10 éénpans gerechten voor op de camping

Gepubliceerd op 18 juli 2016 om 17:00

Vakantie! Nou ja, oké, ik moet nog wel even werken, maar ik ben al wel alvast een beetje in de vakantiemodus. Ik was bijvoorbeeld aan het bedenken wat ik op de camping voor eten klaar zal maken. Lekker simpel, want het is tenslotte vakantie. Wat eten jullie op de camping? Ik heb 10 goede & eenvoudige ideeën voor je!


1. Wokpasta met spinazie & roomkaas
De naam zegt het al: deze pasta kun je gewoon wokken & hoef je dus niet eerst te koken! Beetje spinazie en roomkaas er door, wat hamblokjes & geraspte kaas... That's all. Het recept vind je hier. Ik weet natuurlijk niet of ze in het buitenland ook wokpasta hebben (vast niet). Dus dan moet je toch nog eerst even de pasta koken ;-)

Wokpastametspinazieenroomkaas3.jpg

2. Nasi
Je hebt tegenwoordig ook van die kant-en-klare wokrijst. Hartstikke handig. Heb je alleen nog wat gekruid vlees, groente & kruiden nodig. En dan heb je in een handomdraai een grote pan vol nasi! Het recept voor deze nasi vind je hier.

Kruidigenasi19_2-1.jpg


3. Chili con carne
Deze hoort absoluut in het campingrijtje thuis. Ga maar eens een weekend naar een festival of conferentie: dan eet 1/3 macaroni, 1/3 nasi en de rest bruine bonen :-) Ideaal natuurlijk omdat je er maar één pan voor nodig hebt en het in een paar minuutjes klaar is! Een zomers recept voor chili con carne vind je hier

Zomersechiliconcarne2-1.jpg

Of maak een andere mix met kidneybonen en linzen, wat groente & een lekkere tomatensaus. Zoals deze: die maakten we een paar weken geleden op één brandertje met een heul klein pannetje. 

2016-06-25184720.jpg

4. Lasagne met ham
Euh, lasagne op de camping? Ja hoor, dat kan! :-) Tenminste, op onze skottelbraai lukt dat prima. In een siliconen taartvorm, met een pot tomatensaus, wat verse groente, lasagnebladen natuurlijk en plakken ham. Het voordeel van ham is dat je het niet eerst hoeft te bakken, zoals bijvoorbeeld gehakt. Kan er zo doorheen! Lekker makkelijk. Het recept vind je hier.

Lasagnemetham_skottelbraai5-1.jpg

5. Pannenkoeken
Geen vakantie zonder pannenkoeken! En je hebt er heus geen pak mix voor nodig: een beetje bloem, melk, eieren en een snufje zout is genoeg. Het recept vind je hier. En als je de verhoudingen niet meer weet maakt dat trouwens ook niet uit: gewoon mixen tot je een mooi glad beslag hebt (niet té dun), en bakken maar! Komt altijd goed.

Pannenkoeken.jpg


6. Stamppot met andijvie of sla
Oké, een warme zomer nodigt misschien niet meteen uit tot een stamppot. Maar 't is wel een makkelijk gerecht - en stamppot met andijvie of sla is een lekker luchtige variant. De groente hoef je niet eerst te koken, maar stamp je er koud doorheen. Het recept voor stamppot met sla vind je hier.

Stamppotsla7-1.jpg

7. Aardappeltjes met spekjes & ui
Ik moet bekennen dat wij op de camping heel vaak opgebakken aardappeltjes eten. Want dat is lekker makkelijk en altijd lekker :-) Helemaal met wat spekjes en uitjes er door - en als het kan nog meer groente, maar daar houden de mannen dan weer minder van, dus ik moet wel eens consessies doen (ik heb tenslotte geen heel fornuis op de camping, hè!). Die spekjes eet ik trouwens zelf niet op, maar ik vind de smaak die ze toevoegen wel lekker. Zal wel niet mogen als die-hard vegetariër, hè? Nou ja, zo strikt ben ik dus niet, haha! Een recept met gyros reepjes & een beetje extra groente vind je hier.

Aardappeltjesmetgyrosspekpaprikauisperziebonen14-1.jpg

8. Wraps met een lekker roerbakmengsel
Het komt er niet zo op aan wat je precies voor vulling maakt. Neem wat lekker gekruid vlees, wat groente, een sausje er bij... en je kunt natuurlijk ook altijd een kruidenmix kopen. De wraps koop je ook gewoon kant & klaar: die kun je nog even in een koekenpan opwarmen, maar ook gewoon koud eten! Ideeën voor de vulling vind je hier en hier. Of deze, of deze. Als je een skottelbraai met deksel hebt kun je ze trouwens ook nog best even als ze zijn gevuld opwarmen met wat kaas er over heen!

Boekweitwrapsmetfajitakipenspinazie162-2.jpg

9. Skip de warme maaltijd & ga lekker brood eten
Dat doen wij best vaak. En niet omdat het echt-niet-anders-kan, we kiezen er meestal zelf voor! Wij zijn gek op brood. Met een lekker geitenkaasje er bij ofzo. Yum! Zeker in het buitenland hebben ze zulke lekkere broden. En ik wil ze al-le-maal testen! 

Desembroodmetnotenenvijgen2.jpg

10. Ga uit eten!  
Uit eten is leuk - zeker in het buitenland. Dat doen wij gewoon met onze jongens er bij & dat gaat prima! Daar zijn ze in zekere zin ook wel een beetje aan gewend, want we gaan met regelmaat met ze ergens te eten. Natuurlijk willen zij dan gewoon patat met appelmoes en een frikandel ofzo, maar ze leren ondertussen wel hoe je je gedraagt in een restaurant. We nemen uiteraard ook een stripboek, kleurpotloden en een spelletje mee hoor, want anders vinden ze het vaak wel heel lang duren. En een speeltuin bij het restaurant is ook nooit verkeerd. 

O ja, bestel dan zelf wel iets dat je nog niet kent, hè! Dus niet voor de frietjes en biefstuk gaan (hoe verleidelijk ook). Wij gaan deze zomer ongetwijfeld bryndzové halusky eten. En nu weten jullie nu meteen waar wij naar toe gaan, of niet?! Haha :-)

GranCanaria23-1.jpg 

Fijne vakantie!
xx Sytske

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.