Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Taartraster vlechten

Meestal als ik een appeltaart maak, besteed ik niet zoveel aandacht aan de bovenkant (lees: ik doe ook maar wat). Ik plak er gewoon wat stroken deeg op & klaar is kees... terwijl het helemaal niet zo moeilijk is om er een mooi raster op te vlechten! Het is wat lastig om uit te leggen, dus ik laat het je gewoon met foto's zien.

Lees meer »

Jouster pof

Hebben jullie wel eens een Jouster pof gehad? Dat is een krentenbol met een heerlijke vulling van amandelspijs, suiker & kaneel. Vroeger trakteerden ze bij een kraamvisite op deze Friese broodjes - oorspronkelijk komen ze uit het dorp Joure, in Fryslân!

Lees meer »

Pindasaus

Pindasaus! Zo lekker, super simpel om zelf te maken & het kan bijna overal bij. Niet alleen bij deze gehaktballen, maar ook bij de nasi, bami & een patatje, of maak er saté mee...

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

"Wanneer maak je nou weer eens kaas-ui broodjes?" ... Die vraag krijg ik al minstens twee maanden hier thuis. Ik had er niet meteen tijd voor, maar nu heb ik een paar dagen vrij & dus tijd om te bakken! Inmiddels zijn alle broodjes al weer op, dus als je ze wilt proeven moet je zelf maar even de keuken in duiken... :-D

Lees meer »

Gnocchi met zongedroogde tomaat & kip

"Wat eten we nóu?" kreeg ik te horen toen ik dit op tafel zette. En vervolgens werd er nog een tweede portie opgeschept, want het bleek toch wel heel erg lekker te zijn, deze gnocchi met zongedroogde tomaat, paksoi & gekookte kip! :-)

Lees meer »

Chocoladebroodje geitenkaas & pruim

Het fijne van vakantie is dat je echt even tijd kunt maken voor een lunch. En dit is echt zo'n geweldig broodje! Het heeft zo ongeveer alles wat maar lekker is: dikke brokken chocolade (die zitten in het brood), geitenkaas, pruim, walnoten & maple syrup... yum!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!