Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Snickerdoodle mokcake

Ik ben gek op alles met suiker & kaneel. Jullie ook? Suikerbrood, kaneelkoekjes, cake of een pannenkoek met kaneelsuiker... allemaal zó lekker! Deze snickerdoodle mokcake is dat dus dus ook. En het mooiste is nog wel dat je 'm in een paar minuten gemaakt hebt!

Lees meer »

Boffert met krenten

Een boffert met krentjes voor mijn heit! Hij vindt ze zo lekker, en ik vind het zo leuk om ze te maken. Win-win, toch? Een boffert is een ouderwets soort cake zonder boter & suiker, die je niet in de oven bakt, maar in een dichte tulbandvorm kookt in een pan met water. Duurt een beetje langer, maar dan heb je ook wat! Ik deed er trouwens toch een beetje suiker bij: bovenop deed ik een suiker-kaneellaagje. Maakt het nog een beetje lekkerder!

Lees meer »

Maïs desembrood met lijnzaad

Favorietje hier thuis, dit maïs desembrood met lijnzaad! Daar zit zóveel smaak aan. Ik heb 'm al meerdere keren gemaakt, en elke keer als ik een plakkerig & chaotisch deeg sta te kneden denk ik: 'als dit goed komt...' Maar het brood rolt uiteindelijk steeds weer perfect uit de oven. Zo fijn!

Lees meer »

Tomaat-rijstschotel op de skottelbraai

Wij zijn al weer hard aan het nadenken over... zonvakanties! Zo'n zin in... :-) En dus kan er nog wel een vakantiereceptje tegenaan. Afgelopen zomer testte ik of je een éénpans rijstschotel kunt maken zonder dat je de rijst eerst apart moet koken. En ja, dat kan dus. Deze tomaat-rijstschotel maakte ik op de skottelbraai!

Lees meer »

Sesam gember noodles met paksoi & kip

Spicy & een beetje zoet, deze noodles met kip, paksoi, gember & sesam. Lekker weer eens wat andere ingrediënten op tafel! En hoewel wij niet echt fan zijn van gember, geeft dat dit gerecht juist zo'n verrassende twist.

Lees meer »

Rijstschotel met tomaat & brie

Zo fijn, als je een lange dag hebt gewerkt & meteen daarna een halve marathon hebt gerend (voor mijn gevoel dan, haha!) om de jongens op tijd in hun voetbalkleding en op het voetbalveld te krijgen... dat je dan weet dat thuis deze rijstschotel met tomaat & brie op je staat te wachten! Ooooh hij is echt zo lekker. Ik had 'm gister al gemaakt (want toen had ik dus wél tijd om te koken) en ik heb me er de hele dag al op verheugd.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!