Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Chocolademousse

Had ik laatst op speciaal verzoek van Wander chocolademousse gekocht... was die al door de andere mannen hier in huis opgegeten voordat hij zelfs maar een hapje had kunnen proeven! Dus maakte ik zelf maar nieuwe mousse. Vonden ze niet erg hier thuis... ;-)

Lees meer »

Straciatella sandwich ijsjes

IJSJES! Deze straciatella sandwich ijsjes moest ik héél snel op de foto zetten, want ze smolten natuurlijk al binnen een paar seconden! Het is ook veel te warm weer voor het maken van foto's. Je kunt veel beter ijsjes gaan eten! 

Lees meer »

Perentaart met noten

Geen appeltaart dit keer, maar een taart met peren & noten! Lekker weer eens wat anders. Door de peren is deze taart wat zoeter dan een taart met zure appels er in. Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie taart te nat blijft? Bij een appeltaart heb ik dat nog nooit meegemaakt en bij de eerdere perentaarten die ik met dit recept maakte ook niet, maar dit keer had ik er blijkbaar toch een paar te sappige peren tussen zitten. Hier kun je een paar tips vinden om dat te voorkomen! 

Lees meer »

Chocolade crêpes

Chocolade crêpes! Die kun je natuurlijk als warme maaltijd eten, maar wat dacht je van crêpes als dessert? Met een bolletje vanille-ijs, of een lekker zoete roomvulling er in... Een crêpe is gewoon een pannenkoek, maar dan een hele dunne. Daar kun je dan dus lekker veel van eten, want je zit niet zo snel vol na een paar crêpes. Da's dan weer handig, toch? :-)

Lees meer »

Courgette pizza

Geen pizzabodem van brooddeeg, maar een bodem gemaakt met courgette! Is het dan nog wel een pizza? Nou, eigenlijk niet echt, hè. Het smaakt er wel naar, maar is toch wel heel anders. Maar het is wel lekker, en ook een stuk minder vet! Dus deze courgette pizza is een mooi alternatief als je graag wat kilo's kwijt wilt raken, en tóch pizza wilt eten. Of voor als je gewoon een lichte maaltijd wilt eten. En je kunt er natuurlijk op doen wat je zelf maar wilt. Ik gebruikte wat ik nog had liggen: wat tomatensaus, een tomaat, geraspte kaas, paprika, lente-ui en een restje geitenkaas. Ingrediënten voor 1 pizza

Lees meer »

Salami pizza tosti's

Als je van salami pizza's én van tosti's houdt, dan moet je deze tosti's met salami & tomaat ook eens proberen. Heerlijk simpel en toch zo lekker!Toen ik deze tosti's een paar jaar geleden voor het eerst maakte, ging onze jongste zoon (destijds 3 jaar oud) er meteen mee vandoor. Hij pikte 'm zo uit de keuken en liep er al etend mee de woonkamer in, haha! Ingrediënten voor 2 tosti’s

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!