Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Rode vruchtencrumble

Wat is jullie favoriete toetje? Ik kan eigenlijk nooit kiezen, maar deze is óók heel erg lekker: een warme rode vruchtencrumble. En als je er nog een bolletje vanille-ijs bij serveert is het helemaal perfect! :-)

Lees meer »

Witte ketjapbonen met kip

Hier hebben we zo lekker van gegeten! En het is helemaal niet zoveel werk om het klaar te maken: deze witte ketjapbonen met kip heb je in een kwartier op tafel staan.

Lees meer »

Ik ga op reis en ik neem mee...

Dat spelletje kennen jullie ongetwijfeld! Als wij op zomervakantie gaan, nemen we qua eten eigenlijk bijna niks mee (echt, letterlijk). Er zijn maar een paar dingen die persé mee moeten: pindakaas, smeerkaas, leverpastei & hagelslag - op nadrukkelijk verzoek van de jongens. Wat nemen jullie mee?

Lees meer »

Banaan-pindakaas ijs

Wat was het dit weekend lekker weer, hè? En daarom vond ik dat het wel een mooi moment was om zelf lekker & gezond bananenijs te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig: bananen, pindakaas en een beetje melk. En aangezien alles met pindakaas lekker is, is dit ijs dat ook! :-)

Lees meer »

Gevulde aubergines met rijst & kipgehakt

Aubergines met basmati rijst, kipgehakt & heel veel kruiden! Het ruikt altijd zo lekker, met al die verschillende kruiden. Dit is een lekker & gezond recept: het vult goed, je krijgt een heleboel groenten binnen en het is toch een behoorlijk light gerecht. Ideaal, toch?

Lees meer »

Druivensalade met honing-mosterd dressing

Wat is het mooi weer! Een perfecte dag voor een lekkere zomerse salade. Dit is één van mijn favorieten: druivensalade met banaan, walnoten, rozijnen, ui & een zelfgemaakte honing-mosterd dressing. Ik lunchte er mee, maar je kunt deze salade ook heel goed als bijgerecht bij het avondeten serveren.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!