Nieuws

Volkorenbrood

Ken je dat? Dat je brood bakt dat heerlijk ruikt, een prima structuur heeft en precies smaakt zoals het moet, maar dat je toch niet 100% tevreden bent... :-) Mijn doel was een volkorenbrood met een ronde bovenkant, maar die werd vrij recht. 't Was wél lekker!

Lees meer »

Wie weet wat voor appels dit zijn?

Hebben jullie een idee wat dit voor appelsoort zou kunnen zijn? Ik ben het kaartje dat aan de boom hing kwijt geraakt... en ik heb dus echt geen flauw idee! Ze groeien wel goed, hè? De appels zijn inmiddels al best groot. Ik ben zo benieuwd hoe ze smaken! Maar daar moeten we nog wel even op wachten... :-)

Lees meer »

Mangotaart

Dit is geen appeltaart (zou je bijna denken, hè?) maar een mango kruimeltaart! Weer eens wat anders dan anders - maar minstens zo lekker. Echt een taart voor in de zomer, vinden jullie ook niet?

Lees meer »

Gedroogde tomaatjes

Zelf gedroogde tomaatjes! Niet in de zon (had bijna wel gekund met het mooie weer nu, haha!), maar gewoon in de oven. Je moet er een paar uurtjes op wachten voordat ze klaar zijn, maar dan heb je ook wat! :-)

Lees meer »

Maïs tortilla's

Zelf tortilla's bakken is helemaal niet zo moeilijk! Het is net zoiets als pannenkoeken bakken. En dan heb je er ook nog minder ingrediënten voor nodig: maar 3, om precies te zijn. Ik maakte dit keer maïs tortilla's. Wat eten jullie er meestal bij?

Lees meer »

Nasi

Dat was lang geleden, dat we nasi aten! Hoogste tijd dus om dat weer eens te maken. Met lekker veel groente & een heleboel kruiden er door. Ik heb potten vol met kruiden, dus ik kan bijna elke kruidencombinatie wel maken. Hoe groot is jullie kruidenvoorraad?

Lees meer »

Kersen crumble muffin

KERSEN! Wie is er in voor een lekker zoete éénpersoons crumblemuffin met verse kersen? Hij is lekker snel klaar, want je maakt 'm gewoon in de magnetron. In 5 minuten staat 'ie op tafel!

Lees meer »

Indische aardappel-gehaktschotel

Van alleen al de geur van deze Indische aardappel-gehaktschotel worden wij al blij :-) Er zit namelijk een tomatensaus met ketjap & pindakaas door. En dat ruikt zó lekker! Het proeft ook uitstekend, trouwens. Maar dat moet je zelf maar eens proberen!

Lees meer »

Appelkruimeltaart

Er gaat niks boven zelf gebakken appeltaart! Dat is echt met stip mijn favoriete gebak. Zeg nou zelf, wat ruikt er nou beter dan een verse appeltaart? En met een kruimellaag er boven op is 'ie nog lekkerder.

Lees meer »

Gemarmerd bananenbrood

Gemarmerd bananenbrood! Gewoon omdat het zo lekker is. En het er zo leuk uit ziet. En best nog een beetje gezond is. ...oké en ik had ook bananen over, haha! :-)

Lees meer »

Gevulde courgette met linzen

Eén van de onze favoriete gerechten: gevulde groente! Dit keer eten we courgettes met gekruide linzen, maïs en gerookte kipfilet. Zó lekker en heel snel klaar!

Lees meer »

Haverspeltbrood

Oh, wat was dat al weer lang geleden dat ik zelf een brood bakte! Hoog tijd om weer eens de keuken in te duiken & met deeg aan de slag te gaan. Dit weekend maakte ik dus dit volkoren haverspeltbrood.

Lees meer »