Home » Nieuws

Nieuws

In de Telegraaf & op Omrop Fryslân

Vandaag ben ik zomaar 2x op één dag in de media: mijn notenslof met karamel staat in het VRIJ magazine van de Telegraaf, en op Omrop Fryslân vertelde ik zojuist hoe je pindakoeken met witte chocolade maakt. Beide recepten vind je natuurlijk hier!

Lees meer »

Bami met kip & zure komkommer

Met pindakaas er bij wordt alles lekker. Toch? Ik gebruikte 't voor de saus voor deze bami met kip en zure komkommer. Heel erg simpel en zoveel lekkerder dan bami met een mix uit een pakje!

Lees meer »

Speltbrood met lijnzaad

Dit speltbrood met lijnzaad is zó lekker! Ook na een dag is het brood nog steeds heerlijk luchtig, zacht en vol van smaak. En als 'ie vers uit de oven komt kunnen we er helemaal wel van door blijven eten!

Lees meer »

Kerrie-preischotel

Prei en kerrie is altijd een goede combinatie, vinden jullie ook niet? Combineer het met banaan, rozijntjes, gehakt en aardappels en je hebt een heerlijke ovenschotel, zonder pakjes & zakjes!

Lees meer »

Havermout ontbijt met vla & banaan

Willen jullie ook zo graag dat het zomer wordt? Ik ben echt héél erg hard toe aan zon. Veel zon! Dus ik ben vandaag maar gestart met een zonnig, geel ontbijt met havermout, banaan, vla & gele rozijnen.

Lees meer »

Cruesli kersenyoghurt taartjes

Het was weer zover: we hadden weer een bakje yoghurt over dat écht op moest! En dus maakte ik deze vier kleine kersenyoghurt taartjes op een bodem van cruesli met noten.

Lees meer »

Spinazielasagne met pesto

Wij eten echt veel te weinig lasagne. En lang niet vaak genoeg spinazie! Het was dus de hoogste tijd voor deze combi van lasagne en spinazie, met verse tomatensaus, gehakt, pesto & Parmezaanse kaas.

Lees meer »

Karamel-notentaart met chocolade

Als je mailtjes krijgt van de collega's van je man met de vraag wanneer zíj nou eindelijk dit taartje eens mogen proeven... dan zit er maar een ding op. Bakken! Ik dook dus gisteravond nog even de keuken in, zodat dit karamel-notentaartje met chocolade vandaag mee naar kantoor kon. Deze is speciaal voor jullie, Sieger & Jorian!

Lees meer »

Citroencake met blauwe bessen

Deze citroencake met blauwe bessen heb ik al heel wat keren gemaakt. En dat is ook niet zo gek: hij is namelijk véél te lekker! Een heerlijke combi van fris, zoet en zuur, met een dikke laag glazuur er over heen.

Lees meer »

Aardappeltjes uit de oven

Dit is één van onze gouwe-ouwe-recepten: deze aardappeltjes uit de oven hebben al heel wat keren bij ons op tafel gestaan. Lekker gekruid met oregano, en voor de jongens zónder extra kruiden.

Lees meer »

Spinazie-yoghurttaart

Een taartje als avondeten: dat klinkt goed, toch? Wij eten vanavond een dikke punt van deze gezonde spinazie-yoghurttaart met feta, rozijnen en gerookte kipfilet.

Lees meer »

Notenslof met karamel

Deze notenslof met een dikke laag karamel en geroosterde noten is echt gru-we-lijk lekker. Vind ik dan in elk geval! Het is net een soort mega-Snickers, maar dan zonder het laagje chocolade er om heen. Klinkt goed, toch? :-)

Lees meer »

Kinderfeestje!

De limonade, eierkoeken, slagroom & cakeversiering staan klaar, de speurtocht is uitgezet en de schatkist is verstopt. Wij zijn klaar voor Hessel zijn 1e kinderfeestje! Hij zelf ook trouwens: de kleren die ik voor hem had klaargelegd waren niet goed, hij moest 'feestkleren' aan, en die zocht hij zelf wel even uit. Laat de meute maar komen! :-)

Lees meer »

Desembrood met noten & vruchten

Elke keer denk ik: dít is het lekkerste brood. En dan bak ik weer een nieuwe variant, die eigenlijk nog beter smaakt. Hoe moet ik nou ooit een favoriet kiezen? :-) Dit desembrood met noten & vruchten komt in elk geval hoog op de lijst te staan!

Lees meer »

Matses

Weet je wat ik zo leuk vind aan matses? Niet de smaak (daar vind ik eigenlijk niks aan, als ik eerlijk ben), maar de geschiedenis die er aan vast zit! Weet jij welk verhaal er achter zit? Nee? Nou, daar komt-ie.

Lees meer »