Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Turkse preitaart met bulgur

Zó kun je ook groente eten! In deze Turkse preitaart zit niet alleen heel veel prei, maar ook wortel, dille, bulgur, spekjes en kaas. Lekker als warme maaltijd, maar koud smaakt 'ie ook prima!  

Lees meer »

Snel pizzadeeg (zonder rijzen)

Het deeg voor deze pizza's hoeft niet te rijzen; je kunt het meteen beleggen & afbakken. Super handig (helemaal als je niet zoveel tijd hebt om te koken). En je krijgt er heerlijke pizzabodems met van die dikke knapperige randen mee. Lekker! :-)Onze Wander wilde zelf pizza's bakken (leuk, hè?). Dat hadden we al een keer verschoven omdat we te weinig tijd hadden. Het was namelijk zulk mooi weer, dus we waren lekker naar het bos gegaan. Maar ja, toen waren we zo laat thuis dat er geen tijd meer was om het pizzadeeg te laten rijzen. De pizza's moesten dus maar een dag wachten. Maar toen gingen we spontaan zwemmen en opnieuw laat thuis... :-S Daarom besloot ik toen om maar een ander soort pizzadeeg te maken. Eentje dat niet hoeft te rijzen! Dat vond Wander trouwens ook wel fijn, dan hoefde hij niet zo lang te wachten. Win-win dus. En ze smaakten heerlijk: twee bakplaten vol met salami pizza & een kleine vega-pizza voor mijzelf gingen schoon op! :-)  Ingrediënten voor 4 pizza's

Lees meer »

Basilicum-knoflook aardappelschotel

Lekker makkelijk, dit aardappelschoteltje met spekjes, prei, paprika, basilicum & knoflook. Je roert alle ingrediënten gewoon door elkaar en dan kan het zo de oven in! Deze aardappeltjes zijn denk ik ook heel lekker om gewoon op te bakken; dat kun je met precies dezelfde ingrediënten doen. Maar het leek me handig om er dit keer een ovenschotel van te maken: dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Asperge ratatouille met pasta

Welke asperges vinden jullie het lekkerst: de groene of de witte? Ik eet het liefst de groene aspergetips. Daarmee maakte ik deze simpele ratatouille ovenschotel. Smaakt heerlijk bij een bord vol verse pasta! Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Chocolade bananenbrood

Meestal gaan er bij ons thuis elke week moeiteloos minstens 2 kilo bananen door heen, maar afgelopen week had ik er zomaar een paar over. Mooie gelegenheid om weer eens een chocolade bananenbrood te bakken!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!