Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Ideeën voor gezonde traktaties

Hoera, de kinderen zijn jarig! Maar waar moeten ze dit jaar nu weer op trakteren? Ook wij staan elk jaar weer voor die grote vraag. Moet het iets gezonds zijn? Of toch iets met snoep? Ik zocht een aantal ideeën voor gezonde traktaties voor jullie op!

Lees meer »

M&M cookie taart

De verjaardagentijd is weer aangebroken in huize Balt! Vier jarigen in de komende vier maanden. En dus eindelijk weer de gelegenheid om nieuwe taarten te bakken! En ik hoef niet toe te lichten dat ik dat leuk vind, toch? Als eerste de taart die de jarige van juni bestelde: een M&M cookie taart.

Lees meer »

Bellenblaas sop

Vandaag een recept dat je maar beter niet op kunt eten, maar dat wel heel handig is als je kinderen hebt: bellenblaas sop! Ook leuk trouwens als je geen kinderen hebt, dus voel je vooral vrij om het te maken ;-)

Lees meer »

Spätzle met spekjes & ui

Vorige week was ik in Zwitserland & daar at ik voor het eerst spätzle: eiernoedels die in Duitsland en Zwitserland veel worden gegeten. Dat smaakte goed! Zo goed dat ik meteen deze week spätzle met spekjes en ui maakte.

Lees meer »

Brownie in een mok

Een paar weken geleden maakte ik een smartieskoek in een mok. Dat ging zo gemakkelijk dat ik dat ook andere varianten wilde proberen! Vandaag dus een brownie in een mok. En hij is lekker!

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!