Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Chili con carne uit de oven

Volgens mij is er geen tussenweg: of je eet heel graag bonen, of je vindt ze afschuwelijk. Hoe is dat bij jullie? Wij zijn er gek op! Chili con carne is één van onze favorieten. En dit keer maakte ik dat gerecht in de oven. Dat kan namelijk ook; lekker handig!

Lees meer »

Brownie-vanillecake

Van boven lijkt het een gewone vanillecake, maar de bodem is gemaakt van... brownie! Lekker hè. Ideaal als je niet kunt kiezen tussen een plak cake of een stuk brownie! :-)

Lees meer »

Pittenbroodje in een ovenschaal

Het staat zo leuk, vind je ook niet? Zo'n pittenbroodje dat in een ovenschaal is gebakken. Het brood smaakt net zo lekker als wanneer je 'm in bijvoorbeeld een broodblik bakt, maar ik vind het gewoon leuk! :-)

Lees meer »

Zoete aardappeltaartjes met pesto

Zoete aardappeltaartjes met pesto! En ze zijn zo lekker dat ik niet zo goed kiezen kan kiezen wanneer ik deze taartjes het liefste eet. Als voorgerecht? Bij een high tea? Als hapje bij de borrel? Of gewoon als hoofdgerecht? Ik stem voor allemaal! :-)

Lees meer »

Update: onze bonenplantjes

Weten jullie nog die rode bonen die ik laatst met LJ in een vaas met natte watten had gedaan? Zo zien de bonenplantjes die daar uit groeiden er nu uit: ze zitten vol met lichtroze bloemetjes, en er groeien zelfs al kleine boontjes aan.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!