Het keukentje van Syts

Welkom in het keukentje van Syts!


Leuk dat je langs komt in mijn keuken. Koken & vooral bakken is een hobby die ik graag met jullie deel. Het allerliefste bak ik: koekjes, taarten & brood!  

Ik maak het liefst simpele maaltijden die je zonder al te veel toeters en bellen klaar kunt maken. Met een gezin en een baan heb ik niet altijd tijd om lang in de keuken te staan!  

Meestal zijn de recepten van mijzelf, soms heb ik ze ergens anders gevonden. Dat staat er dan altijd bij. Alles wat je op de foto ziet heb ik in elk geval zelf gemaakt. De recepten pas ik zo nodig aan.  


Veel bak- en kookplezier!
Sytske

 

Het laatste nieuws

Bosvruchten kruimeltaart

Een kruimeltaart met bosvruchten: die wilde ik al tijden maken. Ik weet niet waarom, het leek me gewoon erg lekker. Ik bedacht er dus een recept voor en afgelopen weekend maakte ik 'm. En hij was inderdaad lekker!

Lees meer »

Traktatie met zure mat & banaantje

Afgelopen vrijdag was onze middelste zoon jarig & dus moest er getrakteerd worden! Vorig jaar had ik veel werk van een gezonde traktatie gemaakt... en daar was hij totaal niet blij mee. Dit jaar dus (tot zijn grote vreugde) een simpele traktatie met zure matten & banaantjes.

Lees meer »

Ideeën voor snoeptraktaties

Gezonde traktaties: heel verantwoord natuurlijk, maar onze kinderen willen er liever niet op trakteren. IJsjes staan met stip op 1. En anders iets met snoep. Op internet kwam ik veel leuke ideeën tegen voor snoeptraktaties, die toch niet ál te groot zijn. Ik zette er een paar op een rij!

Lees meer »

Pittig rijstpannetje met kip

Tijd voor een ovenschotel met rijst! Vandaag een pittig rijstpannetje met kip. Die hoeft trouwens niet persé in de oven, maar omdat ik 'm een dag van tevoren al klaarmaakte heb ik er ovenschotel van gemaakt.

Lees meer »

Over mij

Hoi! Leuk dat je hier een kijkje neemt. Op deze site deel ik wat ik bak & kook. Vroeger lustte ik bijna niks & stond ik al helemaal niet graag in de keuken, maar tegenwoordig is vooral bakken echt mijn hobby. Dat doe ik naast mijn werk & ons gezin. Ik ben getrouwd, moeder van drie jongens (geboren in 2007, 2009 & 2012), communicatieadviseur, christen en Friezin in hart & nieren. Ik ben vooral gek op suikerbrood, geitenkaas & chocolade!

Meer weten? Kijk dan bij over mij!

Nieuwsbrief

Wil je wekelijks de nieuwste recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!