van hun favoriete soorten vlees is! Maar ja, als het er anders uit ziet... :-) Dat vonden de andere twee mannen niet erg. Hadden zij lekker een paar kippetjes meer!Ingrediënten voor 2-3 personen

Lees meer »

Hot cross buns

Hot cross buns! ~ Het bakken van deze zoete broodjes stond al een hele tijd op mijn nog-te-bakken-lijstje. Hot cross buns zijn namelijk Paasbroodjes, en laat Pasen nou net mijn favoriete christelijke feest zijn (ja, mooier nog dan kerst). Dit weekend maakte ik eindelijk deze lekkere, zachte broodjes. Een hot cross bun is een zoet gekruid broodje met krenten of rozijnen en een kruis op de bovenkant. De broodjes worden warm gegeten op Goede Vrijdag, onder andere in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Ik heb ze hier zelf nog nooit in een supermarkt zien liggen, jullie wel?Met Pasen vieren we dat Jezus als straf voor ónze zonden aan het kruis stierf. En daar bleef het niet bij, want na 3 dagen stond Hij weer op uit de dood! Elk jaar opnieuw vind ik dat weer indrukwekkend, dat Jezus zichzelf opofferde voor ons. De hot cross buns geven het einde van de 40-dagentijd aan (de 40 dagen die vooraf gaan aan Pasen). Het kruis op het broodje verwijst naar de kruisiging van Jezus, en de kruiden staan symbool voor de specerijen die werden gebruikt voor het balsemen van het lichaam van Jezus. Mooi toch, zo'n broodje met een heel verhaal er aan?In de broodjes horen officieel ook rozijnen of krenten te zitten. Ik liet ze weg, omdat mijn mannen daar niet zo van houden. In het recept hieronder heb ik de rozijnen wel vermeld. Ingrediënten voor 8 broodjes

Lees meer »

Geen grote moestuin dit jaar

De laatste paar zomers heb ik steeds geprobeerd om courgettes en aubergines in ons kleine stadstuintje te laten groeien. Zonder succes, dus ik heb besloten om er nu maar gewoon niet aan te beginnen. Dit jaar worden het bloemetjes! :-) 

Lees meer »

Smartieskoek in een mok

Koekjes bakken kan ook gewoon in de magnetron. Lekker makkelijk, ben je in een paar minuten klaar! :-D Ik maakte vijf kleine koekjes met smarties. En dat is heel handig, dat het er maar vijf zijn... dan kun je je er ook niet misselijk aan eten, haha!  Nog een voordeel van dit recept (naast het feit dat je dus nooit teveel koekjes kunt eten): geen gedoe met lange baktijden, en lang zoveel rotzooi niet. Ik weet natuurlijk niet hoe dat bij jullie gaat als jullie koekjes bakken, maar als ik ga bakken dan wordt de hele keuken een bende, mezelf inclusief... :-)Ingrediënten voor 5 koekjes

Lees meer »

Spinaziebloem

Je kunt natuurlijk allemaal kleine spinazie-feta hapjes maken... maar je kunt er ook een grote bloem van maken! En eigenlijk is dat ook nog sneller gemaakt (ook handig, toch?). Hij is zowel warm als koud heel erg lekker. Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je de bloem maakt (helemaal onderaan staan foto's van de belangrijkste stappen). Maak je toch liever allemaal losse hapjes? Dan moet je even bij dit recept kijken. 

Lees meer »

Courgette spaghetti met spinazie & pesto

Hebben jullie wel eens courgette spaghetti gegeten? En dan bedoel ik niet spaghetti met courgette er door, maar spaghetti die is gemaakt van courgette. Er zit geen pasta bij dus. Ik maakte 'm met verse spinazie en zelfgemaakte rode pesto. Zo lekker!

Lees meer »

Yoghurtbroodjes met rozijnen

Deze yoghurtbroodjes met rozijnen zijn zo lekker! Met zo'n lekker knapperig suikerlaagje met amandelschaafsel er bovenop. Dat viel vooral in de smaak bij onze jongens & onze nichtjes (die wilden ook wel even testen)!

Lees meer »

Magische cake

Zien jullie die laagjes? Mooi hè... en zo simpel om te maken: je hebt er maar één cakebeslag voor nodig! Super makkelijk. Tijdens het bakken ontstaan er drie totaal verschillende laagjes in deze lekker zoete magische cake.

Lees meer »

Genomineerd voor de Liebster Award!

Dat is leuk: ben ik zomaar genomineerd voor de Liebster Award door Con van Con-serveert! :-) Met die Award zet je een blogger in het zonnetje & stel je hem of haar ook een paar vragen. Leer je elkaar meteen een beetje beter kennen. Con stelde mij 11 vragen, dus als je het antwoord daarop wilt weten dan moet je even verder lezen!

Lees meer »

Romige pastaschotel met kip & broccoli

Goedgekeurd door 2 van de 3 jongens, deze romige pastaschotel met kip & broccoli. We boeken vooruitgang hier thuis, haha! :-) Onze middelste is een hele kritische eter, dus dat hij het de eerste keer nog niet lekker vond was te verwachten. Dat duurt altijd even!

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!