Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Courgetterolletjes met pasta & ham

Een soort lasagne maar dan in een totaal andere vorm: courgetterolletjes! Die vind ik er gewoon zo leuk uitzien, dat dat alleen al reden is om ze te maken. Ik deed er pasta & ham in, en lekker veel cottage cheese er op!

Lees meer »

Beenham met honing-mosterdsaus

Als ik een beenham met zelf gemaakte honing-mosterdsaus op tafel zet, is 'ie altijd binnen no-time op. En dan heb ik er zelf niet eens een stukje van gegeten. Maar de mannen hier thuis weten er wel raad mee!

Lees meer »

Kleien met zout brooddeeg

Met brooddeeg kun je heel erg leuk kleien! In de vakantie maakte ik met de jongens zelf 'klei' van zout brooddeeg. Heel simpel om te maken & de jongens hebben zich er 2x enorm mee vermaakt: eerst kleien & een dag later de werkjes mooi beschilderen!

Lees meer »

Taartraster vlechten

Meestal als ik een appeltaart maak, besteed ik niet zoveel aandacht aan de bovenkant (lees: ik doe ook maar wat). Ik plak er gewoon wat stroken deeg op & klaar is kees... terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om er een mooi raster op te vlechten! Het is wat lastig om uit te leggen, dus ik laat het je gewoon met foto's zien.

Lees meer »

Jouster pof

Hebben jullie wel eens een Jouster pof gehad? Dat is een krentenbol met een heerlijke vulling van amandelspijs, suiker & kaneel. Vroeger trakteerden ze bij een kraamvisite op deze Friese broodjes - oorspronkelijk komen ze uit het dorp Joure, in Fryslân!

Lees meer »

Pindasaus

Pindasaus! Zo lekker, super simpel om zelf te maken & het kan bijna overal bij. Niet alleen bij deze gehaktballen, maar ook bij de nasi, bami & een patatje, of maak er saté mee...

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!