Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Tomaat-rijstschotel op de skottelbraai

Wij zijn al weer hard aan het nadenken over... zonvakanties! Zo'n zin in... :-) En dus kan er nog wel een vakantiereceptje tegenaan. Afgelopen zomer testte ik of je een éénpans rijstschotel kunt maken zonder dat je de rijst eerst apart moet koken. En ja, dat kan dus. Deze tomaat-rijstschotel maakte ik op de skottelbraai!

Lees meer »

Sesam gember noodles met paksoi & kip

Spicy & een beetje zoet, deze noodles met kip, paksoi, gember & sesam. Lekker weer eens wat andere ingrediënten op tafel! En hoewel wij niet echt fan zijn van gember, geeft dat dit gerecht juist zo'n verrassende twist.

Lees meer »

Rijstschotel met tomaat & brie

Zo fijn, als je een lange dag hebt gewerkt & meteen daarna een halve marathon hebt gerend (voor mijn gevoel dan, haha!) om de jongens op tijd in hun voetbalkleding en op het voetbalveld te krijgen... dat je dan weet dat thuis deze rijstschotel met tomaat & brie op je staat te wachten! Ooooh hij is echt zo lekker. Ik had 'm gister al gemaakt (want toen had ik dus wél tijd om te koken) en ik heb me er de hele dag al op verheugd.

Lees meer »

Appelmoes

Onze jongens zijn gek op appelmoes. Bruine bonen & kapucijners kunnen ze beslist niet zónder eten! En wij vinden het zelf ook nog steeds erg lekker. Deze appelmoes maakte ik met appeltjes uit de tuin. Lekker!

Lees meer »

Appel plaatcake

Ik kreeg een enorme zak vol met appels uit de tuin van de schoonouders van onze gastouder (volgen jullie het nog?). En daarmee maakte ik onder andere deze lekkere appel plaatcake met kaneelsuikercrumble & glazuur. En daarna is 'ie door mijn collega's opgegeten!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!