Geen grote moestuin dit jaar

Gepubliceerd op 29 maart 2018 om 16:00

De laatste paar zomers heb ik steeds geprobeerd om courgettes en aubergines in ons kleine stadstuintje te laten groeien. Zonder succes, dus ik heb besloten om er nu maar gewoon niet aan te beginnen. Dit jaar worden het bloemetjes! :-) 


En die doen het super goed; de eerste gezaaide zaadjes zijn al uitgegroeid tot kleine plantjes. O ja, we hebben trouwens één komkommer gezaaid. En die doet he-le-maal niks, haha!

Als ik in het voorjaar de dorre takken van de passiebloem wegsnoei, ontdek ik altijd al allemaal groene blaadjes aan de clematis die er tussen zit verstopt. Elk jaar weer een leuke verrassing! 
 

We hebben tot nu toe maar één moestuintje... en die staat er al twee weken zó bij. Ik denk dat het niks meer wordt, wat denken jullie er van? En dat terwijl de komkommers eerder zo makkelijk gingen...

Ik heb gewoon lekker simpel mooie bloemetjes gezaaid. Dit worden goudsbloemen

Dit zijn allemaal verschillende kleuren cosmea bloemetjes door elkaar.  

Witte margrieten! (Dat is tenminste gewoon een naam die je kunt onthouden...!)

 

Weten jullie wat ik met onze wilg (Salix Caprea) aan moet? Ik snoei 'm elk voorjaar na de bloei terug tot aan de stam, zoals het zou moeten. En toch zitten er elk jaar maar een paar van deze mooie katjes aan. Ook nu zitten ze maar aan drie takken. Heeft iemand een goede tip voor mij? Hoe zorg ik voor méér katjes? 

Ik heb onze blauwe regen heel erg drastisch terug gesnoeid. Ik weet nu eindelijk hoe ik er voor kan zorgen dat er héél veel bloemen aan komen. Dat zal dit jaar nog wel niet helemaal zo zijn, want het was echt een chaos van takken. Hopelijk kan ik 't nu goed bijhouden en hebben we volgend jaar een zee van blauwe bloemen! Zo mooi. 

Dit lijkt nu natuurlijk nog nergens naar, maar aan deze Perovskia Blue Spire komen straks lange takken vol lekker ruikende paarse bloemen. Het heeft wel wat van Lavendel. Ik snoei 'm elk jaar flink terug en toch worden ze zomaar weer 1,5 meter hoog. Volgend jaar nog maar wat meer snoeien! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.