Negen dingen die ik echt niet lust

Gepubliceerd op 12 juli 2015 om 22:39

Ik lust bijna alles. Vroeger dus niet, maar nu eet ik nagenoeg elk gerecht dat ik krijg voorgeschoteld. Op een paar dingen na dan... Ik zette mijn top 9 van vieze dingen op een rij.


1. Vlees. En dan vooral draadjesvlees

Oké, dat ik geen vlees lust is natuurlijk geen verrassing. Ik ben tenslotte vegetariër. Maar sommige vleessoorten vind ik qua smaak best lekker. Spekjes bijvoorbeeld (al vind ik de textuur maar niks). Of een braadworst. Een lekker gekruide gehaktbal. Als ik jus maak van lekker vlees eet ik die jus zelf ook wel eens. Dat zal als vegetariër officieel wel niet mogen, maar dat interesseert mij geen bal. Maar draadjesvlees, dat vind ik wel het topppunt van smerigheid. Dat ruikt niet lekker en drijft in zo'n drabbige jus die helemaal niet lekker smaakt. Brrr. 


2. Vis

Dûûh, denk je nu misschien. Je bent vegetariër, toch? Maar zo vanzelfsprekend is dat niet hoor. Heel veel vegetariërs eten namelijk wel vis. Die zwemt (in veel gevallen) vrij in de zee en heeft dus een goed leven gehad. Zo'n soort gedachte. Maar dat gaat voor mij dus niet op. Ik heb het nooit lekker gevonden, ook al niet toen ik lang-lang-lang geleden nog wel vlees at.  


3. Ragout

Het ziet er zo leuk uit, zo'n pasteitje met ragout! Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar ik hoef het dus niet. De substantie van ragout, daar griezel ik van. Zo'n dikke lobbige lauwe derrie met champignons ofzo er in, en dan in zo'n droog pasteitje. Niks voor mij. Ook al houd ik wel van champignons, trouwens. 


4. Foe Yong Hai (en alle andere gerechten met gebakken of gekookt ei)

Dat is misschien ook weer zo'n vraagstuk: eten vegetariërs nou wel of niet eieren? Heel veel wel, en daarom krijg je als vegetariër vaak automatisch iets met eiersalade, een omelet of foe yong hai voorgeschoteld. Als ik er echt niet omheen kan eet ik het wel op, maar ik proef dan nog de hele dag ei. Bah. Wel of niet eieren eten is geen principekwestie bij mij, ik eet ze wel als ze ergens doorheen zitten, zoals in pannenkoeken of een cake. 


5. Koffie

Sorry, jongens. Ik ben gewoon geen koffiedrinker. Ik drink het alleen bij mijn beppe (dat is Fries voor oma). Die vraagt namelijk niet of je koffie wilt; die schotelt het je om tien uur 's ochtends gewoon voor. En dan drink ik het braaf op. Met suiker én melk, dat dan weer wel. 


6. Bier

Bier moet je leren drinken. Zeggen ze. Dat gaat bij mij dan al meer dan 30 jaar mis, want ik heb het nog steeds niet leren drinken. Ik drink sowieso al niet zoveel alcohol (daar krijg ik alleen maar nog meer migraine van, en dat heb ik nu al vaak genoeg). Maar als ik wel alcohol drink, geef mij dan maar een wijntje.
 

7. Chocoladepudding en -mousse

Ja, echt. Dat vind ik dus niet lekker. Alles op het gebied van chocolade vind ik geweldig - zolang het maar harde chocolade is en het liefst ook zo koud mogelijk. M&M's of een reep chocolade leg ik altijd eerst in de koelkast. Is niet volgens de etiquette, ik weet het. Maar dan vind ik 't het allerlekkerst! Chocolademousse en -pudding vind ik alleen veel te machtig. Net als een chocoladetaart, chocoladeijs (niet te verwarren met straciatellaijs, want dat is mijn favoriet!) of warme chocoladesaus. Het zal wel raar zijn, maar het is nou eenmaal zo!

 

8. Bounty's. Sowieso alles met kokos.

Kokos knarst. Vind ik in elk geval. Die 'draadjes' tussen je tanden, dat vind ik nou he-le-maal niks. Een bounty is gewoon zonde van de chocolade die om die kokos heen zit. Voor mij ook geen losse kokos over het warme eten, in mijn ontbijt of over een dessert. Jakkes!

9. Tomatensap

Wel eens gehad? Nee? Houden zo! Tomaten zijn heerlijk, maar wie toch ooit bedacht heeft om het als sapje te drinken... Op de basisschool waren wij een keer bij onze juf thuis op visite. Super leuk natuurlijk (die juf was ook één van de favoriete juffen van de school). Ze trakteerde de hele klas op een glas drinken. Dat was alleen geen limonade, maar... tomatensap. Brrr! Sindsdien lust ik het niet.
 

Wat lust jij echt niet?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Annemarie
9 jaar geleden

whahaha, alleen punt 6 en 9 kan ik me bij aansluiten.
koffie en vlees zijn mijn eerste levensbehoeftes. :-)
En draadjesvlees wat je zo naar binnen kan slobberen, is gewoon geniaal lekker eten. haha
Geweldig Sytske!
Mijn top 3:
Zuurkool, wat is dat spul smerig.
Alcohol, als iets er naar proeft, trek ik al een vies gezicht, muv hele zoete witte wijn en een goeie Sangria.
Boerenkool stamppot, brrrrrr. Maar uit de oven lust ik hem wel.