Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Gevulde speculaastaart

Deze taart mag niet ontbreken op pakjesavond: een gevulde speculaastaart! Wij zijn er gek op, dus hij is bij ons thuis altijd zomaar op... Gelukkig kun je gevuld speculaas ook best in de rest van het jaar eten. Toch? :-) Gevuld speculaas is één van de gebaksoorten die heel gevaarlijk zijn bij ons thuis. En dan bedoel ik dat in de zin van: zómaar ineens is 't op (en niemand weet wie dat heeft gedaan!). Veel te lekker, speculaas met amandelspijs. En dus nemen we zo'n speculaastaart meestal maar mee naar het werk. Dan eten we er zelf één stukje van en delen we de rest uit aan onze collega's. Verstandig, hè? :-)Ik vind het leuk om gevuld speculaas in een ronde vorm te bakken. Wil je liever vierkante of rechthoekige stukjes gevuld speculaas? Bak de taart dan in een vierkante bakvorm - daarna kun je een heleboel vierkantjes snijden.Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk... kaas-ui broodjes! Volgens manlief dan in elk geval, haha! Op zijn verzoek bakte ik maar weer een flinke stapel van deze broodjes. Want ja, als hij er zo nadrukkelijk om vraagt, dan moet ik daar wel gehoor aan geven... :-)

Lees meer »

Kruidnoten

Een leuk project om met de kinderen te doen: lekker knapperige kruidnoten bakken. Onze jongens hebben er elk jaar opnieuw weer veel plezier in. Ze maken de meest vreemde kruidnoten (en ondertussen stiekem van het deeg snoepen natuurlijk). Lekker! Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »

Gevulde speculaas rondo's

Gevuld speculaas is veel te lekker om alleen tijdens de Sinterklaastijd te eten... Wij lusten dat het hele jaar door wel & dus bakte ik deze dikke speculaas koeken met amandelspijs. Zó lekker! Wij deelden er samen eentje, omdat de koeken zo enorm groot waren. Om er daarna nog maar eentje te delen, haha! Wij zijn gek op gevuld speculaas; dat kunnen we eigenlijk beter maar niet in huis hebben. Kunnen we ons er ook niet misselijk aan eten :-) Ik maakte met een aantal bakringen hele grote koeken, maar je kunt ook kleine koeken maken met bijvoorbeeld een muffinbakblik.Het is even wat priegelwerk trouwens, om met bakringen koeken te maken. Als je liever wat minder gedoe wilt, dan kun je ook deze speculaastaart maken. Net zo lekker en een beetje sneller klaar!  Ingrediënten voor 8 hele grote koeken

Lees meer »

Sinaasappelcake

Met sinaasappels kun je heel lekkere cake bakken! Wij hadden wat teveel sinaasappels ingeslagen, dus ik heb eentje gebruikt voor deze sinaasappel tulbandcake. Met een lekkere laag sinaasappelglazuur er over!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!