Home » Recepten » Hoofdgerechten » Pasta » Lasagne met ham (op de camping)

Lasagne met ham (op de camping)

Lasagne is dubbel zo lekker op de camping. Komt vast omdat je (meestal) geen oven hebt als je kampeert, en een ovenschotel dus niet kan. Als je het dan tóch eet, is het extra lekker! We hebben gesmuld van deze snelle lasagne met ham.

Wat vinden jullie trouwens van mijn mooie ovenschaal? Het is een opvouwbare siliconen taartvorm die ik kocht in een grote Franse Hypermarché. Je kunt 'm helemaal plat inklappen, dus hij past perfect tussen de campingspulletjes. En naast taart kun je er dus ook prima een ovenschotel in klaar maken. Extra handig is trouwens dat in de rand een metalen ring zit, zodat je de vorm goed kunt optillen. Zulke siliconen vormen ben ik in Nederland nog niet tegen gekomen.

Ik maakte deze lasagne in een skottelbraai: met een deksel er op doet 'ie het prima als oventje. Ik gebruikte er alleen het verkeerde rooster onder, dus de onderste laag was een beetje aangebrand. De volgende keer maak ik 'm op het grillrooster; dat zou beter moeten gaan. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • een half pak lasagnebladen
  • 1 courgette
  • 1-2 uien
  • 8 grote plakken ham
  • 1 pot rode pastasaus (kies gewoon een lekkere uit)
  • geraspte kaas


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven (of de skottelbraai) voor op 200 graden. 
  2. Snijd de courgette en de ui in kleine stukjes.
  3. Doe een laagje saus op de bodem van de ovenschaal. 
  4. Daarna ga je stapelen: lasagnebladen, beetje saus, plakken ham, wat groente, nog meer saus, lasagnebladen, saus, ham, groente, enzovoort. Eindig met een laag lasagnebladen met daarop de laatste saus.
  5. Strooi er tot slot de geraspte kaas over heen. 
  6. Bak de lasagne in 30 minuten gaar. 


 

Lasagnemetham_skottelbraai8.jpg
Lasagnemetham_skottelbraai3.jpg
Lasagnemetham_skottelbraai7.jpg
Lasagnemetham_skottelbraai4.jpg

Mooi scheidingswandje in de lasagne, hè? De ene kant was met ham, de andere kant zonder :-)

Lasagnemetham_skottelbraai6.jpg
Lasagnemetham_skottelbraai5.jpg

Reactie plaatsen

Reacties

Sytske Balt
10 dagen geleden

Hoi Dy! Ja hoor, dat kan echt. Als je tenminste een siliconenvorm hebt die geschikt is voor in de oven ;-)
Ik heb ‘m op het rooster van de skottelbraai gezet, met nog een velletje bakpapier er tussen. Ging prima! Groetjes, Sytske

Dy
een maand geleden

Kan dat echt, een siliconenbajvorm in de skottelbraai? En zet je die dan rechtstreeks op het rooster of op de grilllplaat?