Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Appel-geitenkaas pannenkoek uit de oven

Hebben jullie dat ook altijd? Dat als je een pannenkoek bakt met van alles er in, dat je 'm dan nooit heelhuids kunt omdraaien? (het in de lucht omkeren van een pannenkoek kan ik dus niet, nee). Deze pannenkoek met appel & geitenkaas bakte ik lekker makkelijk in de oven. Dan heb je dat probleem niet! Alleen heb je dan weer een ander nadeel, namelijk dat je maar één pannenkoek tegelijk kunt bakken... En het duurt ook wat langer om 'm te bakken. Dus dit is vooral een handige pannenkoek als je in je eentje bent! :-)Ingrediënten voor 1 pannenkoek

Lees meer »

Gierst brood (poging 1)

AFGEKEURD! Ik ben aan het experimenteren met gierst & dat gaat lang niet allemaal in één keer goed. "Hé, je hebt een hele grote kokosmakroon gebakken," riep Jan Albert zodra hij dit gierstbrood zag. :-) Daar had 'ie wel een punt mee, want de structuur van dit 'brood' lijkt ook meer op een knapperige koek dan op een zacht brood. Geen succes dus.Gierst is een graansoort met kleine korrels die bij de grasfamilie hoort. Je kunt gierst koken en het daarna als rijst eten, maar je kunt er ook meel van maken & daar mee bakken. Verder kun je de gierstkorrels net als maïs poffen, zodat je gierstpopcorn krijgt. Dat laatste heb ik trouwens ook geprobeerd, maar in plaats van popcorn kreeg ik gewoon bruin geroosterde gierst. Niet echt succes met de gierst dus tot nu toe, haha!

Lees meer »

Karnemelkcake met aardbeien

Dit is een lekkere tussendoortje, een plak van deze zomerse karnemelkcake met aardbeien. Heerlijk smeuïg, zoet en fris tegelijk! En er zit veel minder vet in dan in een 'gewone' vanillecake. Dat is ook altijd fijn, of niet? :-) 

Lees meer »

Turkse preitaart met bulgur

Zó kun je ook groente eten! In deze Turkse preitaart zit niet alleen heel veel prei, maar ook wortel, dille, bulgur, spekjes en kaas. Lekker als warme maaltijd, maar koud smaakt 'ie ook prima!  

Lees meer »

Snel pizzadeeg (zonder rijzen)

Het deeg voor deze pizza's hoeft niet te rijzen; je kunt het meteen beleggen & afbakken. Super handig (helemaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken). En je krijgt er heerlijke pizzabodems met van die dikke knapperige randen mee. Lekker! :-)Onze Wander wilde zelf pizza's bakken (leuk, hè?). Dat hadden we al een keer verschoven omdat we te weinig tijd hadden. Het was namelijk zulk mooi weer, dus we waren lekker naar het bos gegaan. Maar ja, toen waren we zo laat thuis dat er geen tijd meer was om het pizzadeeg te laten rijzen. De pizza's moesten dus maar een dag wachten. Maar toen gingen we spontaan zwemmen en opnieuw laat thuis... :-S Daarom besloot ik toen om maar een ander soort pizzadeeg te maken. Eentje dat niet hoeft te rijzen! Dat vond Wander trouwens ook wel fijn, dan hoefde hij niet zo lang te wachten. Win-win dus. En ze smaakten heerlijk: twee bakplaten vol met salami pizza & een kleine vega-pizza voor mijzelf gingen schoon op! :-)  Ingrediënten voor 4 pizza's

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!