Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Pannenkoeken

Pannenkoeken! Ik maak ze echt nooit meer met een pakje pannenkoekmix. Een beetje bloem, zout, eieren & melk en je kunt altijd een flinke stapel lekkere pannenkoeken bakken. Zo simpel en veel goedkoper!

Lees meer »

Jachtschotel met appel & gehakt

Het is zomerweer! Mooi moment dus voor een stevig wintergerecht: jachtschotel! Haha, grapje :-) Zo koud is 't nou ook weer niet hier in Fryslân. Maar een lekkere stevige ovenschotel gaat er altijd wel in. Ik maakte deze jachtschotel met gehakt, wortel, zilverui & appel.

Lees meer »

Snelle granola

Zin in granola, maar te weinig tijd om het in de oven te maken? Geen nood! Deze lekkere & knapperige granola heb je in 5 minuten klaar.

Lees meer »

Chili con carne uit de oven

Volgens mij is er geen tussenweg: of je eet heel graag bonen, of je vindt ze afschuwelijk. Hoe is dat bij jullie? Wij zijn er gek op! Chili con carne is één van onze favorieten. En dit keer maakte ik dat gerecht in de oven. Dat kan namelijk ook; lekker handig!

Lees meer »

Brownie-vanillecake

Van boven lijkt het een gewone vanillecake, maar de bodem is gemaakt van... brownie! Lekker hè. Ideaal als je niet kunt kiezen tussen een plak cake of een stuk brownie! :-)

Lees meer »

Pittenbroodje in een ovenschaal

Het staat zo leuk, vind je ook niet? Zo'n pittenbroodje dat in een ovenschaal is gebakken. Het brood smaakt net zo lekker als wanneer je 'm in bijvoorbeeld een broodblik bakt, maar ik vind het gewoon leuk! :-)

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!