Nieuws

Eierkoeken

Eierkoeken stonden al een hele tijd op mijn te-maken-lijstje, maar dat was niet de reden om ze te bakken: Wander wilde ze heel graag maken! Deze luchtige eierkoeken maakten we dus gezellig samen.

Lees meer »

Witte broodjes

Deze warme broodjes bakte ik voor onze jongens: die willen namelijk geen pittenbrood (op de jongste na, dan), maar simpele witte bolletjes vallen altijd in de smaak!

Lees meer »

Muesli-ontbijt met kiwi & passievrucht

Wat een heerlijk weer vandaag (helemaal na al die herfstregen van de afgelopen dagen)! Die zon komt vast omdat ik de dag vandaag ben gestart met een tropisch ontbijt: yoghurt met muesli, kiwi & passievrucht. :-)

Lees meer »

In de Telegraaf & op Omrop Fryslân

Vandaag ben ik zomaar 2x op één dag in de media: mijn notenslof met karamel staat in het VRIJ magazine van de Telegraaf, en op Omrop Fryslân vertelde ik zojuist hoe je pindakoeken met witte chocolade maakt. Beide recepten vind je natuurlijk hier!

Lees meer »

Bami met kip & zure komkommer

Met pindakaas er bij wordt alles lekker. Toch? Ik gebruikte 't voor de saus voor deze bami met kip en zure komkommer. Heel erg simpel en zoveel lekkerder dan bami met een mix uit een pakje!

Lees meer »

Speltbrood met lijnzaad

Dit speltbrood met lijnzaad is zó lekker! Ook na een dag is het brood nog steeds heerlijk luchtig, zacht en vol van smaak. En als 'ie vers uit de oven komt kunnen we er helemaal wel van door blijven eten!

Lees meer »

Kerrie-preischotel

Prei en kerrie is altijd een goede combinatie, vinden jullie ook niet? Combineer het met banaan, rozijntjes, gehakt en aardappels en je hebt een heerlijke ovenschotel, zonder pakjes & zakjes!

Lees meer »

Havermout ontbijt met vla & banaan

Willen jullie ook zo graag dat het zomer wordt? Ik ben echt héél erg hard toe aan zon. Veel zon! Dus ik ben vandaag maar gestart met een zonnig, geel ontbijt met havermout, banaan, vla & gele rozijnen.

Lees meer »

Cruesli kersenyoghurt taartjes

Het was weer zover: we hadden weer een bakje yoghurt over dat écht op moest! En dus maakte ik deze vier kleine kersenyoghurt taartjes op een bodem van cruesli met noten.

Lees meer »

Spinazielasagne met pesto

Wij eten echt veel te weinig lasagne. En lang niet vaak genoeg spinazie! Het was dus de hoogste tijd voor deze combi van lasagne en spinazie, met verse tomatensaus, gehakt, pesto & Parmezaanse kaas.

Lees meer »

Karamel-notentaart met chocolade

Als je mailtjes krijgt van de collega's van je man met de vraag wanneer zíj nou eindelijk dit taartje eens mogen proeven... dan zit er maar een ding op. Bakken! Ik dook dus gisteravond nog even de keuken in, zodat dit karamel-notentaartje met chocolade vandaag mee naar kantoor kon. Deze is speciaal voor jullie, Sieger & Jorian!

Lees meer »

Citroencake met blauwe bessen

Deze citroencake met blauwe bessen heb ik al heel wat keren gemaakt. En dat is ook niet zo gek: hij is namelijk véél te lekker! Een heerlijke combi van fris, zoet en zuur, met een dikke laag glazuur er over heen.

Lees meer »

Aardappeltjes uit de oven

Dit is één van onze gouwe-ouwe-recepten: deze aardappeltjes uit de oven hebben al heel wat keren bij ons op tafel gestaan. Lekker gekruid met oregano, en voor de jongens zónder extra kruiden.

Lees meer »

Spinazie-yoghurttaart

Een taartje als avondeten: dat klinkt goed, toch? Wij eten vanavond een dikke punt van deze gezonde spinazie-yoghurttaart met feta, rozijnen en gerookte kipfilet.

Lees meer »

Notenslof met karamel

Deze notenslof met een dikke laag karamel en geroosterde noten is echt gru-we-lijk lekker. Vind ik dan in elk geval! Het is net een soort mega-Snickers, maar dan zonder het laagje chocolade er om heen. Klinkt goed, toch? :-)

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!