Eierkoeken
Eierkoeken stonden al een hele tijd op mijn te-maken-lijstje, maar dat was niet de reden om ze te bakken: Wander wilde ze heel graag maken! Deze luchtige eierkoeken maakten we dus gezellig samen.
7 mrt. 2017 16:00
Eierkoeken stonden al een hele tijd op mijn te-maken-lijstje, maar dat was niet de reden om ze te bakken: Wander wilde ze heel graag maken! Deze luchtige eierkoeken maakten we dus gezellig samen.
6 mrt. 2017 16:00
Deze warme broodjes bakte ik voor onze jongens: die willen namelijk geen pittenbrood (op de jongste na, dan), maar simpele witte bolletjes vallen altijd in de smaak!
5 mrt. 2017 16:00
Wat een heerlijk weer vandaag (helemaal na al die herfstregen van de afgelopen dagen)! Die zon komt vast omdat ik de dag vandaag ben gestart met een tropisch ontbijt: yoghurt met muesli, kiwi & passievrucht. :-)
4 mrt. 2017 14:01
Vandaag ben ik zomaar 2x op één dag in de media: mijn notenslof met karamel staat in het VRIJ magazine van de Telegraaf, en op Omrop Fryslân vertelde ik zojuist hoe je pindakoeken met witte chocolade maakt. Beide recepten vind je natuurlijk hier!
3 mrt. 2017 16:00
Ze hebben het eind van de dag niet gehaald... sterker nog, deze pindakoeken met witte chocolade waren binnen een uur op! Kortom, ze waren dus lekker :-)
2 mrt. 2017 16:00
Met pindakaas er bij wordt alles lekker. Toch? Ik gebruikte 't voor de saus voor deze bami met kip en zure komkommer. Heel erg simpel en zoveel lekkerder dan bami met een mix uit een pakje!
1 mrt. 2017 16:00
Dit speltbrood met lijnzaad is zó lekker! Ook na een dag is het brood nog steeds heerlijk luchtig, zacht en vol van smaak. En als 'ie vers uit de oven komt kunnen we er helemaal wel van door blijven eten!
28 feb. 2017 16:00
Prei en kerrie is altijd een goede combinatie, vinden jullie ook niet? Combineer het met banaan, rozijntjes, gehakt en aardappels en je hebt een heerlijke ovenschotel, zonder pakjes & zakjes!
27 feb. 2017 16:00
Willen jullie ook zo graag dat het zomer wordt? Ik ben echt héél erg hard toe aan zon. Veel zon! Dus ik ben vandaag maar gestart met een zonnig, geel ontbijt met havermout, banaan, vla & gele rozijnen.
26 feb. 2017 16:00
Een brood met zo'n mooie kronkel er door heen spreekt altijd tot mijn verbeelding. Die moet en zal ik dan ook maken! Dit is een 'Povitica': een Kroatisch walnotenbrood.
25 feb. 2017 16:00
Het was weer zover: we hadden weer een bakje yoghurt over dat écht op moest! En dus maakte ik deze vier kleine kersenyoghurt taartjes op een bodem van cruesli met noten.
24 feb. 2017 16:00
Wij eten echt veel te weinig lasagne. En lang niet vaak genoeg spinazie! Het was dus de hoogste tijd voor deze combi van lasagne en spinazie, met verse tomatensaus, gehakt, pesto & Parmezaanse kaas.
23 feb. 2017 16:00
Als je mailtjes krijgt van de collega's van je man met de vraag wanneer zíj nou eindelijk dit taartje eens mogen proeven... dan zit er maar een ding op. Bakken! Ik dook dus gisteravond nog even de keuken in, zodat dit karamel-notentaartje met chocolade vandaag mee naar kantoor kon. Deze is speciaal voor jullie, Sieger & Jorian!
22 feb. 2017 16:00
Hij proeft heerlijk vol & romig, maar is toch heel gezond, deze risotto met garnalen, rode ui & paprika uit de oven. Er zit helemaal geen vet door!
21 feb. 2017 16:00
Deze citroencake met blauwe bessen heb ik al heel wat keren gemaakt. En dat is ook niet zo gek: hij is namelijk véél te lekker! Een heerlijke combi van fris, zoet en zuur, met een dikke laag glazuur er over heen.
20 feb. 2017 16:00
Dit is één van onze gouwe-ouwe-recepten: deze aardappeltjes uit de oven hebben al heel wat keren bij ons op tafel gestaan. Lekker gekruid met oregano, en voor de jongens zónder extra kruiden.
19 feb. 2017 16:00
Een taartje als avondeten: dat klinkt goed, toch? Wij eten vanavond een dikke punt van deze gezonde spinazie-yoghurttaart met feta, rozijnen en gerookte kipfilet.
18 feb. 2017 16:00
Deze notenslof met een dikke laag karamel en geroosterde noten is echt gru-we-lijk lekker. Vind ik dan in elk geval! Het is net een soort mega-Snickers, maar dan zonder het laagje chocolade er om heen. Klinkt goed, toch? :-)
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!