Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gevulde aubergines met rijst & kipgehakt

Ik ben de koelkast & voorraadkast weer eens aan het uitmesten! En met alles wat ik vond heb ik het avondeten gemaakt: Vandaag is dat aubergines met basmati rijst, kipgehakt & lekker veel kruiden! Het ruikt altijd zo lekker, rijst met al die verschillende kruiden er door. Dit is een lekker & gezond recept: het vult goed, je krijgt een heleboel groenten binnen en het is toch een behoorlijk light gerecht. Ideaal, toch?Je kunt dit gerecht trouwens zo light of niet-light maken als je zelf maar wilt. Als je een balansdagje hebt, dan gebruik je wat meer groente, en minder rijst, kip & kaas. En wil je juist een wat stevigere maaltijd, doe dan wat meer kip & rijst door de vulling, en strooi er wat extra kaas over heen.  

Lees meer »

Witte bonen brownies

Tijd voor een nieuw brownie-experiment: dit keer brownies gemaakt van witte bonen! Er zit geen boter of bloem in deze brownies. En hoewel er (wat mij betreft in elk geval) niks boven een 'klassieke' brownie gaat, is deze gezonde variant verrassend lekker! 

Lees meer »

Chocolademousse

Had ik laatst op speciaal verzoek van Wander chocolademousse gekocht... was die al door de andere mannen hier in huis opgegeten voordat hij zelfs maar een hapje had kunnen proeven! Dus maakte ik zelf maar nieuwe mousse. Vonden ze niet erg hier thuis... ;-)

Lees meer »

Straciatella sandwich ijsjes

IJSJES! Deze straciatella sandwich ijsjes moest ik héél snel op de foto zetten, want ze smolten natuurlijk al binnen een paar seconden! Het is ook veel te warm weer voor het maken van foto's. Je kunt veel beter ijsjes gaan eten! 

Lees meer »

Perentaart met noten

Geen appeltaart dit keer, maar een taart met peren & noten! Lekker weer eens wat anders. Door de peren is deze taart wat zoeter dan een taart met zure appels er in. Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie taart te nat blijft? Bij een appeltaart heb ik dat nog nooit meegemaakt en bij de eerdere perentaarten die ik met dit recept maakte ook niet, maar dit keer had ik er blijkbaar toch een paar te sappige peren tussen zitten. Hier kun je een paar tips vinden om dat te voorkomen! 

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!