Traktatie: Oreo spinnetjes

Gepubliceerd op 13 juni 2017 om 16:00

Wie jarig is mag natuurlijk ook trakteren op school! Wander trakteerde gister op deze Oreo spinnetjes met dropveter pootjes en M&M oogjes.


Op zich was het niet zoveel werk om deze spinnetjes te maken, als je tenminste weet wat het handigste werkt. Het lastigste is namelijk dat de koekjes vrij snel in stukjes breken. Eerst probeerde ik de stukjes dropveter met een beetje glazuur zó tussen de koekjes te duwen. Dat paste niet altijd goed, dus in het begin gingen er best veel koekjes stuk.

Bij spinnetje 20 ontdekte ik eindelijk wat veel handiger werkt, haha! Als je eerst de koekjes met een mesje doormidden snijdt, kun je daarna heel eenvoudig de pootjes er op plakken. En dan hoef je alleen nog maar de andere helft van het koekje er weer op te lijmen. En de oogjes natuurlijk!  

TraktatieOreospinnetjes13-1.jpg

Ingrediënten voor 35-40 spinnetjes

 • 3 rollen Oreo koekjes
 • 1 zakje dropveters
 • 125 gram poedersuiker
 • zakje M&M's of smarties
 • stift met eetbare inkt


En zo maak je ze

 1. Roer een paar druppels water door de poedersuiker om er glazuur van te maken. Het glazuur moet stroperig dik zijn, niet te waterig, maar ook niet meer korrelig. 
 2. Knip de dropveters in korte stukjes van zo'n 3 cm lang. 
 3. Kleur met de stift zwartje rondjes op de M&M's (op de kant waar géén M staat). 
 4. Snijd met een scherp mesje de Oreo koekjes door de midden. 
 5. Doop 6 stukjes drop in het glazuur en plak ze op een halve Oreo. Doe daarna een dikke drup glazuur op de halve Oreo, en plak er een andere helft op. Druk voorzichtig aan, de koekjes breken gemakkelijk in stukjes. 
 6. Doe een drup glazuur op twee M&M's en plak ze op het koekje. 
 7. Leg de spinnetjes aan de kant en laat de glazuur uitharden. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.