Nieuws

Triangel roomkaas zalm

Vandaag geen zelf gebakken brood, maar een zelf belegd broodje: een meergranen triangel met roomkaas en zalm. Om het weekend goed mee te beginnen :-)

Lees meer »

Chocolade ijs

Ik ben niet zo'n fan van chocolade ijs, maar mijn man wel. Voor hem maakte ik dit ijs, met veel chocoladebrokken er door. En wat denk je: ik vind het zelf óók lekker!

Lees meer »

Straciatella ijs

Straciatella ijs is met stip mijn favoriete ijs. Ik maakte 't zelf in een paar minuten, met hele dikke brokken chocolade er door heen. Lekkerrrr!

Lees meer »

Appelkruimel cheesecake

Afgelopen najaar vierde mijn schoonzus haar verjaardag met een high tea. En van tevoren gingen wij samen een aantal nieuwe recepten testen & voorproeven. Hij is aan te raden, hoor!

Lees meer »

Wraps bewaren

Vaak heb ik van een pak wraps maar de helft nodig. En wat moet je dan met de andere helft? Weggooien is zonde & ook niet nodig: in de vriezer kun je de wraps namelijk nog een hele poos bewaren!

Lees meer »

Kaneeltjes met kandij

Kaneeltjes met kandij zijn zulke lekkere koekjes! Een beetje zacht, met knapperige stukjes kandij er door heen en een lichte kaneelsmaak.

Lees meer »

Suikerbrood

Je kunt mij nergens een groter plezier mee doen dan met een lekker stukje Fries suikerbrood. Jammer genoeg is het suikerbrood dat je in de winkels en bij bakkers kunt kopen niet altijd zoals ik het graag zou willen. Het is vaak veel te droog naar mijn smaak. Suikerbrood moet lekker klef zijn, met grote brokken suiker op de bovenkant!

Lees meer »

Kaneelplukbrood

Het makkelijke van een plukbrood is dat je het niet hoeft te snijden. Iedereen kan er gewoon zo een stuk aftrekken. Handig als er veel mensen komen te eten!

Lees meer »

Chocolate crackle cookies

Als je deze chocolade koekjes een keer hebt gemaakt, dan ga je ze gegarandeerd vaker bakken! Knapperig van buiten, een beetje zacht van binnen en met grote brokken chocolade er in. Wat wil je nog meer?

Lees meer »

Havermout M&M koekjes

Deze koekjes zijn een variant op de 'gewone' M&M koekjes: er zit namelijk ook havermout doorheen. Daardoor zijn het natuurlijk heel erg gezonde & verantwoorde koekjes! ;-)

Lees meer »

Kitkat M&M taart

Dit is geloof ik de meest gepinde taart op Pinterest. En dat geloof ik ook wel: ziet hij er niet geweldig uit, met al die vrolijke kleurtjes en zo'n strik er om heen? Ik maakte 'm ook. Al drie keer.

Lees meer »

Blind bakken

Blind bakken: wat is het, wat voor nu heeft het & hoe doe je dat? Je leest er hier alles over. En nee, het is niet bakken met een blinddoek voor ;-)

Lees meer »

Spinazie-feta hapjes

Ik heb ze al heel vaak gemaakt en het is altijd een succesnummer: bladerdeeg hapjes met spinazie & feta. Lekker als borrelhapje of als bijgerecht bij een lunch of barbecue.

Lees meer »