Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Patat (frites)

Dit hebben jullie vast al veel vaker gedaan, maar bij ons thuis was het er nog niet eerder van gekomen: zelf frites maken & daarna bakken in de frituurpan. Hoog tijd dus om dat eens een keer te gaan maken! Zelfgemaakte ovenfriet heeft hier al wel veel vaker op tafel gestaan. Ook lekker! En deze variant met zoete aardappel moet je ook eens proberen, als je die nog nooit hebt geproefd! 

Lees meer »

Zelfgemaakt ijs

Een ijsje met homemade straciatella- en vanille-ijs! Ik maakte het ijs zonder ijsmachine (want die heb ik niet), maar met een mix van Dr. Oetker dat ik op vakantie in Hongarije tegenkwam. En daar hebben jullie dus helemaal niks aan, tenzij jullie toevallig ook in de buurt van Hongarije zijn... :-)

Lees meer »

Halušky

Dit is halušky! Nog nooit van gehoord? Snap ik, had ik ook niet tot vorig jaar. Halušky is het nationale gerecht van Slowakije. In de zomer van 2016 aten we 't in een Slowaaks restaurant. En nu maakte ik 't zelf. Lekker!Halušky lijkt wel wat op spätzle en gnocchi. Het wordt gemaakt van aardappels & bloem. Daar maak je een deeg van, dat je in kleine stukjes snijdt. Dat kook je kort & serveer je daarna met kaas & spek. In Slowakije eten ze halušky meestal met spek en bryndza, een schapenkaas die veel op feta lijkt. Dat kon ik niet vinden, dus ik gebruikte gewone feta. En eigenlijk vond ik 't daarmee nog veel lekkerder. De echte Slowaak zal het wel niet met me eens zijn, maar ik geef denk ik toch de voorkeur aan mijn Nederlandse versie van halušky! :-)Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Kipfilet korn tosti's

Ik maakte vanmiddag een paar hele dikke tosti's, met lekker dikke plakken zelfgebakken brood en heel veel kaas, kipfilet, tomaat & andijvie. En eentje zonder kip voor mezelf, natuurlijk :-) Hoe zag jullie lunch er uit?Ingrediënten voor 2 tosti's

Lees meer »

Chocolade cupcakes (basisrecept)

Een altijd-handig-basisrecept voor chocolade cupcakes. Met een paar basic ingrediënten heb je cupcakes die altijd lukken & waar je alle kanten mee op kunt! Ingrediënten voor 24 cupcakes

Lees meer »

Pizza bakken in de skottelbraai

Pizza bakken in een skottelbraai: lukt dat? Wij testten het afgelopen zomer & je ziet het: dat gaat prima! Dit jaar kochten wij een pizzasteen voor bij onze skottelbraai. Niet eens zozeer om pizza's mee te bakken trouwens, want ik wilde er eigenlijk brood op bakken. Maar dat betekende natuurlijk niet dat we er geen pizza's mee gingen maken. Onze middelste zoon is gék op salamipizza's, dus hij wilde het héél graag gaan proberen!We zaten op de camping, dus dit keer maakte ik niet zelf de pizza's. We deden gewoon lekker makkelijk en kochten een paar kant-en-klare diepvriespizza's. Die hebben ze in Slowakije gelukkig ook (zelfs heel veel Dr. Oetker pizza's - meer nog dan wij hier in de Jumbo hebben!). Als je liever zelf pizza's maakt, dan kan dat natuurlijk ook! Hier vind je een recept daarvoor. Het pizzabakken ging prima! Wel supersnel. De eerste pizza had nog zo'n 10 minuten nodig, maar de pizza's daarna waren met een minuut of 6-7 echt wel klaar. Ingrediënten

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!