Spinazielasagne met pesto

Gepubliceerd op 24 februari 2017 om 16:00

Wij eten echt veel te weinig lasagne. En lang niet vaak genoeg spinazie! Het was dus de hoogste tijd voor deze combi van lasagne en spinazie, met verse tomatensaus, gehakt, pesto & Parmezaanse kaas.


Spinazie is echt altijd goed door de lasagne, maar wat deze pastaschotel het allerlekkerst maakt is dat laatste, bovenste laagje met pesto en kaas. Wij zijn ook gek op pesto. Waarom eten we dit nou ook al weer niet vaker? Ik snap het soms zelf ook niet, haha! :-)

Het is wel even wat extra werk om de saus zelf te maken. Als je dat teveel moeite vind of je hebt er geen tijd voor, dan kun je er ook voor kiezen om een kant-en-klare tomatensaus te gebruiken, bijvoorbeeld sugo basilicum. Ook lekker! 

Spinazielasagnemetgroenepesto49-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram spinazie, uit de diepvries
  • 250 gram gekruid gehakt (of ongekruid gehakt, dat je kruidt met deze zelfgemaakte gehaktkruiden)
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 8-10 dikke vleestomaten, in stukjes
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • peper, zout
  • 250 gram lasagnebladen (ongekookt)
  • 60 gram groene pesto
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • handje verse gesnipperde peterselie

 

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Laat de spinazie ontdooien. Doe de ontdooide spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Bak het gehakt rul in een koekenpan.
  4. Verhit wat olie of boter in een grote wok. Fruit de ui 1-2 minuten. Voeg daarna de tomatenstukjes toe en breng ze aan de kook. Roer regelmatig door, totdat er een dikke saus ontstaat.
  5. Breng de tomatensaus op smaak met de honing, basilicum, knoflookpoeder en italiaanse kruiden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Bedek een ovenschaal met een laagje tomatensaus. Doe daaroverheen een laag lasagnebladen en vervolgens een laag spinazie en gehakt. Stapel zo door. Eindig met een laag lasagnebladen met daar bovenop tomatensaus.
  7. Verdeel de pesto over de bovenste laag tomatensaus. Strooi de Parmezaanse kaas er over heen.
  8. Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne in 30 minuten gaar. Strooi er een handje gesnipperde peterselie over heen. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.