Notenslof met karamel

Gepubliceerd op 18 februari 2017 om 16:00

Deze notenslof met een dikke laag karamel en geroosterde noten is echt gru-we-lijk lekker. Vind ik dan in elk geval! Het is net een soort mega-Snickers, maar dan zonder het laagje chocolade er om heen. Klinkt goed, toch? :-)


In de supermarkt zie ik regelmatig notensloffen liggen, maar als je zoekt om een recept kun je dat nergens vinden. Of ik kan niet zoeken, kan ook natuurlijk. Hoe dan ook, ik besloot om dan zélf maar een notenslof in elkaar te knutselen. 

De basis was simpel: ik gebruikte het recept voor sloffendeeg, waarmee ik eerder ook al aardbeiensloffen maakte. Vervolgens koos ik voor een andere toplaag: ik maakte een dikke laag karamel, omdat ik daar de noten mooi in vast kon plakken. En om de noten extra smaak te geven roosterde ik ze eerst nog even in de oven. Een beetje jam om voor glimmende noten te zorgen, en dat was 't!


Eigenlijk best eenvoudig, vind je ook niet? En zó lekker! Ik vind een aardbeienslof echt heerlijk, maar wat mij overtreft deze notenslof dat echt royaal. Het is maar goed dat je met het recept voor sloffendeeg meteen twee sloffen maakt, want mijn man gaat toch echt voor de variant met aardbeien!

Notenslofmetkaramel232-2.jpg 
Ingrediënten voor 2 sloffen (16 stukjes)

 • 1x recept voor sloffendeeg (2 sloffen)
 • 280 gram gemengde ongezouten noten
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 60 gram ongezouten roomboter
 • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 1 eetlepel abrikozenjam


En zo maak je ze

 1. Maak de sloffen zoals aangegeven in het recept voor sloffendeeg. Laat de sloffen daarna helemaal afkoelen. 
 2. Verwarm de oven voor op 175 graden. 
 3. Leg de noten op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de noten 8 minuten in de oven. Laat ze daarna afkoelen. 
 4. Smelt de roomboter in een pannetje. Als de boter is gesmolten, roer je snel de suiker er door heen. Giet daarna de gecondenseerde melk er bij. Roer het met een garde tot het mengsel een mooie egale kleur heeft. Blijf roeren tot het mengsel kookt. Blijf roeren tot de karamel dik genoeg is. Dit duurt een paar minuten. 
 5. Giet de nog warme karamel op de twee sloffenbodems. Waarschijnlijk heb je niet alle karamel nodig. 
 6. Verdeel de geroosterde noten over de beide sloffen (doe dit als de karamel nog warm is, dan kun je de noten er goed in drukken). Laat de sloffen daarna helemaal afkoelen. Als de karamel koud is, is 'ie een stuk steviger geworden.
 7. Verwarm de jam eventjes in de magnetron, totdat het vloeibaarder is. Bestrijk de noten op beide sloffen met een kwastje met de jam, zodat ze een mooi glanslaagje krijgen. Laat daarna afkoelen. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.