Home » Nieuws

Nieuws

Hite wigge (heetwegge)

Dit is hite wigge, een Fries oudejaarsgebak met rozijnen. Tenminste, dat is het als het goed is... ik heb het namelijk nog nooit in het echt gezien & ik kon er ook geen foto's van vinden; alleen één enkel recept. Maar het resultaat smaakt heerlijk - vooral met boter & bruine basterdsuiker er op!

Lees meer »

Speculaasbrokken

Van die dikke speculaasbrokken... daar kan ik maar amper van afblijven. Zo lekker! Dat is nog beter dan gewone speculaasjes! :-)

Lees meer »

Kruidnotencake met marsepein

Dit is een aanradertje hoor, deze cake met kruidnoten én marsepein! Wij hadden bij ons thuis natuurlijk nog steeds kruidnoten over, en ook nog wat marsepein. Dus ik besloot om er maar een cake van te bakken. Ik trakteerde mijn collega's er op en die vonden dat helemaal niet erg :-)

Lees meer »

Sinaasappel mocktail (alcoholvrije cocktail)

Het leuke van een alcoholvrije cocktail is dat de kinderen ook gewoon een drankje mee kunnen drinken! Al voordat ik deze sinaasappel mocktails goed en wel had gemaakt, waren ze al geclaimd door onze jongens. Die wilden maar wat graag een glas!

Lees meer »

Beef Wellington

Beef Wellington is ook echt zo'n kerstgerecht, vinden jullie ook niet? Ik maakte 'm met verse bospaddenstoelen, rode ui, knoflook, tijm & rode wijn. 

Lees meer »

Havermoutballen

Als je tussen al dat lekkere Sinterklaas- en Kersteten op zoek bent naar een hapje dat wél gezond is, dan is dit misschien iets voor je: havermoutballen met noten! 

Lees meer »

Tulband brioche

Gaan jullie ook speciaal brood bakken voor de kerstdagen? Ik maakte alvast deze heerlijk zachte tulband brioche met noten er door! 

Lees meer »

Kruidnoten yoghurttaart

Ik had dit jaar zó weinig kruidnoten gekocht... en hield ik toch nog een hele zak over! Dat is toch ook knap, vinden jullie ook niet? Met alle overgebleven kruidnoten maakte ik deze lekkere kruidnoten yoghurttaart. 

Lees meer »

Sinaasappel kruimelkoek

Weekenden zijn voor koekjes bakken! Ik vind het tenminste heerlijk als ik in het weekend de tijd, rust & ruimte heb om iets lekkers te bakken. Zoals deze sinaasappel kruimelkoeken!

Lees meer »

Pastaschotel met ham, kaas & prei

Je hebt 'm heel snel gemaakt er zitten lekker veel groenten in, in deze pastaschotel met ham, kaas, prei en tijm. Eigenlijk kun je deze schotel ook al eten zonder dat 'ie in de oven is geweest, maar dan krijg je niet die goudbruine laag kaas er op. En die is nou juist zo lekker, hè? :-)

Lees meer »

Orecchiette met pesto & tomaat

Ik heb van Sinterklaas een nieuwe vijzel gekregen! Die had ik namelijk nog niet. En natuurlijk moest ik 'm meteen uitproberen. Ik maakte verse pesto, die ik gebruikte voor een lekkere pastasaus. Deze pasta is helemaal vegetarisch, en ik vind 'm zo heerlijk. Maar de mannen wilden er natuurlijk wel vlees bij, dus speciaal voor hen heb ik er spekreepjes bij gebakken (& dat vonden ze er prima bij smaken). Eten jullie vaak vegetarisch?Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Gevulde speculaasstaaf

Speculaas! Want daar kun je nooit genoeg van krijgen, toch? Ik maakte een hele grote speculaasstaaf. Of misschien is het qua vorm meer een plaat geworden, haha! Met in elk geval lekker veel spijs er in! 

Lees meer »

Gevulde speculaastaart

Deze taart mag niet ontbreken op pakjesavond: een gevulde speculaastaart! Wij zijn er gek op, dus hij is bij ons thuis altijd zomaar op... Gelukkig kun je gevuld speculaas ook best in de rest van het jaar eten. Toch? :-) Gevuld speculaas is één van de gebaksoorten die heel gevaarlijk zijn bij ons thuis. En dan bedoel ik dat in de zin van: zómaar ineens is 't op (en niemand weet wie dat heeft gedaan!). Veel te lekker, speculaas met amandelspijs. En dus nemen we zo'n speculaastaart meestal maar mee naar het werk. Dan eten we er zelf één stukje van en delen we de rest uit aan onze collega's. Verstandig, hè? :-)Ik vind het leuk om gevuld speculaas in een ronde vorm te bakken. Wil je liever vierkante of rechthoekige stukjes gevuld speculaas? Bak de taart dan in een vierkante bakvorm - daarna kun je een heleboel vierkantjes snijden.Ingrediënten voor 1 taart van 12 punten

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

Bij het Sinterklaasfeest horen natuurlijk... kaas-ui broodjes! Volgens manlief dan in elk geval, haha! Op zijn verzoek bakte ik maar weer een flinke stapel van deze broodjes. Want ja, als hij er zo nadrukkelijk om vraagt, dan moet ik daar wel gehoor aan geven... :-)

Lees meer »

Kruidnoten

Een leuk project om met de kinderen te doen: lekker knapperige kruidnoten bakken. Onze jongens hebben er elk jaar opnieuw weer veel plezier in. Ze maken de meest vreemde kruidnoten (en ondertussen stiekem van het deeg snoepen natuurlijk). Lekker! Ingrediënten voor 4 personen

Lees meer »