Cruesli kersenyoghurt taartjes

Gepubliceerd op 25 februari 2017 om 16:00

Het was weer zover: we hadden weer een bakje yoghurt over dat écht op moest! En dus maakte ik deze vier kleine kersenyoghurt taartjes op een bodem van cruesli met noten.


Het spannendste onderdeel van dit recept vond ik de vraag of de taartjes wel heelhuids uit de bakringen zouden komen. Een springvorm kun je open klikken en zo om een taart weg halen, maar met een bakring wil dat natuurlijk niet! Ik moest de taartjes dus omhoog duwen uit de bakringen. Dat moest even heel voorzichtig, maar ging gelukkig zonder problemen.

Wat daarbij erg hielp waren de bodempjes van de taartjes: een cruesli bodem is namelijk een stuk steviger dan een bodem van biscuit! Dat had ik niet verwacht, maar was wel erg handig om de vormpjes uit de bakringen te krijgen. En dan heb je dus vier van die leuke mini taartjes!

Crueslikerstaartjes0c-1.jpg
 
Ingrediënten voor 4 taartjes

 • 125 gram cruesli met noten
 • 75 gram ongezouten roomboter
 • 4 blaadjes gelatine
 • 125 ml slagroom (uit de koelkast)
 • 1,5 eetlepel suiker
 • 250 gram Optimel Griekse stijl yoghurt kers
 • 50 ml halfvolle melk

Voor op de taartjes:

 • 125 ml slagroom (uit de koelkast)
 • 1,5 eetlepel suiker


En zo maak je ze

 1. Verkruimel de cruesli in een keukenmachine tot gruis. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de crueslikruimels.
 2. Leg een vel bakpapier op een plat bord of een snijplank. Zet hier 4 bakringen op. Verdeel de kruimels over de vier bakringen, strijk het met de bolle kant van een lepel glad en zet de bakplaat daarna in de koelkast.
 3. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
 4. Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de yoghurt toe en mix door elkaar.
 5. Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn. Mix de melk door de yoghurt heen. 
 6. Haal de bakringen met de cruesli uit de koelkast. Druk met je vingers aan de onderkant tegen de crueslibodems aan, zodat ze los komt van de bakringen. Druk ze daarna weer naar onderen en zet de ringen op het bakpapier. 
 7. Giet het yoghurtmengsel in de vier bakringen. Zet ze daarna weer in de koelkast en laat ze in een paar uur opstijven.
 8. Als de taartjes helemaal zijn opgestijfd kun je ze voorzichtig uit de bakringen duwen. Druk ze daarvoor vanaf de onderkant omhoog uit de bakringen.
 9. Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe de opgeklopte slagroom in een toefzak en versier daar de vier taartjes mee. 

 Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.