Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Kipfilet korn tosti's

Ik maakte vanmiddag een paar hele dikke tosti's, met lekker dikke plakken zelfgebakken brood en heel veel kaas, kipfilet, tomaat & andijvie. En eentje zonder kip voor mezelf, natuurlijk :-) Hoe zag jullie lunch er uit?Ingrediënten voor 2 tosti's

Lees meer »

Chocolade cupcakes (basisrecept)

Een altijd-handig-basisrecept voor chocolade cupcakes. Met een paar basic ingrediënten heb je cupcakes die altijd lukken & waar je alle kanten mee op kunt! Ingrediënten voor 24 cupcakes

Lees meer »

Pizza bakken in de skottelbraai

Pizza bakken in een skottelbraai: lukt dat? Wij testten het afgelopen zomer & je ziet het: dat gaat prima! Dit jaar kochten wij een pizzasteen voor bij onze skottelbraai. Niet eens zozeer om pizza's mee te bakken trouwens, want ik wilde er eigenlijk brood op bakken. Maar dat betekende natuurlijk niet dat we er geen pizza's mee gingen maken. Onze middelste zoon is gék op salamipizza's, dus hij wilde het héél graag gaan proberen!We zaten op de camping, dus dit keer maakte ik niet zelf de pizza's. We deden gewoon lekker makkelijk en kochten een paar kant-en-klare diepvriespizza's. Die hebben ze in Slowakije gelukkig ook (zelfs heel veel Dr. Oetker pizza's - meer nog dan wij hier in de Jumbo hebben!). Als je liever zelf pizza's maakt, dan kan dat natuurlijk ook! Hier vind je een recept daarvoor. Het pizzabakken ging prima! Wel supersnel. De eerste pizza had nog zo'n 10 minuten nodig, maar de pizza's daarna waren met een minuut of 6-7 echt wel klaar. Ingrediënten

Lees meer »

Estonian kringel (Estlandse pretzel)

Ik ben gek op gevlochten broden, helemaal als er ook nog eens een vulling in zit. Al die streepjes en draaiingen in het brood, dat ziet er zo mooi uit! Deze Estlandse kringel stond daarom al een tijdje op mijn te-bakken-lijst. Een lekker zoet brood met suiker en kaneel er door. 

Lees meer »

Pesto zalm met boontjes & tomaat

Lekker makkelijk, dit pakketje met zalm, pesto, tomaten en sperziebonen! Je verpakt 't in aluminiumfolie en bakt het daarna in de oven gaar. Wij aten het met penne, maar je kunt er ook gebakken aardappeltjes bij eten. Dit soort pakketjes kun je ook heel goed in de skottelbraai of op de barbecue klaar maken. Dan heb je lekker weer eens wat anders te eten op de camping! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Tips om een vochtige taartbodem te voorkomen

Overkomt het jullie wel eens dat de bodem van jullie appel- of perentaart te nat blijft? Dan ziet de taart er zo mooi uit als hij uit de oven komt, maar blijkt 'ie bij het aansnijden toch niet helemaal perfect te zijn... zó vervelend! Met deze tips kun je dat voorkomen:

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!