Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Wij hebben een tiener in huis!

Vandaag is onze Leendert Jan 10 jaar geworden. En dus hebben we vanaf nu een tiener in huis! :-) Wat klinkt dat ineens groot, hè? Hij is overigens ook al echt groot, want het duurt niet lang meer voor hij mij in de lengte voorbij groeit. Wij vieren vandaag feest (met taart). Fijne dag allemaal!

Lees meer »

Wokpasta met spinazie & roomkaas

Lekker makkelijk voor op vakantie: wokpasta met spinazie, ham & roomkaas. Je hebt er maar één pan of skottelbraai voor nodig. Het is niet eens nodig om de pasta voor te koken. Handig, hè?

Lees meer »

Traktatie: speklolly's

"Mem, even een dingetje: ik wil graag op een VRIJDAG trakteren. Want dan is de meester er, en als je jarig bent mag je op meester zijn schouders!" :-D En dus trakteerde Leendert Jan (die komende zondag jarig is) vandaag op deze speklolly's.

Lees meer »

Rode vruchtencrumble

Wat is jullie favoriete toetje? Ik kan eigenlijk nooit kiezen, maar deze is óók heel erg lekker: een warme rode vruchtencrumble. En als je er nog een bolletje vanille-ijs bij serveert is het helemaal perfect! :-)

Lees meer »

Witte ketjapbonen met kip

Hier hebben we zo lekker van gegeten! En het is helemaal niet zoveel werk om het klaar te maken: deze witte ketjapbonen met kip heb je in een kwartier op tafel staan.

Lees meer »

Ik ga op reis en ik neem mee...

Dat spelletje kennen jullie ongetwijfeld! Als wij op zomervakantie gaan, nemen we qua eten eigenlijk bijna niks mee (echt, letterlijk). Er zijn maar een paar dingen die persé mee moeten: pindakaas, smeerkaas, leverpastei & hagelslag - op nadrukkelijk verzoek van de jongens. Wat nemen jullie mee?

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!