Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Het verschil tussen bloem, meel & volkorenmeel

Ik krijg regelmatig de vraag of meel hetzelfde is als bloem. Nee: dat is niet hetzelfde. En tussen meel en volkorenmeel zit ook weer verschil! Bloem, meel en volkorenmeel leveren verschillende soorten brood op. Ik leg je uit hoe het precies zit.

Lees meer »

Nasi met bloemkoolrijst

Nasi met bloemkoolrijst! Een perfect gerecht voor als je véél groente wilt eten en weinig calorieën en koolhydraten. De rijst is namelijk voor 100% gemaakt van bloemkool. Zou je niet zeggen hè, als je de foto ziet!

Lees meer »

Kiwi-ijs

Kiwi-ijs! Ik vind kiwi's wel lekker, maar eet ze bijna nooit. Ik krijg er vaak zo'n metalige smaak van in mijn mond. Hebben jullie dat ook wel eens? Dus maakte ik maar ijs van een paar kiwi's, dan heb ik daar geen last van! :-)

Lees meer »

Mexicaanse gevulde pastaschelpen

Pasta op zijn Mexicaans! Ik vulde deze grote pastaschelpen met lekker pittige Mexicaans gekruide groenten, bonen en gehakt. Samen met een salsasaus maak je er een heerlijke ovenschotel van.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!