Nieuws

Cruesli koekjes

Deze lekkere & knapperige cruesli koekjes heb ik al heel vaak gemaakt en ook al meerdere keren als cadeautje weggeven. Lang hoef je er niet voor in de keuken te staan: je bent in vijf minuten klaar!Nou ja, en dan moeten ze natuurlijk nog een kwartier bakken, maar dat reken ik niet mee (daar hoef je niks voor te doen hè). Nog even laten afkoelen, in een mooi zakje stoppen, strik er om heen en je hebt een origineel en persoonlijk geschenk. Of je eet ze zelf op. Snap ik helemaal, want ze zijn lekkerrr! :-)Ingrediënten voor 8 koekjes

Lees meer »

Buchty

Deze zachte en licht zoete Tsjechische broodjes zijn gevuld met jam. En het is heel leuk en eenvoudig om ze te maken! Ik dacht altijd dat het ingewikkeld was om gevulde broodjes te maken, maar dat valt reuze mee. 

Lees meer »

Toprecepten van 2018

Ik denk dat ik in 2019 maar ophoud met recepten voor 'gewoon' eten, want jullie houden vooral van heel veel zoet en chocolade! Deze 9 recepten vielen dit jaar het meeste bij jullie in de smaak. En je ziet het, allemaal heel gezonde hapjes, haha! Gelukkig voor jullie staat er nog heel veel koek & gebak op mijn wil-ik-nog-eens-bakken-lijst.

Lees meer »

Hite wigge (heetwegge)

Dit is hite wigge, een Fries oudejaarsgebak met rozijnen. Tenminste, dat is het als het goed is... ik heb het namelijk nog nooit in het echt gezien & ik kon er ook geen foto's van vinden; alleen één enkel recept. Maar het resultaat smaakt heerlijk - vooral met boter & bruine basterdsuiker er op!

Lees meer »

Speculaasbrokken

Van die dikke speculaasbrokken... daar kan ik maar amper van afblijven. Zo lekker! Dat is nog beter dan gewone speculaasjes! :-)

Lees meer »

Kruidnotencake met marsepein

Dit is een aanradertje hoor, deze cake met kruidnoten én marsepein! Wij hadden bij ons thuis natuurlijk nog steeds kruidnoten over, en ook nog wat marsepein. Dus ik besloot om er maar een cake van te bakken. Ik trakteerde mijn collega's er op en die vonden dat helemaal niet erg :-)

Lees meer »

Sinaasappel mocktail (alcoholvrije cocktail)

Het leuke van een alcoholvrije cocktail is dat de kinderen ook gewoon een drankje mee kunnen drinken! Al voordat ik deze sinaasappel mocktails goed en wel had gemaakt, waren ze al geclaimd door onze jongens. Die wilden maar wat graag een glas!

Lees meer »

Beef Wellington

Beef Wellington is ook echt zo'n kerstgerecht, vinden jullie ook niet? Ik maakte 'm met verse bospaddenstoelen, rode ui, knoflook, tijm & rode wijn. 

Lees meer »

Havermoutballen

Als je tussen al dat lekkere Sinterklaas- en Kersteten op zoek bent naar een hapje dat wél gezond is, dan is dit misschien iets voor je: havermoutballen met noten! 

Lees meer »

Tulband brioche

Gaan jullie ook speciaal brood bakken voor de kerstdagen? Ik maakte alvast deze heerlijk zachte tulband brioche met noten er door! 

Lees meer »

Kruidnoten yoghurttaart

Ik had dit jaar zó weinig kruidnoten gekocht... en hield ik toch nog een hele zak over! Dat is toch ook knap, vinden jullie ook niet? Met alle overgebleven kruidnoten maakte ik deze lekkere kruidnoten yoghurttaart. 

Lees meer »

Sinaasappel kruimelkoek

Weekenden zijn voor koekjes bakken! Ik vind het tenminste heerlijk als ik in het weekend de tijd, rust & ruimte heb om iets lekkers te bakken. Zoals deze sinaasappel kruimelkoeken!

Lees meer »

Pastaschotel met ham, kaas & prei

Je hebt 'm heel snel gemaakt er zitten lekker veel groenten in, in deze pastaschotel met ham, kaas, prei en tijm. Eigenlijk kun je deze schotel ook al eten zonder dat 'ie in de oven is geweest, maar dan krijg je niet die goudbruine laag kaas er op. En die is nou juist zo lekker, hè? :-)

Lees meer »

Orecchiette met pesto & tomaat

Ik heb van Sinterklaas een nieuwe vijzel gekregen! Die had ik namelijk nog niet. En natuurlijk moest ik 'm meteen uitproberen. Ik maakte verse pesto, die ik gebruikte voor een lekkere pastasaus. Deze pasta is helemaal vegetarisch, en ik vind 'm zo heerlijk. Maar de mannen wilden er natuurlijk wel vlees bij, dus speciaal voor hen heb ik er spekreepjes bij gebakken (& dat vonden ze er prima bij smaken). Eten jullie vaak vegetarisch?Ingrediënten voor 2 personen

Lees meer »

Gevulde speculaasstaaf

Speculaas! Want daar kun je nooit genoeg van krijgen, toch? Ik maakte een hele grote speculaasstaaf. Of misschien is het qua vorm meer een plaat geworden, haha! Met in elk geval lekker veel spijs er in! 

Lees meer »